SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütçesiz Proje Üretmek Güç"

A- A+ PAYLAŞ
AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal'ı ziyaret ederek, İnönü Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
 
Ziyarette konuşan Prof. Dr. Ünal, "Diğer merkezlerimizde olduğu gibi bir bütçeye sahip değil. Bir bütçeye sahip olmayınca biz istediğimiz etkinlikleri çok rahatlıkla yapamıyoruz. Ancak çalışmaları koordine etmekle sınırlı kalıyoruz. Bir kaç proje vardı, olumsuz sonuçlandı. Bütçesiz bir kurumla proje üretmek güç" dedi. Yapmak istedikleri çok şey olduğunu belirten Prof. Ünal, danışman olarak aile sorunlarına karşı çalışma yapma, kadın sorunlarına karşı bilinç düzeyinin yükseltilmesine yönelik çalışma yapma ve genç kızların sosyal sorunları çözmeye ve algılamaya yönelik çalışmaların proje aşamasında kaldığını ve kurumlardan destek alamadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, "Bütçe desteği almayınca projeleri yürütmek çok zor oluyor. Projeler daha önce gönüllü olarak yaptığımız bir çok şeyi, insanlar bundan bir çıkar beklemeden yapmamaya başladı. Hal böyle olunca ben insanlara bir teklifte bulunamıyorum" dedi. 
 
Çalık ise, "Çok büyük bir eksik. Türkiye'de şuanda var olan 17 tane Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin Malatya'da olmasını sayın rektörümüzden talep etmiş ve kuruluşu tamamlandı. hem bilimsel çalışmalar yapmak, hem de bilgileri sağlıklı bir şekilde kamuoyu ile paylaşmak adına Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezileri çok önemli. Bu araştırma merkezlerimizin bütçe konusunda sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Kadın sorunlarını çözümü için Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne çok ciddi görevler düşüyor" diye konuştu. 
 
Çalık, "Mart 2012'de BM'nin Nüfus Kalkınma Örgütü'nün 'Adil bir dünya için yanımda ol' projesi yaklaşık 1 yıl süreyle devam edecek ve bir ayağı da Malatya'da yürütülecek. Malatya'daki etkinliğe Bakanımız Fatma Şahin'inde katılacağı bir toplantı yapılacak" dedi. Çalık, kadın ve genç kızlara yönelik istihdamı arttırmak, erken yaştaki evlilikleri azaltmak, okullaşma oranlarını ve okula devamı arttırmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, İnönü Üniversitesi'nin diğer birimlerinde bu konuda önemli araştırma ve tezleri ortaya koyabileceğini ifade etti. 
 
ŞAHİN ARAPGİR'DE..
Bu arada AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, sürekli halkın içinde olmaya çaba gösterdiklerini ifade etti.  AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Başkan Yardımcısı Eyüp Sağlam, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dağdelen ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Cumali Altuntop ile birlikte Arapgir ilçesine giderek, kaymakam, belediye başkanı ve partinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Buralarda bir konuşma yapan Şahin, sürekli halkın içinde olmaya çaba gösterdiklerini ifade ederek, "Meclis çalışmaları dışında birçok milletvekilimiz kendi seçim bölgesinde halkın arasında sorunları dinliyor ve hizmet için çaba gösteriyoruz. Bunu gören milletimiz ise AK Parti'yi iktidara getirerek memnuyetini göstermiştir" ifadelerini kullandı. Şahin, Düzce köyünde çıkan yangında evleri hasar görenlere de Ankara'dan para temini için çalıştıklarını kaydetti. 
 
FOTO: Süheyla Ünal

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız