SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütçeyi Reddediyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:59:50
A- A+ PAYLAŞ

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) tarafından alınan grev kararının ardından konfederasyona bağlı sendikalar bütün yurtta eylem yaptı. Malatya’da SES, BES ile bazı sendikalar bulundukları iş yerleri önünde basın açıklaması yaptıktan sonra Soykan Parkı Meydanı’nda ortak eylem yaparak 2014 yılı bütçesini protesto ettiler.

Soykan Parkı Meydanı’ndaki eylemde konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı ve KESK dönem sözcüsü Ali Ekber Baytemur, katılımcı, demokratik bir bütçe istediklerini söyleyerek “Kaynakları faiz olarak sermayeye aktaran değil, herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti üreten bir bütçe istiyoruz. Kamuda istihdam eksikliğinin giderildiği, tüm çalışanların iş ve ücret güvencesinin sağlandığı, gelir dağılımında adaletin sağlandığı bir bütçe istiyoruz. Vergi yüzsüzleri için teşvikler peş peşe sıralanırken, servet vergisi hala alınmazken bu ülkede vergi yükünün, yoksulluğun pençesindeki emekçilere, açlık sınırı altındaki asgari ücretliye, gençlere, kadınlara, işsizlere yıkılmasını reddediyoruz.

Aileleriyle birlikte 15 milyonu aşkın kamu emekçisinin, emeklinin taleplerini yok sayan, emekçilerin alın teriyle kazanılmış hakları çöpe atan, yoksulluğu dayatan satış sözleşmesini tanımıyoruz.

Bütçede eğer bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarından yapılmasını, Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığın taşeronluğundan vazgeçilmesini istiyoruz. Emeğin, halkın olmayan bu bütçeyi derhal geri çekmenizi istiyoruz” dedi.

Eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi. 

BES MALİYE ÖNÜNDE..

Malatya Maliye binası önünde davul zurna ile iş bırakma eylemi düzenlenip, hükümet protesto edildi. Burada basın açıklamasını okuyan BES Malatya İl Temsilcisi Feyzullah Kaya, “Bütçeden hakkımızı istiyoruz. Bizler, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları olarak bugün tüm yurtta, emek ve demokrasi güçleriyle, sözleşmeyi kabul etmiyoruz ve bütçeden hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaya, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kamuda istihdam edilen 4/B, 4/C, 50/D, taşeron gibi farklı statülerde çalışanlar 4/A statüsüne geçirilerek, güvenceli olarak çalıştırılmalı. Taşeron ve sözleşmeli çalışma yasaklanmalıdır.”

Kamu Emekçileri Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendikalar, iş bırakma eylemi çerçevesinde devlet hastanesi ile cezaevi önünde de basın açıklaması yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız