SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bush: ''PKK'yı Durdurun''...

A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı George Bush, terör örgütü PKK'nın saldırılarının kabul edilemez olduğunu ve hemen durması gerektiğini söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband da saldırıları sert dille kınadıklarını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Gordon Johndroe tarafından yapılan açıklamada, Bush'un, kabul edilemez olarak nitelediği terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadığını belirtildi. Açıklamada, "Saldırılar kabul edilemez ve hemen durmalı" ifadesi kullanıldı.

Başkan Bush, Hakkari'deki saldırılarda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve bütün Türkiye halkına başsağlığı diledi.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates ise Türkiye'nin PKK'ya yönelik sınır ötesi bir operasyon yapması için elinde teröristlerin tam yerini belirleyecek bir istihbarat olması gerektiğini belirtti. Gates bu sözleriyle üstü kapalı olarak kapsamlı bir sınır ötesi operasyona karşı olduklarını ima etti.

IRAK'LI KÜRTLER'E PKK'YA KARŞI HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

George Bush, Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamasında, Bağdat hükümetine ve Iraklı Kürtlere, terör örgütü PKK'ya karşı harekete geçmeleri çağrısında bulundu. Açıklamada, "Irak hükümeti ve bölgesel Kürt yetkilileri, Irak topraklarından kaynaklanan saldırılara karşı hızlı şekilde eyleme geçmeli. ABD, Türkiye ve Irak, PKK teröristlerini bozguna uğratmak için birlikte durmaya devam edecek" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Hakkari'deki terörist saldırı sert dille kınandı ve Iraklı Kürtler PKK'ya karşı harekete geçmeye çağrıldı.

Bakanlık sözcüsü Sean McCormack imzasıyla yayımlanan açıklamada, Hakkari'de düzenlenen terör saldırısından ABD'nin derin öfke duyduğu belirtildi.

Açıklamada, "PKK'lı teröristler, sadece acı çekmeye yol açacak şekilde arkalarında kanlı bir iz bıraktı. PKK'yı kınıyor ve kurbanların ailelerine ve sevdiklerine en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Bu teröristlere karşı Türk ve Iraklı müttefiklerimizle çalışmayı sürdüreceğiz. Iraklı ve yerel Kürt yetkililere, Irak topraklarından kaynaklanan PKK eylemlerini durdurmak için hemen adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız