SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütçe 15 Milyon Avro.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:21:36
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da, Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Tanıtım Programı düzenlendi. 
 
Öğretmenevi'nde gerçekleşen programa, Vali Yardımcısı Abdullah Abid Öztoprak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Mustafa Göksel Köroğlu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk ,Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk,İlçe Milli Eğitim Müdürleri ,öğretmen ler ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. 
 
Vali Yardımcısı Abdullah Abit Öztoprak yaptığı konuşmasında, bu projenin de içerisinde yer aldığı "Hayat Boyu Öğrenme Operasyonu'nun genel hedefi uygun ve kapsamlı 'Hayat Boyu Öğrenme' stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasının desteklenmesidir. Operasyonun toplam bütçesi 15 milyon Avro'dur. Bu projenin amacı; her tür öğrenmeye değer vermek üzere tasarlanmış bir sistem kapsamında, istihdam fırsatlarının artırılması için bireylerin eğitime erişimlerinin desteklenmesi, AB uygulamaları doğrultusunda Hayat Boyu Öğrenme perspektifleri temelinde bir kurumsal çerçeve ve kapasite oluşturulmasıdır. Faaliyetleri Türkiye'de 12 NUTS II bölgesinde 43 ili kapsayan Proje, İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesindeki Şanlıurfa, Erzurum ve Kayseri bölgesel koordinasyon ofisleri aracılığıyla yürütülecektir. Biz de Malatya ili olarak projenin gereklerini yerine getireceğiz projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise konuşmasında, "Avrupa Birliği Sürecini yaşadığı dönem içinde Milli Eğitim Bakanlığımız ve ortaklarıyla birlikte yürüttüğü Hayat Boyu Öğrenme Projesi tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Projenin yürütülmesi bizim çok uzak olmadığımız sistemin bir parçası hayat boyu öğrenmeyi teşvik edici nitelikte bizler bu çalışmanı gereklerini yerine getireceğin bu toplantı ile bu sürece destek verip gerekli altyapı çalışmalarımız" ifadelerini kullandı. 
 
Proje ekip lideri Paul Weide de , hayat boyu öğrenme programlarının birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren önemli bir program olduğunu belirtti ve en küçüğü 16 yaşında 4 çocuk annesi bir kadının çocuklarını büyüttükten sonra ana sınıfı öğretmenliği yapmak istemesi örneğinden yola çıkarak hayat boyu öğrenme programını anlattı. Weide, Türkiye'deki mevzuat gereği bu kadının iş hayatına girebilmesi için en az 4 yıllık bir eğitimden geçmiş olması gerektiğini söyledi. Ancak Avrupa ülkelerinde bu annenin iş piyasasına atılmasının çok daha kolay olduğunu dile getiren Weide, Avrupa'da kadının bir merkeze giderek önceki öğrenimlerinin tanımasının sağlandığını ayrıca, kadının 16 yıl boyunca 4 çocuk büyütmesinin bile bir öğrenim olduğuna işaret etti. Weide, bu kadının iş hayatına katılmasıyla eğitim giderlerinin azalması, nüfusun yeterlilik düzeyinin artması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması gibi birçok faydaları bulunduğunu kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız