SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bütün Çabamız Malatya İçin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Bilgi Sistemi (MAKBİS) kapsamında sürdürülen e-belediye uygulaması çalışmaları tamamlanarak, uygulamaya geçildi.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Türkiye’ye 1993 yılında giren internetin 18. yıldönümünde Malatya Belediyesi, Malatyalılara büyük bir sürpriz yaptı.

Malatya Belediyesi’nin e-belediye uygulamasına geçmesi dolayısıyla 12 Nisan Salı günü Malatya Belediyesi’nde bir tören düzenlendi. Yenilenen Malatya Belediyesi’ne ait www.malatya.bel.tr resmi web sitesinin de tanıtıldığı törene Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, M.Fatih Güven ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, e-belediye uygulaması ve yenilenen web sitesi hakkında sinevizyon eşliğinde bilgiler verdi.

21. yüzyılın bilim ve teknoloji çağı olduğunu ve internet uygulamasının Türkiye’de 18. yılını doldurduğunu belirten Başkan Çakır, Malatya Belediyesi olarak, internetin sağladığı imkanları Belediye hizmetlerinde kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’de internetin 18. yılının kutlandığı bu haftada Malatya Belediyesi olarak e-belediye uygulamasına geçtiklerini ve ayrıca web sitesini yenilediklerini kaydeden Başkan Çakır, e-belediye uygulaması ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Çakır, e-belediye uygulaması sayesinde bundan sonra vatandaşların, Nikah, Sicil Arama, Arsa Rayiç Değerleri, İnşaat Maliyet Bedelleri, Bina Aşınma Oranları, Çevre Temizlik Tarifeleri, Meclis Kararları, Encümen Kararları, Kültür Faaliyetleri, Çöp Toplama Saatleri, Evrak Takip Formu, İstek / Şikayet Bildirim Formu, Beyan Bilgileri, Ruhsat Sorgulama, Kira Sözleşme Sorgulama, Borç Bilgileri, Tahakkuk Bilgileri, Tahsilat Bilgileri, Online Tahsilat, Randevu Takip, Randevu Talep, Sicil Kodu ile Online Tahsilat, Su Borcu Ödeme işlemlerini internet üzerinden yapabileceklerini söyledi.

e-belediye sisteminin güvenli bir sistem olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “e-Belediye uygulamamızdaki Online tahsilat bölümünde 128 Bit Güvenli Yuva Katmanı (SSL) güvenlik sertifikası kullanılmaktadır. SSL kullandığınız browser ile bağlı olduğunuz web sunucusu arasında güvenlikli bilgi alışverişini sağlayan bir yöntemdir.

Sistem uyarınca, sanal ödeme işlemi sırasında müşteriye bankası tarafından ödeme şifresi sorulmakta ve böylece kart sahibinin kimliği doğrulanmaktadır. Bu sayede yetkisiz kişilerce kredi kartlarının internet ortamında kullanılmasının önüne geçilmesi sağlanmaktadır” dedi.

www.malatya.bel.tr sitesi yenilendi…

Malatya Belediyesi’nin resmi sitesi olan www.malatya.bel.tr adresli web sitesinin de yenilendiğini belirten Çakır, “Web sayfamızı gelişen teknolojilere uygun bir yapıda yenilemiş bulunuyoruz. Yeni web sayfamızı; bu güne kadar sitemizi ziyaret eden kullanıcıların ve değerli vatandaşlarımızın taleplerinden istifade ederek oluşturmaya özen gösterdik” dedi.

Malatya Belediyesi’nin web sitesine yoğun bir ilginin olduğunu belirten Çakır, siteye Türkiye’den 81 il’den ve dünya genelinde de 113 ülkeden kullanıcılar tarafından ziyaretçilerin girdiğini, her ziyaretçinin de ortalama 2 dakika kaldığını sözlerine ekledi.

Başkan Çakır, “Alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediyemiz, hemşerilerimizin teknolojik gelişmelerden de hızlı ve kaliteli bir şekilde faydalanmalarını sağlama konusunda çalışmalarını bundan sonraki süreçte de yoğun bir şekilde sürdürecektir. Bütün çabamız Malatya ve Malatya insanına en güzel hizmeti vermektir” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız