SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bütün Yolları Deneyeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili ve 12. Bölge Van İl Yerel Yönetimler Koordinatörü Ömer Faruk Öz, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü ile ilgili kararının yasa dışı ve Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen 12. Bölge Van İl Yerel Yönetimler Şura Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AKP Milletvekili İkram Dinçer, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve İl Başkanı Vesim Yaviç'in yaptığı konuşmaların ardından söz alan Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz; yasama, yürütme ve yargının görevlerinin Anayasa'da belirtildiğini ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) görevinin, ülke menfaati ve insanları adına kanunları uygulamak olduğunu belirten Öz, yargının görevinin de gerek yürütmenin, gerek yasamanın Anayasa'da verilen görevleri Anayasa'daki kurallara uygun olarak yerine getirip getirmediğini denetlemek olduğunu kaydetti.

Herkesin görevinin Anayasa'da açıkça ortada olduğunu anlatan Öz, "Bu ülkede yıllardır inançları gereği başını örttüğünden dolayı üniversitede öğretim hakkı engellenen bir sürü hanımefendi kızlarımız vardır. Hem inanç gereği hem de bireysel insan hakları söz konusu olduğu için bunun mutlaka çözülmesi gerekiyordu. Yasa, TBMM'de büyük bir çoğunluğun oyuyla çıkartıldı. Bu düzenlemeden sonra halkçı olduğunu söyleyen ama halkın derdinden anlamayan
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Demokratik Sol Parti (DSP) bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi'nin görevi, gerekli mevzuatın usul çerçevesinde TBMM'de gerekli çoğunlukta çıkıp çıkmadığını denetlemektir. Anayasa Mahkemesi, anayasa değişikliklerini sadece şekil yönünden kontrol eder, esasına giremez. Bunu kendi raportörleri de bu şekilde verdi. Ama ne yaptılar? Esasa girdiler ve yetkileri olmadığı halde hem alınan kararın yürütmesini durdurdular hem de iptal ettiler" ifadelerini
kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararların kesin olduğunu ama Anayasa Mahkemesi'nin de kararları Anayasa'ya göre vermek zorunda olduğunu belirten Öz, "Anayasa'ya göre verilmeyen bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Anayasa, Anayasa Mahkemesi üyelerine böyle bir görev vermemiştir. Dolayısıyla bunlar yetkilerini aşmıştır. Böyle bir karar verildi ama bu karar kesinlikle yasa dışıdır. Anayasa'ya aykırıdır. TBMM'ye seçilen milletvekilleri olarak Meclis'e karşı yapılmış böyle bir hareketi kabul etmemiz mümkün değildir. Biz sizlerden almış olduğumuz yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. Kavga etmeyeceğiz ama bu milletin derdini de yetkisini de kullanacağız. Biz toplumu germeyeceğiz, devletin kurum ve kuruluşları ile kavga etmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Düşünülen ve akla gelen her türlü A, B ve C planlarının mevcut olduğunu da sözlerine ekleyen Malatya milletvekili ve 12. Bölge Van İl Yerel Yönetimler Koordinatörü Ömer Faruk Öz, "Bu ülkede demokrasinin oturması ve işlemesi için bütün yolları deneyeceğiz. Bütün hakkımızı kullanacağız. Çünkü AK Parti'nin Türkiye'nin demokratik laik ve sosyal hukuk devletiyle bir kavgası ve kaygısı yoktur" diye konuştu.

Toplantı, yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesi için basına kapalı olarak devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız