SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Çalışmaları Erdoğan Korkusu Üzerine.."

0
Güncellendi - 2016-02-21 16:17:50
A- A+ PAYLAŞ

*AKP'nin Malatya Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP’yi eleştirerek, “Türkiye’de ana muhalefet partisi sorunu var” dedi.

AKP Genişletilmiş il Toplantısı’na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP olarak bugüne kadar ne vaat ettiyseler arkasında olduklarını ve yaptıklarını söyledi. Milletle beraber yürüdüklerini ve yürümeye de devam edeceklerini ifade eden Tüfenkci, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

Tüfenkci, “Başkanlık sistemi diyorsun, Türkiye’de tartışsın diyorsun önce hemen Recep Tayyip Erdoğan var diyorlar. Anayasa değişikliği yapalım Türkiye’nin önünü açalım, toplumsal mutabakatı sağlayalım dediğimizde Ana muhalefet partisi olmaz Recep Tayyip Erdoğan var diyor.

c1Sanki cumhurbaşkanlığı seçimi, eğer sen bu kadar iddialı isen ey Kılıçdaroğlu o zaman cumhurbaşkanlığına aday olaydın. Bu milletin huzuruna çıkıp yarışsaydın ve millet sana oy veriyorsa seni cumhurbaşkanı seçebiliyorsa o zaman konuşsaydın. Senin muhatabın ne Recep Tayyip Erdoğan ne Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Eğer bir eleştirin varsa eleştirilecek yer başbakanımız veya hükümetimizdir” dedi.

Türkiye’de bir ana muhalefet partisi sorunu olduğunu ifade eden Tüfenkci, “Bütün Türkiye ile ilgili ön görüleri, önerileri ve çalışmaları tamamen AK Parti ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın korkusu üzerine. Dolayısıyla hiçbir şey üretemeyen hiçbir şey öneremeyen bir muhalefet partisi ile karşı karşıyayız. Milletin mesajını doğru algılayamayan, her seçimde milletten gerekli cevabı alan ama hiçbir zaman kendisini değiştirmeyen, dönüştürmeyen daha da içine kapanan bir muhalefet partisi görüyoruz. Bu muhalefet Türkiye’nin başına bela olan terör örgütü ile terör örgütünün siyasi uzantıları ile şuanda mecliste kol kola girmekten hiç te çekinmiyor” diye konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Erdoğan karşıtlığı nedeniyle terör örgütü ile birleştiğini öne süren Bakan Tüfenkci bildiri yayımlayan akademisyenlere de eleştiride bulundu. Tüfenkci, “Daha dün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki o Kürt çocuklarına, bebeklerine bomba atmaktan çekinmeyen bir örgütün yanın da duran sözde aydınlar var. Bildirileri ile bir tek kelime ile terör örgütüne ses çıkaramayanlar sözde dünkü çocuklara atılan bombalar karşısında merak ediyorum acaba ne söyleyebilirler” ifadelerine yer verdi.

Bildiri yayımlayan akademisyenlerin terör örgütüne laf söylemediğini belirten Tüfenkci, “Bu sözde aydınlar, Türkiye’nin demokratik gelişimi ve barış için çalıştıklarını ve bir akademik sorumluluk içerisinde bu bildiriyi yayımladıklarını söylüyorlar. Acaba Çınar’daki hiç suçu olmayan İrem bebeklerin, Esra bacıların veya oradaki esnafların hiç mi bu akademik platformda yerleri yok. Hiç mi akademinin vicdanında yer etmiyor. Burada ölenler o yörenin insanları” şeklinde konuştu.

c2Terörle ilgili olarak da Bakan Tüfenkci, “Çocuklara bomba atmaktan çekinmeyenler acaba kimin taşeronluğunu yapıyor. Terörün amacı Türkiye’nin önünü kesmektir. Türkiye’nin önünü kesmek için iç ve dış güçlerin tamamının bugün taşeronluğunu bu terör örgütü yapıyor. Hem de seve seve yapıyor. Eğer Rusya Türkiye ile bir kriz yaşıyorsa koşarak oraya gidiyor, eğer Suriye ile bir kriz yaşanıyorsa koşarak oraya gidiyor ve diyorlar ki ‘bize bir vazife var mı” diye konuştu.

İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Teşkilat olarak yarın bir seçim olacakmış gibi dinamikliğimizi koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şuanda Malatya’da toplam seçmen sayısının yüzde 20’sine yakın vatandaşımızın AK Parti’ye üye olduğunu biliyoruz. Teşkilat olarak bütün üyelerimizi evlerinde ziyaret etme gibi bir düşüncemiz var. Yüz binin üzerinde olan bu üye sayımızı inşallah evlerinde tek tek ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

c3Milletvekilleri adına ise söz alan TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Malatya Milletvekili Taha Özhan da, ülkenin zorlu bir dönemden geçtiğini belirtti. AK Parti’nin bir yönüyle yeni Türkiye’nin ismi olduğunu ifade eden Özhan, “AK Parti ile biz eski Türkiye defterini büyük ölçüde kapattık, yeni Türkiye defterini açtık. Şimdi o defterdeki boş sayfaları elimizden geldiği kadarıyla doğru düzgün bir şekilde doldurmaya gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya Bakan Tüfenkci'nin yanı sıra AKP Milletvekilleri Mustafa Şahin ve Taha Özhan, eski milletvekili Cemal Akın, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ile diğer ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Türkiye hızla kan kaybediyor AKP yeni masallarla milleti uyutmaya çalışıyor. Dışarıda itibarımız sıfırlanırken, içerde birileri durmadan milyarlarca dolarlarını sıfırlama işlerine telaşlarına devam ediyor. Fakire hayatında geçmeyeceği otoyolları hava alanını anlatarak masallar anlatmaya devam ederken, onların çocukları kolejlerde Amerika da saçlarını bağlayıp kulakların küpe takıp milyon liralık ciplerle fing atıyor, garip guraba dediklerine de imam hatipleri gösterip kaderciliği iyi aşılıyorlar. Ama bu millet mutlaka uyanıyor ve kendisine ihanet edenlere gel bakalım diyerek acımadan en kötü hesabı sormasını da çok şükür ki iyi biliyor. Tarihte bunun örneklerini bakarsanız çokça görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bel.personel (8 yıl önce)
    Sn.bakanımız Bülent tüfenkçi. Ve Taha özhan siz dürüst insanlar olarak biz belediye personeli olarak haklarımızı vermeyen Ahmet çakırı görevden alın .sn başbakanımıza iletin....
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa süzer (8 yıl önce)bel.personel isimli kullanıcı yorumuna
    sen yanlış anlamıştırsın REPO yapıyor başkan biriksin bonusu ile verecek anlayamadığ kimi kime şikayet ediyorsun dikkat et IP in gözükmesin
    0
    0
    Yanıtla