SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bush'un Yeni Acil Planı

A- A+ PAYLAŞ

ABD Temsilciler Meclisi'nin ABD'deki mali krizi sona erdirmek için hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma planını reddetmesinin ardından Başkan Bush bir açıklama yaptı.

Bush, 700 milyar dolarlık kurtarma planının reddedilmesinin mali krizi sona erdirmek için çaba göstermelerini engellemeyeceğini söyledi. Bush'un yeni bir kurtarma planını Temsilciler Meclisi'ne sunması bekleniyor. Mali krizi sona erdirmek için çaba harcanmaması halinde, ekonomik krizin büyüyerek sürebileceği uyarısında bulunan Bush, "Eğer harekete geçmezsek her gün sonuçlar daha ağır olacak" dedi.

Bush'un konuşmasından önemli satırbaşları:

- Düne bakarsak trilyonlarca dolar zarar söz konusu. Bu yasanın özellikle vergi ödeyenlere 700 milyar dolardan daha az maliyeti olacağını söylemişlerdi.

- Hepsinin olmasa bile bunların bir kısmının geri dönüşü olacağını söylemiştik ve durumun farklı olmasını istesekte bir seçim yapmak durumundayız. Harekete geçmekle ekonomik zorluklar arasında bir seçim yapmak zorundayız.

- Amerikalıların geleceği için kongre harekete geçmeli.

ABD'NİN KURTARMA PAKETİNİ BU HAFTA ONAYLAMASINI BEKLİYORUZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın, ABD Temsilciler Meclisi'nde reddedilen 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin bu hafta onaylanmasını beklediğini söyledi.

Merkel yaptığı açıklamada hükümetin ve kendisinin, küresel finans piyasalarındaki güvenin tesisi için bu paketin geçmesi gerektiği görüşünde olduğu ifade etti.

Merkel, piyasalarda bozulan güvenin yeniden tesisinde, bu paketin bir ön şart niteliğinde olduğunu da

OYLAMA SONUCUNA TEPKİLER

ABD Temsilciler Meclisi 700 milyar dolarlık piyasaları kurtarma planını reddetti. Bu gelişmeye siyasilerin tepkisi gecikmedi.

ABD HAZİNE BAKANI HENRY PAULSON

Yapacak çok işimiz var ve bu [plan] başarısızlığa uğramasına izin verilemeyecek kadar önemlidir. Mümkün olduğunca hızlı çalışmamız gerekiyor. Çantamızda önemli araçlar mevcut, ama bunlar yeterli değil. Bu nedenle de ihtiyacımız olanı Kongre'den alıncaya kadar, elimizdekilerle çalışmaya devam edeceğiz.

DEMOKRAT BAŞKAN ADAYI BARACK OBAMA

Demokratlar, Cumhuriyetçiler, şimdi sorumluluk alma zamanı. Bu işi bitirelim. Piyasaları istikrara kavuşturduğunuzda bile, "ana caddenin" de Wall Street kadar yardım almasını sağlamak için daha yapacak çok işimiz olacak. Bunun kimin için yapıldığını unutamayız. Bu [yardım] Amerikan halkı içindir. Birkaç piyasacı için olmamalı bu.

CUMHURİYETÇİ BAŞKAN ADAYI JOHN MCCAIN

Kongre'yi şimdi geri dönüp mutlaka krize acilen bir yanıt vermeye çağırıyorum. Şimdi suçlama değil, sorun çözme zamanıdır.

İNGİLTERE BAŞBAKANI GORDON BROWN

Amerika'daki oylama hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır. Beyaz Saray'a kararlı bir eyleme geçmemizin önemine dair bir mesaj gönderdik.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız