SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büro Ortak, 'O İş' Ayrıymış!

A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin yöneticilerinden olan avukatın, eski hal binasının yerinin satışı konusunda Malatya Belediyesi ile mahkemelik olan şirketin avukatlığını yaptığı yolundaki iddialar üzerine AKP İl Başkanı Mustafa Şahin bir açıklama yaptı. Şahin, il başkan yardımcısı Bülent Tüfenkçi (alttaki fotoğrafta sağ baştaki)’nin Hollanda firmasının Malatya’daki işlerini takip eden avukatla aynı büroyu paylaşmasından başka bir ilgisinin olmadığını öne sürerken, söz konusu büronun tabelası, Bülent Tüfenkçi’nin de aralarında bulunduğu 3 avukatın aynı hukuk bürosunun sahipleri olduğunu yansıtıyor.

Aynı zamanda Malatya Belediyesi’nin AKP’li üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun da eniştesi olan, AKP’nin il 2. başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi’nin belediyenin tarafı olduğu bir davada, belediye aleyhine dava açan firmanın avukatı olduğu yolundaki iddialar kamuoyunda konuşulurken, bunun “ahlaki” olmadığı, belediyenin bu davayı kaybetmesi halinde, bu yönüyle de sıkıntılar olabileceği öne sürülüyor. Söz konusu davanın mali boyutunun 52.5 milyon lira (52.5 trilyon lira) olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta İnsan Hakları Günü ile ilgili olarak il başkanı Mustafa Şahin’in basın toplantısında da hazır bulunan Avukat Bülent Tüfenkçi’nin ortaklarından olduğu hukuk bürosunun aldığı davalarla ilgili birçok hukuki işlemde, diğer ortaklar Ali Bakan ve Mustafa Bakan’la birlikte adının geçtiği belirtilirken, Hollanda firmasının avukatlığı konusunda, ortaklar arasında ne tür bir ilişki olduğu anlaşılamadı. Bu üçlünün Turgut Temelli Caddesi'ndeki bir apartmanda bulunan bürolarının tabelasında ortaklığın yansıtılıyor olmasına rağmen, Hollanda firmasının vekili olarak belediye ile yapılan yazışmalarda ortaklardan sadece Ali Bakan’ın adının geçtiği öğrenildi.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin ise “AK Parti il başkan yardımcılarından olan Avukat Bülent Tüfenkçi ile ilgili olarak Hollandalı firmanın avukatlığını yaptığı duyumları bize de gelmişti. Yaptığımız inceleme sonrasında bunun doğru olmadığını öğrendik. Duyumların ortaya çıkmasının nedeni ise Başkan yardımcımız Sayın Tüfenkçi’nin Hollandalı firmanın Malatya’daki hukuki işlerini takip eden avukatla aynı büroyu paylaşmasıdır. Büro paylaşımının resmi hiçbir yönü yoktur. Dolayısıyla arkadaşımızın Hollandalı firmanın avukatlığını yapması da söz konusu değildir. Arkadaşımızın Hollandalı firmanın avukatlığını üstlenmesinin önünde yasal hiçbir engel yoktur, ancak ahlaken doğru bulmadığımızı da söylüyoruz. Ama ortada böyle bir şey yoktur.” dedi.

AKP'nin il başkan yardımcılarından Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'ın adı da, Karakavak bölgesinde belediye adına yaptığı şuyuda, sürülü tarlanın hissedarı olan bir şirketin hissesinin, Ankara asfaltının hemen yanına taşınarak en az 10 kat değerlenmesi ile ilgili tartışmalarda geçmişti. Şuyu uygulamalarına ilişkin yasa ve yönetmeliğe aykırı olarak yapılan, ahlaki de olmadığı değerlendirilen bu olayla ilgili olarak kendini savunmak üzere basın toplantısı düzenleyen Eyüp Sağlam, kendisi üzerinden partisinin yıpratılmak istendiği savunmasına sığınmıştı. AKP'li bir yöneticinin yaptığı şuyulandırma işleminin "yasalara uygun olduğu", bir kamu kurumunda görevli olan Harita Mühendisleri Odası il temsilcisinin de imzasının bulunduğu bir açıklamayla da iddia edilmiş, bu durum temsilciliğin genel merkezine iletilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız