SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Burs İçin Başvuru Fazla Olunca..

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi İstanbul'da bulunan Malatya Eğitim Vakfı Malatya Şubesi istişare ve yönetim kurulu toplanarak, 2008 yılı planlarını görüştü.

Dede Korkut Lokantası'nda verilen iftar yemeği ve istişare kurulu toplantısında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin önemini anlattı. Vali Daşöz, "Malatya Eğitim Vakfı, yıllar önce eğitim için kurulup, bugüne kadar birçok eğitim hizmetine imza atmıştır. Emeği geçenleri kutluyorum. Malatya Eğitim Vakfı, gurbetteki hemşehrilerimizi bir araya getiren platform olmuştur. Ülkemizin en önemli meselesi olarak eğitimi gören arkadaşlarımız, yıllar önce çalışma başlatmışlar. Çünkü eğitimin ülkemizin en önemli meselesi olduğunu görmüşler ve kolları sıvamışlar. Herkes de biliyor ki, rekabet gücünü arttırmak eğitimle olur. Bu nedenlerle eğitim çok önemlidir "diye konuştu.

Belediye Başkanı Cemal Akın, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kuruculuğunu yaptığı Malatya Eğitim Vakfı'nın hizmetlerini anlatarak, "İlimizdeki birçok eğitim ihtiyacı Malatya Eğitim Vakfı tarafından karşılanmıştır"dedi.

Başkan Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de üstün hizmet ödülünü alan Malatya Eğitim Vakfı'nın daha nice eğitim hizmetlerine imza atmasında Malatya Belediyesi olarak hep yardımcı olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Önümüzdeki yıl yapılacak çalışmaları görüşmek üzere Malatya istişare ve yönetim kuruluyla bir araya geldiklerini ifade eden Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Şaban Taçyıldız, "Bu eğitim döneminde 800 üniversite öğrencisine burs verilmesi kararlaştırıldı. Ancak talep çok. Bakıyoruz taleplere, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi gibi birçok üniversitesi hemşehrilerimiz kazanmış. Bunların başvurularını geri çevirmemek için 800 burslu öğrenci sayımızı bine çıkarmayı hedefledik"dedi.

Beylerderesi mevkiinde yeri ayrılan bir eğitim kompleksi de yaptıracaklarını vurgulayan Taçyıldız, Ramazan Bayramı dolayısıyla İstanbul'daki Malatyalı işadamları tarafından Malatya Belediyesi'ne giyecek gönderileceğini ve belediye kanalıyla ihtiyaç sahiplilere dağıtılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız