SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bush'un Ligi Bu, Lideri de Mısır!..

A- A+ PAYLAŞ

Bush’a göre özgürlük ışığının parladığı ülkeler: Türkiye, Irak, Afganistan, Fas ve Ürdün.

Siyasi reform önderi Mısır Ortadoğu turunun sonunda Dünya Ekonomi Forumu’nun yapıldığı Mısır’da bölge ülkeleri liderleriyle buluşan ABD Başkanı Bush, ders verir gibi konuştu. Bush, Türkiye, Irak, Afganistan, Fas ve Ürdün’ü "özgürlük ışığının parlamaya başladığı ülkeler" diye övdü; bölgedeki siyasi reformlara önderlik edecek devlet olarak da Mısır’ı gösterdi.

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail ve Suudi Arabistan’ın ardından dün gittiği Mısır’da, beş günlük Ortadoğu turunu noktaladı. Devletin sıkı kontrolündeki Mısır medyasının, İsrail’de verdiği "taraflı" ifadeler nedeniyle topa tuttuğu Bush, bu ülkede İslam dünyasının gönlünü almaya çalıştı. Önce Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, Ürdün Kralı İkinci Abdullah, Filistin Başbakanı Salim Fayyad ve Irak delegasyonu ile görüşen Bush, bu liderlerden "ABD’nin teröre karşı savaşında destek" aldıktan sonra, Kızıldeniz kıyısındaki turistik Şarm el Şeyh kentinde yapılan Dünya Ekonomi Forumu toplantısına katıldı.

Baskıyı bırakın

Bush, "Ortadoğu" başlığıyla düzenlenen forumda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Küresel siyasetin liderleri ve işadamlarından oluşan katılımcılara bir öğretmen edasıyla hitap eden Bush, "Ortadoğu’da siyaset genellikle iktidarda olan bir lider ve hapiste olan muhalefetten oluşuyor" ifadesini kullandı. "Ortadoğu milletlerinin baskıcı uygulamaları bırakıp, halklarına hakettikleri saygı ve hürmeti göstermelerinin zamanı geldi" diye konuşan Bush, uzun bir "yapılacaklar listesi" verdiği katılımcılara, "Yapılacak çok iş var. Gelecek ellerinizde. Özgürlük ve barış avcunuzda" dedi.

Demokratik ilerleme

"Bölgedeki siyasi reformlar konusunda Mısır’ın öncülük edeceğini ummayı sürdürüyorum" diyen Bush, Türkiye, Afganistan, Irak, Fas ve Ürdün’ün adlarını vererek, bu ülkelerdeki "demokratik ilerlemeleri" övdü. "Özgürlüğün ışığı parlamaya başladı" diyen Bush, İslam aleminden, İran’ın nükleer silah olmasının engellenmesi için ABD’ye destek vermesini ve Lübnan’ı karıştıran Hizbullah’ı destekleyen Suriye’ye karşı çıkılmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız