SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Kadınların Ortak Sorunu"

0
Güncellendi - 2018-09-22 03:39:10
A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde,  "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı" kapsamında eğitim semineri düzenlendi.

Malatya Valiliği ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İzollu Çok Programlı Lisesi'nde gerçekleşen seminere, İlçe Jandarma Komutanı Hamdi Güden, Milli Eğitim Müdür Vekili Bekir Akçin, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdür Yardımcısı Sıtkıye Baran, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar, öğretmenler, imam hatipler ve muhtarlar katıldı.

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Mukaddes Şahin yaptığı konuşmada, kadına yönelik şiddetin dünyada ve ülkemizde bütün kadınların ortak sorunu olduğunu ifade ederek, kadına yönelik şiddetin fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine yol açan bir eylem olduğunu belirtti.

Şiddetin en çok kadınlara, çocuklara, yaşlılara, engellilere, evsizlere ve mültecilere yönelik yapıldığını kaydeden Şahin, "Hemen her ilimizde kadın konuk evleri kuruldu. Buralarda şiddet mağduru kişilere önemli hizmetler sunuluyor. Bu evlerde barınma, hukuki konular, istihdam, kreş yardımı, harçlık, yönlendirme, rehberlik, psikolojik ve sosyal destek gibi kurumsal hizmetler verilmektedir." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Emine (5 yıl önce)
    Evet soruma cevap verecek yardım yapacak kişileri arıyorum lütfen cevap yazarmısınız seminer veren sorumlular eşimi şikayet edip maddi olarak sorunlar yaşıyoruz boçumuz başımızdan aşkın bu borçlar nasıl ödenecek tek sorun eşimin evden uzaklaştırılması ile doğan maddi sorunlar bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    BU TOPLANTIDAN HABERİM OLAYDI GELİP ORDA KONUŞAYDIM BAŞIMDAN GEÇENLERİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Emine (5 yıl önce)
    Seminerleriniz güzelde sonradan neden arkamızda durmuyorsunuz, koçam şiddet gösterdi diye karakola gittim şikayette bulundum 6 ay evden uzaklaştırma aldı. krediler ödenmedi evin taksitleri, çocukların masrafı elektirk su paramız ödenmedi hangi kapıya yardıma gittiysem bir türlü bana yardım parası bağlanmadı, akrabalarımız büyüklerimiz halime acıyarak beni kocamla barıştırdılar ama kocamda maddi olarak batmış şimdi tam bir maddi batak içerisindeyiz kadın hakki deyip şikayetin sonucunu çekiyoruz malesef
    0
    0
    Yanıtla