SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütçeleri Bizim 3 Katımızdı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:59
A- A+ PAYLAŞ

Büyük bütçelerle her sezona iddialı başlayan, son 3 sezondaki harcamalarının 25 milyon TL'yi (25 trilyon lira) bulduğu belirtilen, ancak sürekli hayal kırıklığı yaşayan- yaşatan Yeni Malatyaspor'un 4. sırada bitirdiği, Play-Off çeyrek finalinde de elendiği 2. Lig Beyaz grubu şampiyon olarak tamamlayıp direkt 1. Lige çıkan Giresunspor'un Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ ve Teknik Direktör Mehmet Birinci Giresun Üniversitesinin düzenlediği “şampiyonluğun öyküsü” adlı konferansa konuşmacı olarak katıldılar.

Giresun Üniversitesi Anadolu Kültür İzleri Topluluğu tarafından düzenlenen "Şampiyonluk Öyküsü" başlıklı konferans, Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Konferansın ilk konuşmacısı olan Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Temel Bozbağ konuşmasında, bugünlere nasıl geldiklerini anlatırken, "Giresunspor’un kapanma ve bayrağının bir daha dalgalanmama tehlikesini gördüm" ifadelerini kullandı.

Bozbağ, “Kapanmakta olan Giresunspor ile ilgili şehrin mülki amirleri ve önde gelenleri panik halinde toplantı halindelerdi. Bir gece telefonum çaldı ve arayan ilin valisiydi. Sayın vali ile telefonda konuştuğumda şunu anladım, 1967 yılında kurulan ve gerçekten çok şanlı bir tarihe sahip olan Giresunsporun kapanmakta olduğunu gördüm. Giresunspor’un o armasının, bayrağının bir daha dalgalanmama tehlikesi olduğunu gördüm. Kasasında bir lirası olmayan 13,5 trilyon kayıtlı borcu olan, elinde oyuncusu ve hocası olmayan bu takımı gönüllü olan 15 arkadaşımla beraber almaya karar verdik. Çok kötü durumdaydık. Önce transfer tahtasını açtık ve sonra bütçemizin yeteceği, kulübe yük getirmeyecek oyuncularla ve sigorta borçlarını ödeyerek geçen yılı iyi bir şekilde tamamladık. Sportif açıdan çok başarılı bir başarı yakaladığımız söylenemez. Bizden istenen zaten Giresunspor’u kümede bırakmaktı. Bu yıl ise lige başladık ve ilk maçlarda çok şansız puanlar kaybettik. Daha sonra Ahmet Ertem hoca ile yollarımızı ayırdık. Ona da buradan çok teşekkür ediyorum. Ahmet hocanın ardından aile dostum olan ve daha öncede beraber çalıştığımız Mehmet birinci hoca ile anlaştık. Kendisi bize hiçbir maddi ve şart sunmadan teklifimizi kabul etmiştir. Ne sözleşmesini, nede maaşını biliyordu. Şampiyonluk yolculuğu bu şekilde başlamış oldu. Çok zorlu dönemeçlerden geçtik ama inanılmaz maçlar kazandık. Giresun taraftarıyla, mülki amirleriyle, gurbetteki taraftarıyla ve basını ile bir bütün oldu. Bu şehrin birlik beraberlik içerisinde olduğunda neler başarabileceğini, parayla her şeyin olmadığını, bizden bütçesi 3 kat fazla olan Göztepe, Hatay, Malatya, Pendik, İnegöl hepsini 2 trilyonluk bütçeli bir takımla son derece kararlı bir şekilde geride bıraktık. Bu tarifi mümkün olmayan bir sevinç. Ben ve arkadaşlarım Giresunspor’a olan borcumuzu fazlasıyla ödediğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra ki süreçte Giresunspor için hayırlı olur. Benim ve arkadaşlarımın göreve devam edip etmemesi bize yapılacak olan maddi ve manevi destek verilmesine bağlı. Böyle bir işi yerine getirmiş yönetime destek verilmeyecekse Mustafa Bozbağ ve arkadaşları devam etmeyecek. Ben görevden kaçmayı düşünmüyorum. Biz Giresunluyuz, Giresunsporluyuz” dedi.

Teknik Direktör Mehmet Birinci ise “Ben ve Suat hoca mukaveleye imza atarken neye anlaştığımızı, neye imza attığımızı bilmiyorduk. Daha sonra takım böyle iyi sonuçlar alıp trend yakalayınca sayın başkan dedi ki hocam dedi sizin mukavelelerinize play-of’a kalırsanız şu kadar, şampiyon olursanız şu kadar meblağ yazmıştım ama şimdi pişman oldum dedi. Yani başkan da inanmıyordu bizim gibi. Ama her zaman söylüyorum gerek Ahmet Ertem hoca ve Mustafa bey müthiş bir takım yaptılar. Çok ahlaklı bir takımdı. Biz Suat hoca ile diyorduk ki oyunculara biraz sert olun diyorduk. Yani antrenmanda bile yere düşürdüğü oyuncuya özür dileyerek elinden tutup kaldıran bir futbolcu yapısı vardı takımda. Giresunspor yönetimi ile birlikte gerçekten tam bir kulüp olmuş ben bunu gördüm. Yapılan Anketlerde Giresunspor bu yıl ne yapar, direkt şampiyon olur, playy-off oynar, kümeye düşer, kümede kalır gibi seçenekler vardı. Bazıları oraya şampiyonluk yazmışlardı, çocukların hocasıyım ben gülüyordum. Böyle bir şey olur mu imkansızdı olmak. Geçen bir gazeteci yazmıştı şapkadan tavşan çıkmaz diye ama biz gerçekten şapkadan tavşan çıkarttık. Böyle bir olay olamaz, dünyada eşine ender rastlanmıştır. 17 puan geriden gelip de böyle bir kadroyla buralara gelmek müthiş bir olaydı” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız