SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Birlikte Malatya'yız"

0
Güncellendi - 2018-08-07 05:15:23
A- A+ PAYLAŞ

  • Çırmıhtılılar Dayanışma Derneği'nin toplantısında konuşan AKP'li Tüfenkci, “Kadim Yeşilyurt’u butik oteller, kafeler ve lezzet vadisi haline getirmek konusundaki projeyi, Yeşilyurt Belediyemiz ile birlikte ortaya koyduk ve takip ediyoruz” dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt'ta Çırmıhtılılar Dayanışma Derneği’nin ev sahipliğinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Yeşilyurt’un gelişmesi ve kalkınması üzerine projelerin konuşulduğu toplantıda Tüfenkci, coğrafyası, insanı ve yemeğiyle kendine has özellikler barındıran Yeşilyurt’un girişimci, ticari ve sanayici ruhunun tüm bölgeye yayılmasını istediklerini belirtti.

Yeşilyurt’u büyütürken, kadim Yeşilyurt’un yok olmasını istemediklerini vurgulayan Tüfenkci, Yeşilyurt’u sadece burada yaşayan 2-3 bin kişi ile de sınırlamamak gerektiğini, Malatya’da, İstanbul’da ve başka illerde de çok sayıda Yeşilyurtlu olduğunu ifade etti.

Tüfenkci, Türkiye’nin farklı yerlerindeki Yeşilyurtlular ile olan bağı güçlendirmek gerektiğine işaret ederek, şöyle devam etti.

“Bunun için Yeşilyurt’a butik oteller ve yöresel yemeklerin satıldığı yerler kurmak istiyoruz. Yeşilyurt’u butik oteller, kafeler ve lezzet vadisi haline getirmek konusundaki projeyi Yeşilyurt Belediyemiz ile birlikte ortaya koyduk ve takip ediyoruz. Yeşilyurtlu olup Yeşilyurt’ta evi kalmayan bir sürü hemşerimiz var. İnsanlar kendisi biliyor ama çocukları, torunları bilmiyor. Onları senede birkaç gün bir otobüse hapsedip 1 - 2 gün gezdirmek şeklinde değil, 3-5 aileyi davet ederek VİP misafir olarak ve rehber eşliğinde gezdirecek bir sistem olmasını istiyoruz.”

Yeşilyurt’un turistik potansiyelini artırmak amacıyla Yerşilyurt’ta yapılacak çay ıslah projesini önemsediklerini dile getiren Tüfenkci, “Yukarı çarşının yenilenmesi, meydanı ve diğer alanları da entegre ederek yürüyüş yolları ve gurme faaliyetleriyle alanlar oluşturmamız lazım” diye konuştu.

Tüfenkci, Yeşilyurt’a tekstil ve dokuma müzesi ile kültür evi kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

POLAT'I ZİYARET..

Bu arada AKP Malatya Milletvekili eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Tüfenkçi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’ya hizmet etme noktasında Malatya’nın bütün dinamikleriyle birlikte yürüyeceğiz. Sayın Milletvekillerimiz Ankara’da Malatya ile ilgili projeleri takip ederken bizlerde sahada fiili olarak projelerin takipçisi olacağız. Sayın Milletvekilimizin Bakanlığı dönemindeki tecrübelerinden istifade edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın Malatya için çok büyük gayret ve emek sarf ettiğini belirten Tüfenkçi, “Biz birlikte Malatya’yız, Malatya içen hep birlikte yürüyeceğiz. Malatya’nın daha yaşanabilir bir kent olması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Günümüzde iller ekonomiden, sağlığa, eğitimden turizme her konuda daha fazla yatırımı almak için birbiriyle rekabet halindeler. Bizlerde Malatya’mızın daha fazla yatırım alması, daha fazla gelişmesi için hep birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Başta güzel ismetpaşamızı ve güzelim malatyamızı mahvettiniz. Bunun hesabını Malatya soracaktır size. Göz boyama devri bitti beyler. Gidin elazığa bakın bi ne durumda. Yazıklar olsun güzelim ilçeyi ve şehri şuculara buculara teslim ettiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiyem (5 yıl önce)
    Mahvetti niz ülkeyi dolar 6tl.ye gidiyo.yılbaşına kadar 8tl.olacak.siz boş boş gezmeye ziyaretlerinize devam edin.Bu pahallılık son 20 yılın en pahalı sı.çırpındıkça batıyoz.size bişey olmaz olan gariban halka oluyor.Ah Türkiye em ah bitirdiniz güzelim ülkeyi.Birdaha eski Türkiye olmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (5 yıl önce)
    Ortada ne Malatya biraktiniz,ne de Malatyalilik,sadece egonuzu tatmin etmek için toplantı yapıyor ve bosa kürek çekiyorsun üzerine.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Omrunuz bu bos beles toplantilarla gecti. Mahserde insallah hepiniz hesap vereceksiniz bakalim sirat koprusunden nasil gececeksiniz siz ve sizin şak şakçılarınız?
    0
    0
    Yanıtla