SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bütçede ŞOK !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:21:37
Bütçede ŞOK !
A- A+ PAYLAŞ
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1. çeyrek bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Şimşek, bütçe açığının Mart ayında 5,5 milyar lira, Ocak-Mart döneminde 6,4 milyar lira olduğunu bildirdi.
 
Türkiye'nin küresel kriz öncesindeki seviyesinin çok üstüne çıktığını söyleyen Şimşek, cari açığın da hedefler doğrultusunda daralmaya devam ettiğini vurguladı. 
 
Şimşek, büyümeye yönelik herhangi bir kaygılarının olmadığını, büyümenin yumuşak bir iniş sürecinde olduğunu da belirtti.
 
İlk çeyrekte faiz dışı dengenin 10,9 milyar lira fazla verdiğini belirten Şimşek, birinci çeyrekte vergi gelirlerinin yüzde 12,2 artışla 64,5 milyar lira olduğunu söyledi.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birinci çeyrekte bütçe gelirlerinin yüzde 12,6 artışla 77,4 milyar liraya çıktığını bildirdi. Şimşek, 2012 yılı ilk çeyrekte bütçe giderlerinin yüzde 15,1 artarak 83,8 milyar lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.
 
Şimşek;
 
"AB tanımlı borç/ GSYH oranı yüzde 39.4'e, net borç oranı da yüzde 22 civarına indi. Bütçe açığı bu yıl için tahmin ettiğimiz bütçe açığı rakamının yaklaşık yüzde 30.5'ine denk geliyor. Bütçe açığı rakamı iyi değil. İlk çeyrekte faiz dışı denge 10.9 milyar TL fazla verdi. Giderler yüzde 15.1 artarak 83.8 milyar TL oldu. Gelirler ise yüzde 12.6 artışla 77.4 milyar TL'ye ulaştı. Gelir tarafında bir sıkıntı yok. Giderlerde faiz giderleri kaynaklı artış var. Personel harcamalarında çok ciddi bir artış sözkonusu. İlk çeyrekte vergi gelirleri yüzde 12.2 artarak 64.5 milyar TL oldu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız