SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bursa'da Malatyalılar Karşıladı

0
Güncellendi - 2016-02-20 01:12:15
Bursa'da Malatyalılar Karşıladı
A- A+ PAYLAŞ

Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi, Ümitalan mevkisinde Bursa Malatyalılar Derneği üyeleri de karşıladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör saldırılarına ilişkin, "Bütün dünya da şunu bilmeli ki, bu milletin mayasında korkuya veya teröre pes edecek bir anlayış yoktur" dedi.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Tüfenkci, Ankara'da meydana gelen saldırıyı "şiddetle lanetlediklerini" belirterek, "Özellikle bu vahşi saldırı neticesinde, Türkiye'yi Suriye'leştirmeye çalışan, Ortadoğu bataklığının içine çekmeye çalışan terör örgütleri ve onun arkasındaki güçlerden Türkiye hesap sorabilecek ve kendi dinamikleriyle, demokrasi kültürüyle bu zorlukların da üstesinden gelebilecek bir ülkedir" ifadesini kullandı.

Terör saldırısıyla kimlerin kimlerle işbirliği yaptığı, arkalarında hangi ülkelerin, istihbarat örgütlerinin olduğunun yavaş yavaş ortaya çıktığını vurgulayan Tüfenkci, şöyle devam etti:

"İnşallah birlik ve beraberliğimizi koruyarak, terörün istediği korkuyu yenerek, birbirimize daha çok sevgi ve kardeşlik içinde sarılarak ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarını koruyacağız. Bütün dünya da şunu bilmeli ki, bu milletin mayasında korkuya veya teröre pes edecek bir anlayış yoktur. Biz gerek Kurtuluş Savaşı'nda gerek ondan sonraki tüm terör olaylarında birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etmiş ve bunlardan daha da güçlenerek çıkmışızdır. Ben tekrar bu terör olayı ve bundan önce terör nedeniyle hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum, yakınlarına sabır niyaz ediyorum."

Tüfenkci, Kobani'de meydana gelen olaylardan sonra Türkiye'ye yoğun bir göç geldiğini belirterek, "Biz bunların bir kısmını kapılardan aldık, bir kısmı da sınır geçişleriyle oldu. Her zaman kapılarda gerçekten çok ciddi ve son teknolojilerle önlem alıyoruz. Zaten yüz tanıma yöntemleriyle, parmak izleriyle, karbonmonoksit testleriyle ve x-ray cihazlarımızla son teknolojiyi kapılarımızda kullanıyoruz. Bundan sonra da tedbirlerimizi daha yoğunlaştıracağız" dedi.

Öncüpınar'a gideceklerini ifade eden Tüfenkci, "Bu kapımızda gerekli talimatlarımızı ve uygulamalarımızı da bir kez daha kontrolden geçirmiş olacağız. Esasında kapılardan çok sınırlardaki sıkıntılardan dolayı meydana gelen kontrolsüz geçişler var. Ama Türkiye büyük bir ülkedir ve bunun altından kalkabilecek bir yapıdadır" diye konuştu.

LİSANSLI DEPOCULUK..

Bu arada Bursa ziyareti kapsamında Marmarabirlik Zeytin Tesislerini gezen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, "Zeytin lisanslı depolarına ürünlerini koyan herkesin ödeyeceği depo kira ücretinin yarısını onlar adına biz ödeyeceğiz. Ayrıca, ürünlerini lisanslı depoya bırakan ve elektronik ürün senetleri vasıtasıyla satan üreticilerimizin zirai stopajdan ve katma değer vergisinden de muaf olmasını sağladık. Üreticilerimiz, lisanslı depoları kullanmaları halinde hiçbir vergi kesintisi yapılmadan ürünlerini satabileceklerdir” dedi.

Depolanabilir tarım ürünleri ticaretinin geleceği olarak görülen lisanslı depoculuk sisteminin ülkemizde uygulamak üzere, Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Kanunu’nu çıkartığını ifade eden Tüfenkçi, “Bu Kanuna istinaden yürürlüğe konulan ikincil düzenlemelerle birlikte lisanslı depoculuk sisteminin hukuki altyapısını oluşturduk. Ülkemizde ilk defa 2011 yılında Bakanlığımızca verilen lisansla, Ankara Polatlı’da hububat konusunda uygulamaya geçen Lisanslı Depoculuk, hızla gelişmesini ve yaygınlaşmasını sürdürmektedir. Bugüne kadar, toplam 21 şirkete Bakanlığımızca lisanslı depo işletmesi kuruluş izni verilmiştir. Bugün burada faaliyete geçen Marmarabirlik Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi ile birlikte, faaliyette bulunan lisanslı depo sayımız 9’a ulaşmıştır. Üreticilerimiz, lisanslı depolara bıraktıkları ürünü temsil eden ürün senetlerini teminat olarak gösterip uygun koşullarda kredi kullanabilecek ve finansman ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayabilecektir. Bunun yanında, ürünler borsa aracılığıyla pazarlanabilecek ve ürünlerin ticareti elektronik ortamda hızlı, kolay ve güvenilir biçimde yapılabilecektir. Bu sistem sayesinde; zeytinimiz bereketlenecek ve ülkemizin zeytin konusunda dünyanın öncü ülkesi olabilmesi için bir adım daha atılmış olacaktır” dedi.

Bursa- Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız