SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bürücek'te 2 Metre Kar Var

0
Güncellendi - 2016-01-20 15:56:20
Bürücek'te 2 Metre Kar Var
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya – Adıyaman yolunun Bürücek mevkiinde ikinci defa çığ tehlikesi atlattı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi özellikle yüksek kesimlerde daha çok etkili olan karla mücadele çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Vatandaşların olumsuz etkilenmemesi ve yolların açılması için kırsalda gece- gündüz çalışan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde de tuzlama çalışmaları yaptı.

Kar yağışının daha çok etkili olduğu yüksek kesimlerde ara vermeden yol açma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya – Adıyaman yolunun Bürücek mevkiinde ikinci defa çığ tehlikesi atlattı.

Bürücek yaylasında yer yer kar kalınlığı 2 metreye yaklaşırken, çığın düştüğü bölgede ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor. Sözkonusu yolda zincirsiz araçların gitmesine izin verilmezken,  vatandaşlar çığ tehlikesine karşı uyarılıyor. Ekipler yolu açık tutabilmek için gün boyunca kar temizleme, tuzlama ve solisyon çalışmaları yapıyor.

Paao01Büyükşehir yoğun çalışıyor

Hafta başından bu yana Malatya genelinde etkili olan kar yağışı ile birlikte, kırsal mahallelerde kapanan yolların açılması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun mesai yapıyor.

En çok çalışma Pütürge, Akçadağ, Hekimhan, Kale ve Kuluncak ilçelerine bağlı mahallelerde yapılırken, açılan çoğu yol, tipi veya yeniden yağan kar nedeniyle tekrar kapanıyor.

103 ekip karla mücadele çalışması yapıyor

İlçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde yapılan karla mücadele çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi 103 ekip, 875 personel, 232 de araç ve iş makinesi ile katılıyor. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyelerine tuz desteği sağladığı gibi yollarda buzlanmaya karşı bugüne kadar 180 ton solisyon desteği de sağladı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız