SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütün Türkiye Kenetlenmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:07
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutuoğlu'yla birlikte, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti.

Uçakla GAP Havalimanı'na gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada yaralanan ve Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti. Davutoğlu’na, patlamanın hemen ardından Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve çok sayıda milletvekili eşlik etti.

Hastanedeki yaralıları ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Hastanedeki yaralıları ziyaret ettikten sonra dışarı çıkan Davutoğlu, vatandaşları selamladı. Hastanenin ikinci katının penceresinde el sallayan yaşlı bir kadını gören Davutoğlu, tekrar hastaneye dönerek yaşlı kadını odasında ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat hastanede kalan Başbakan Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geçti.

Dışarıda bekleyen bazı yaralı yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

"BÜTÜN TÜRKİYE KENETLENMELİ.."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyük bir acı yaşandığını belirterek, bütün Türkiye'nin kenetlenmesi gerektiğini söyledi. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısının ardından bugün kente gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilçede incelemelerde bulundu.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentte, Şanlıurfa Valiliği’ne gelen Başbakan Davutoğlu, çıkışta saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Suruç’ta ilk olarak saldırıda yaralananları ziyaret ettiklerini belirten Başbakan Davutoğlu, daha sonra Şanlıurfa’ya gelerek burada daha önce gelen heyetten kapsamlı bilgiler aldıklarını söyledi. Bu olayın büyük bir acı olduğunu ifade eden Davutoğlu, bütün Türkiye’nin kenetlenmesi gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin ilk kez bu tür saldırı ile karşı karşıya kalmadığını da ifade eden Davutoğlu, “2003 yılında İstanbul’da El Kaide bağlantılı terör olayında sivil alanda yapılan saldırıları hatırlıyoruz. 2007’de Ulus’ta Anafartalar’da bu sefer PKK bağlantılı saldırıyı, 2008 Ocak ayında Diyarbakır’da yine 2008’de Güngören’de ve Diyarbakır’da çok sayıda vatandaşımızın vefatıyla neticelenen canlı bomba saldırını hep zihnimizde tutuyoruz. Yine Reyhanlı saldırısı, son olarak Diyarbakır’daki saldırılar her ne kadar farklı örgütler tarafından yapılmış ise de hepsi insanlık dışı zihniyetin gerçekleştirdiği saldırılar. Bütün bu saldırılarda hayatlarını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ve ailelerine bir kez daha taziyeleri diliyorum” dedi.

Hastanede yaralıları ziyaret ettikten sonra yetkililere gerekli talimatları verdiğini belirten Davutoğlu, yoğun bakımda olan bir yaralının da daha teşekküllü bir hastaneye sevkinin gerçekleştirilmesi noktasında talimat verdiğini söyledi.

“Böyle bir olayla karşı karşıya kaldığımız zaman ilk olarak önceliğimiz insanı boyuttur” diyen Davutoğlu, “Burada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız yüreğimizin bir parçasıdır. Fikirleri ve düşünceleri ne olursa olsun. Siyasi geçmişleri ideolojileri ne olursa olsun hepsi bizim canımızdır” diye konuştu.

Konunu ikinci boyutunun ise idari ve hukuki soruşturma olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, olayın derinlenmesine soruşturulduğunu söyledi. Olayın tüm yönleri ile geniş çaplı soruşturulduğunu belirten Davutoğlu, olayın yaşandığı yerde güvenlik önlemlerinin alındığını ve ilk girişte aramalar sırasında 2 araması olan şahsında gözaltına alındığını belirtti. Ancak patlamanın yaşandığı alanın belediyeye ait bir alan olması nedeniyle ikinci bir aramanın yapılmadığını söyleyen Davutoğlu, “Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor" dedi.

Canlı bombanın kimliğinin tespiti konusunda da soruşturmanın sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, bu konuda da ciddi bir mesafenin alındığını ancak tüm bağlantıların tespit edilmesi noktasında kimliğin şuan için açıklanmayacağını dile getirdi. Canlı bombanın Türkiye içinde ve dışında ki tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması adına yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğünü belirten Davutoğlu, “Şüpheli konusunda önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Soruşturmanın selameti açısından bombacının kimliğinin açıklanmayacağını belirten Davutoğlu, olayın idari ve hukuki olarak açığa çıkartılmasından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyledi. Olaydan sonra Ankara’dan bomba uzmanlarının 2 saat içerisinde bölgeye hareket ettiğini kaydeden Davutoğlu, olayı açığa çıkarmak için herkesin yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Olayın insani botunu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, bu saldırının Türkiye’ye yapılan bir saldırı olduğunu tekrarladı. Dün yaptığı çağrıyı yineleyen Davutoğlu, Mecliste gurubu bulunan 4 siyasi partinin genel başkanlarına çağrıda bulunarak terörün ve şiddetin her türüne karşı ortak bilinç ve tavırla hareket edilmesini istedi.

Davutoğlu şunları kaydetti: "Kimse bu olayların siyasi istismarına yönelmemelidir. Yapılacak siyasi istismar sadece halkımızı rencide etmekle kalmaz ülkemizin geleceğinizi de ciddi şekilde tehdit altında bırakır. Biz her ne suretle olursa olsun Türkiye’ye zarar verecek bir gelişme karşısında he türlü tedbiri alacağız. Özellikle bu süreçte partimizi hedef alacak. Burada bir kez daha söylemek istiyorum. AK Parti iktidarlarını doğrudan ya da dolaylı olarak hiçbir terör örgütüyle görüşmesi söz konusu olmadığı gibi müsamaha bile gösterilmemiştir. Yarın Bakanlar Kurulunda da ekte tedbir kararı alarak Dış İşleri Bakanlığı’na ileteceğiz. Ayrıca bir eylem planı ile konuyu değerlendireceğiz. Kimse bu olayla üzerinden Türkiye’yi töhmet altında bırakmasın. Özellikle HDP’li yöneticilerin yaptıkları açıklamalara dikkat etmesi gerekiyor. Geçmişte yaşadığımız terör olaylarından ders alınmalıdır. Yurt dışındaki ülkelerde olduğu gibi terör dayanışması ve teröre karşı ortak tavır alınması gerekiyor. Ama herkes müsterih olmalıdır bu olayın bağlantıları ile açığa kavuşturulması için çalışıyoruz. Yeniden hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum”.

Terör konusunda asla taviz vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, canlı bombanın yurt dışı bağlantılarının araştırıldığı ve şu süreçte şahsın IŞİD bağlantısının yoğunluk kazandığını ancak bağlantıların en kısa sürede açığa çıkarılacağını ve soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Bütün siyasi parti genel başkanlarının bu olay karşısında ortak tavır alana kadar gerekirse her gün bu çağrısını yineleyeceğini söyleyen Davutoğlu, “HDP ve MHP’nin de aynı tutumu sergilemesini bekliyoruz. Bugünler herkesin kitlesel tutum sergilemesi gereken günlerdir. Bu olaylardan siyasi rant elde etmeye tavır gösterenler elbet bedelini öderler. Ortak bir metin deklarasyon, teröre karşı güçlü bir ses çıkarırsak terör örgütü karşı dururuz. HDP’nin silahsızlanma konusundaki açıklamalarının ardından hemen Kandil’den açıklamalar ile tenzip diliyorlar. Geçmişi unutabilir miyiz. 2007 Ulus’ta canlı bomba saldırısında vefat edenlerin hatırasını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Yine diğer terör saldırılarında ölenleri gözümüzün önünde. Biz hiçbir ayrım yapmıyoruz. Hangi terör örgütü varsa karşı çıkalı. Şu varsa sessiz kalalım demiyoruz. Bütün terör örgütlerine aynı tavrı sergiliyoruz. Şimdi ortak bir tutumda birleşme zamanıdır. Gelin hep beraber bir metine imza atalım. Terörü kim yaparsa yapsın karşı çıkalım. Ümit ederiz olumlu bir cevap alırız. AK Parti’nin tutumu ilkesi açıktır. Yeter ki yeni bir terör olayı ile yüreğimiz dağlanmasın. Hepsi bizim canımızdır, bu canların bir daha gitmemesi için çaba sarf etmeliyiz” dedi.

Başbakan Davutoğlu, açıklamasının ardından Adıyaman’a geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız