SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Su Depoları Yenilenecek"

0
Güncellendi - 2016-02-18 17:06:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nce,  Malatya il sınırları içindeki bütün su depolarını yenileyecek.

MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Malatya genelindeki içmesuyu çalışmalarına hız verdik. Bütün depoların modernizasyonu yapıyoruz. Uzun vadeli çalışmalara imza atıyoruz. İlk etapta Malatya merkezde bulunan 36 su deposuna online izleme sistemi kurduk. Bu sayede su depolarının su seviyeleri, mevcut hacimleri, su depolarından şebekeye verilen su miktarları, terfi merkezlerindeki hat basınç değerleri, motor ve vanaların durum pozisyonları merkezden izlenecek ve müdahale edilebilecek. Depolar ki seviye durumlarını göre iletim hatları üzerinden gerekli manevralar yapılarak su seviyesinin düşük olduğu bölgelere suyun aktarılması sağlanmaktadır. Sistemde bulunan tüm içme suyu depolarına anlık ölçüm sistemi montajı en kısa sürede yapılacak” dedi.

Kayıp ve kaçak suların önüne geçmek için ana hat üzerinde Debimetre Takip Sistemi’ni uygulamaya söyleyen MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, “Malatya merkez Battalgazi ve Yeşilyurt İlçeleri’nde 11 farklı noktada debimetre ölçümü yapılıyor. İletim hatları üzerindeki kayıp kaçakların tespiti, arızaların daha erken fark edilmesi ve iletim hatlarının beslediği bölgelere verdiği suyun ölçülebilmesi için Debimetre (Akış Ölçüm Cihazları) cihazları kullanıyoruz. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçe sınırları içerisinde toplam 11 farklı noktadan debimetre ölçümü yapıyoruz. 6 Adet isale ve şebeke hattı üzerinden, 5 Adet içme suyu deposu giriş – çıkışlarından ölçüm alıyoruz. Ölçüm noktalarının sayısının arttırılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Özdemir, 36 adet Malatya merkez ve bin 194 adet ilçelerde bulunan toplamda bin 230 su deposunun kayıt altına alındığını söyleyerek “Hangi depo nerede, kaç tonluk, içinde ne kadar malzeme var, hangi malzemeler kullanıldı hepsini kayıt altına aldık. Su depolarının noktasal haritasını çıkarttık” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Kaldirim muhendisi (8 yıl önce)
    Memleketim de kaldirim taslari yillik periyodik yenilenir. Var bu iste bi is,hadi hayirliai..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bey (8 yıl önce)
    yuh artık yıllardır kanalizasyon alt yapı yapıyorsunuz halen bitiremediniz her yıl kaldırım ve asfalt döşemek için mi bu yenilemeler daha önceki nelerin yenilemesiydi ayıptır milleti bıktırdınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre Polat (8 yıl önce)
    Vaybe bu yenimi aklınıza geldi yıllardır pis suyu içirdiniz millete yine tebrikler geçte olsaa
    0
    0
    Yanıtla