SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütünleşme Artıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:08
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da  AKP İl binasında düzenlenen Halk Günü’ne katılan Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Hükümet olarak iyi yönde adım atsak şer odakları sabote ediyor” dedi. 
 
Halk Günü’nde terör olaylarını değerlendiren Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Bu barış politikalarımıza destek vermeyip, köstek olanlarla da mücadelemiz devam edecek” dedi. “Bizler az konuşup çok iş yapan bir kadroyuz” diyen Fındıklı, “Bu Malatya için de, Türkiye için de böyledir. Türkiye’de 30 yıldır devam eden terör olaylarının ve onunla birlikte demokratikleşme esasına dayanan, birlik ve kardeşlik esasına dayanan ve Kürt problemi diye adlandırılan Güneydoğu’daki problemimiz var. Bu konu ile ilgili de çok ciddi çalışmalar ve mesafeler alınmıştır. Bizler bu kardeşliği pekiştirmek adına insanlığın hak ettiği bütün değerleri ve özgürlükleri tüm insanımıza ve devletle problemi olan kesimlerin tamamını barıştırmak adına birçok adım attık. Biz bu adımları her attığımızda değişimler Türkiye’de heyecanlı olmasına rağmen değişikliklerin endişe ve tedirginlik veren tarafları da var. Biz hep heyecan veren tarafında olduk. Bu attığımız adımları bizleri birbirimize daha çok yaklaştıracağı, kaynaştıracağı ve bütünlüğümüzü sağlayacağımıza inandık. Endişe duyanların tamamı bu yapılan reformları hep eleştirdiler. Biz TRT Şeş’i açarken de aynı şeyi söylediler. ‘Ülkeyi bölüyorsunuz’ dediler. Ama biz TRT Şeş’i açtık, 24 saat yayın yapıyor. Bizim kardeşlik hukukumuza en ufak bir aksilik gelmedi. İnsanlar ana dillerinde hapishanelerde, hastanelerde konuşamıyorlardı, onun önünü açtık. İnsanlar kendi dillerini rahatlıkla konuşamıyordu, onun önünü açtık. İnsanların kendi ana dillerinde eğitim haklarına seçmeli ders olarak onu da bu sene programa aldık. Bunları biz yaparken insan olmak ve yaratılanı Yaratan’dan ötürü sevdiğimizden dolayı onların en tabi hakları olduğundan dolayı biz bu devrimleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 
 
Bir taraftan demokratikleşme ve özgürleşme alanlarını genişletirken bir taraftan da şer odakları ile her türlü mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Fındıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Siz memleketi bölersiniz, bunu yaparsanız, parçalarsınız derlerdi. Ama şu bir gerçek; biz demokratikleşmeyi yaptıkça, özgürlüklerin önünü açtıkça kaynaşma ve bütünleşme o kadar çok artıyor. Bu bazı kesimleri rahatsız ediyor. Kandan beslenen kanın üzerinden siyaset yapan, hem bizim mahallede hem de öteki mahalledeki bütün şer odaklarını rahatsız ediyor. Ne zaman biz bu konuda bir adım daha ileri gitsek, kaynaşsak mutlaka bir provokasyon olarak önümüze şehitler getiriliyor ve barışın önünü kesmeye gayret ediyorlar. Şunu kesinlikle herkes bilmelidir ki ne olursa olsun bir kişinin canına, kanına helal gelecek ise biz bu eziyeti, bu zahmeti durdurmak adına bir adım bile geri durmayacağız. Bir taraftan demokratikleşme ve özgürleşme alanlarımızı genişletirken, bir taraftan da bu şer odakları ile her türlü mücadeleyi sürdüreceğiz. Aman dileyene kapı açıktır. İlle de elinde silahla ben bu işi silahla yapacağım derse, ölerek ve öldürerek bu işi yapacağım derse bu memleketin ölecekte çok çocuğu var, öldürecekte çok askeri var. Ama biz istiyoruz ki kimsenin kanı akmasın, biz istiyoruz ki kimsenin burnu kanamasın. Bu kararlılığımız aynen devam edecek. Bu barış politikalarımıza destek vermeyip, köstek olanlarla da mücadelemiz devam edecek. Yılmadan, usanmadan Türkiye’yi bu beladan kurtaracak politikalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız