SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bütçelere Onay

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Ekim ayı 2. oturumunu gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay başkanlığında İl Özel İdare Toplantı Salonunda yapılan otumda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Tarım İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programı ile Çevre ve Sağlık komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Sağlık İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım teklifi karara bağlandı.

Gündemin ilk maddesi olarak Tarım ve Hayvancılık komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Tarım İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programı görüşüldü. 210 bin YTL olarak belirlenen yatırım programı çerçevesinde hayvan hastalıkları ile mücadele için 25 bin YTL, kesme çiçekçilik geliştirme projesi için 25 bin YTL, Hekimhan cevizi üretimi geliştirme projesi için 20 bin YTL, damızlık ana arı yetiştiriciliği projesi için 20 bin YTL, bitki hastalılları ile mücadele projesi için 25 bin YTL, bağda erken uyarı sistemi projesi için 30 bin YTL, slaj makine alımı için 15 bin YTL ve kabak çekirdeği ekim ve biçme makinesi alımı için 50 bin YTL kaynak ayrılması istendi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, 2009 yılı yatırım programı ve çalışmalar hakkında meclis üyelerine yaptığı açıklamada, İl Özel İdare bütçesini idareli kullanmaya çalıştıklarını belirterek, "Çok etkin projeleri hayata geçirdik. Bakanlığımız tarafından yapaılan desteklemelerde Özel İdare kaynağını kullanmadık. Şu anda bize ayrılan bütçe yeterli değil ancak, Baakanlığmız tarafından yapılan desteklemeler neticesinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Malatya'da kuraklık kapsamında yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını kaydeden Güldal, "14 ilçemizde kuraklık tespiti çalışmalarımız bitmek üzere. Raporumuzda kaç çiftçimizin ne kadar kuraklıktan etkilendiğini Bakanlığımıza sunacağız. Ayrıca, kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme projeleri kapsamında Bakanlığımız yüzde 50 oranında hibe desteği veriyordu. Malatya'da yatırım yapmak isteyen müteşebbislerden 44 proje aldık. Bu projelerden 34'ünü değerlendirmeye aldık. Bu projelerden 29'u yeni tesis kurma 5'i ise sulama sularıyla ilgili olarak hazırlanan raporla Bakanlığa sunuldu. Eğer kabul edilirse, 16 milyon 252 bin YTL tutan projelere 7 milyon gibi bir hibe desteği uygulanacak" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, Tarım ve Hayvancılık komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Tarım İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım programının kabulünü oylamaya sundu. Oy çoğunluğu ile yatırım programı kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi olarak, Çevre ve Sağlık komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan Sağlık İl Müdürlüğü 2009 yılı yatırım teklifi görüşüldü. 1 milyon 150 bin YTL olarak belirlenen yatırım programı kapsamında, sağlık ocaklarına tıbbi malzeme alımı için 300 bin YTL, 112 acil hizmetlerine yeni tam donanımlı 6 adet ambulans alımı için 600 bin YTL, sağlık ocakları ve sağlık evlerinin onarımı için 300 bin YTL ayrılması kararlaştırıldı.

Yatırım programı ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Malatyalı vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını belirterek, "112 filomuza eklenecek 6 ambulans ile filomuzu daha da güçlendireceğiz. İnsanlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Meclis Başkanı Abdurrahman Atay, Çevre ve Sağlık komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan 2009 yılı yatırım programının kabulünü oylamaya sundu. Oy çoğunluğu ile yatırım programı kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız