SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bütçe Payı Yetersiz'

A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Genel Meclis Üyesi Hamit Kiraz, İl Özel İdarelerinin genel bütçedeki gelir paylarının yeniden gözden geçirilerek artırılması gerektiğini söyledi.

Kiraz, “2002 yılından itibaren Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaldırılarak, daha önce köy hizmetleri tarafından yürütülen kırsal alana dönük tüm altyapı hizmetlerini yapma hakkını araç gereçleri ile beraber İl Özel İdaresi’ne devretmiştir” dedi. Kiraz, yine merkezi idareler tarafından yürütülen iller bazında görev ve hizmetlerinin bir kısmının yerel yönetimlerin yapmasına yerel yönetimlerin de vatandaş odaklı daha hızlı, daha verimli hizmet yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Meclis Üyesi Hamit Kiraz, genel bütçedeki İl Özel İdaresi’nin almış olduğu yüzde 1.12’lik pay yüzde 1.15’e yükseltildiğini ancak bu oranın yeterli olmadığını kaydetti. Kiraz, “ Çünkü İl Özel İdaresi’nin üzerine düşen görev ve sorumluluğu bu bütçe ile yapılması mümkün değildir. Zaten özel idaremizin kendi öz kaynakları yok denecek kadar azdır. Bu nedenle kamuda yeniden yapılanma çerçevesinde İl Özel İdaresi’nin karar organı olan il genel meclisi yerel yönetimlerine yetki ve sorumluluk verilmiştir”dedi.

Kiraz ayrıca kaynak paranın yeterli olmadığını ifade ederek, “Bir an önce illerin gelişmişlik endeksleri kırsal kent arasındaki yaşam standartları ve kırsal kesimdeki yol, ulaşım, içme suyu, kanalisazyon, imar, yer altı ve köylerimiz desteklenmesi gibi ve kırsal kesimin ziraatını ve tarımını tehdit eden kuraklık sulama alanlarının azalması gibi sorunlar göz önüne alınarak İl Özel İdarenin genel bütçedeki payının yeniden artırılması, en az belediyelerin genel bütçeden aldıkları payla eşdeğer hale getirilmesi gerekir” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız