SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütçemiz 124 Milyon Avro.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:00:53
A- A+ PAYLAŞ
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu  (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından, üçüncü çağrı döneminde onaylanan ve hibe sözleşmesi imzalanan proje sahiplerini açıklandı. TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, " 124 milyon avroluk bir bütçemiz var. Bu bütçenin ne kadarının Malatya’ya yatırım olarak döneceğine yatırımcımız karar verecek, kaliteli, düşünülerek ve özenle hazırlanmış uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcıları proje hazırlamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
1 Milyon 385 Bin TL Hibe
 
Kurumun Malatya İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, Malatya'da yeni kurulacak iki işletmenin yatırım tutarlarının bir kısmının hibe fonundan finanse edileceği belirtildi. Buna göre iki işletmeye toplamda, 1 Milyon 385 Bin TL hibe yapılacak. 
 
TKDK Malatya Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, " Malatya’da da Süt üreten tarımsal işletmeler ve Et üreten tarımsal işletmeler (beyaz et) tedbiri kapsamında  iki işletmenin kurulumu projesi yapılan değerlendirmelerin ve kontrollerin ardından onaylandı. Akçadağ ilçesi Karanlıkdere köyü mevkisinde gerçekleştirilecek Mustafa Necati Kölük gerçek kişisine ait 20.000  broyler/dönem kapasiteli ‘Tavuk Üretiminin AB Standartlarına Getirilmesi’ projesinin 916.000 TL olan uygun yatırım tutarının  yaklaşık 550.000 TL’sinin (%60) IPARD programı hibe fonundan finanse edilmesi beklenmektedir. Mustafa Necati Kölük proje uygulama süresi olan 4 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde yaklaşık 550.000 TL tutarındaki hibe kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak. Merkez Kırkpınar köyü göktarla mevkisinde gerçekleştirilecek Yeşil Vadi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne ait ‘100 Başlık Süt İnekçiliği Tesisi’ projesinin 1.284.000 TL olan uygun yatırım tutarının yaklaşık 835.000 TL’sinin (%65) IPARD programı hibe fonundan finanse edilmesi beklenmektedir. Yeşil Vadi Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi proje uygulama süresi olan 4 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde yaklaşık 835.000 TL tutarındaki hibe kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak." denildi. 
 
"124 Milyon Avro Bütçemiz Var"
 
TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere hibe sözleşmelerinin imzalanmasında sonra yaptığı değerlendirmede, birinci Çağrı döneminde Malatya ilinde sözleşme imzalanan Ali Dayı Ltd. Şti.’ye ait projenin ödemesinin gerçekleştirildiğini dile getirdi. IPARD programında proje hazırlamanın zor olmadığını, ancak emek ve dikkat gerektirdiğinin altını çizen Dere, onaylanan bu iki projenin  yatırım çeşitliliği ve başvuru yapmayı düşünen tüm yatırımcılar için motivasyon kaynağı olması açısından önemli olduğunu söyledi. IPARD programı çerçevesinde altıncı başvuru çağrı döneminin devam ettiğini belirten Dere, altıncı başvuru çağrı ilanı çerçevesinde yaklaşık 124 milyon avroluk bir bütçemiz var. Bu bütçenin ne kadarının Malatya’ya yatırım olarak döneceğine yatırımcımız karar verecek, kaliteli, düşünülerek ve özenle hazırlanmış uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcıları proje hazırlamaya çağırıyoruz,  diyerek sözlerini tamamladı. 
 
Malatya'da Desteklenecek Alanlar
 
Kurumun açıklamasında Malatya'da desteklenecek alanlar şöyle sıralandı; 
 
Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, Et üreten tarımsal işletmelere yatırım (Kanatlı et), Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Et ve Et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (Kanatlı Et), Meyve ve Sebzenin işlenmesi ve pazarlanması , Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi alt tedbirlerinden oluşmaktadır.
 
6. Başvuru Dönemi
 
Altıncı başvuru çağrı dönemi için başvuruların  18 Haziran 2012 – 9 Temmuz 2012 tarihleri arasında Malatya İl Koordinatörlüğü'nde kabul edileceğinin belirtildiği açıklamada, "IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr, 444 85 35 proje yardım masası hattı ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilirler. " denildi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız