SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütünleşme Bu Tehlikeyi Bertaraf Etti"

0
Güncellendi - 2016-07-27 01:10:25
A- A+ PAYLAŞ

  • İlçe Müftüleri Toplantısı bu kez Vali Toprak başkanlığında yapıldı. 

İl Müftüsü Ümit Çimen'in başkanlığında her ay düzenli olarak ayrı bir ilçede gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı bu kez Vali Mustafa Toprak'ın da katılımıyla ve başkanlığında Malatya Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, il müftülüğü ve ilçe müftülüklerince özellikle son hadiseler karşısında yerine getirecekleri çalışmalar ele alındı. Ayrıca müftülüklerce yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesinin sağlanması, mevzuatla ilgili genel konuların istişare edilmesi, hizmetlerde metot ve görüş birliğinin sağlanması, vaaz, irşat ve rehberlik faaliyetlerinin düzenlenmesiyle camilerde yapılacak programlarla ilgili görüş alışverişin de bulunuldu.

Vali Toprak, İlk olarak müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri ile tanışarak toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ümit Çimen, “Saygıdeğer Valim, her ay illerimizde il Müftülüklerimizin başkanlığında Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerinin katılımı ile toplantılar düzenlenmekte. Toplantılarda idari konular görüşülmekle birlikte kurumumuzun prensiplerini, hizmet anlayışını istişare etmekteyiz. Her ay bir ilçemizde toplanıyoruz. Biz Ramazan'dan sonra da bu ayki toplantımızı Darende’de yapacaktık, fakat bu son olaylar, bu son gelişmeler neticesinde hem ilimizde yapmayı, hem de zatıâliniz ile beraber olmayı arzu ettik, size de teşekkür ediyoruz, teşrif ettiniz, şeref verdiniz.

Bugün hem geçmişteki konuları görüşmek hem de özellikle son olaylardan dolayı özel gündemle olağanüstü toplandık. Ankara’da düzenlenen İl Müftüleri toplantısından sonra personelimize din görevlimizin ulaştırması gereken konuları, bununla birlikte bu süreçte yapacaklarımızı, hangi yolu takip edeceğimizi bunlarla ilgili İlçe Müftülerimizle istişare ettik. Bundan sonraki süreçte zatıâlinizin rehberliğinde ilimizde din hizmetini birlikte yürüteceğiz. Ben arkadaşlarımız adına hoş geldiniz diyorum, toplantımıza katıldığınız için şeref verdiniz.“ dedi.

Vali Toprak da “Bu ayki İlçe Müftüleri toplantımızın hayırlara vesile olmasını ve hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İl Müftümüz bu ayki toplantıyı bir ilçede gerçekleştireceğini ifade etmişti ama bugün burada tüm İlçe Müftülerimizle birlikte ilimizdeki son gelişmeleri gözden geçirip değerlendirmek amacıyla bir arada bulunuyoruz.

Özellikle yaz ayında bulunmamız münasebeti ile çocuklarımızın, gençlerimizin hayata daha iyi tutunabilmesi ve boşlukları doldurabilmesi adına din hizmetlerinin özellikle Kur'an kurslarının etkinliğinin artırılması ve verimli olabilmesi adına da çok önemli bir dönem de buluyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın dini hayatın ve dini noktada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasındaki görev, yetki ve sorumluluklarının İl Müftülerimiz, İlçe Müftülerimiz, Camii İmam Hatiplerimiz ve diğer meslek personelimiz tarafından verildiğini de biliyoruz. Bu anlamda acaba Malatya'ya elimizdeki din hizmetlerinin veriliş tarzı kalitesi, etkinliği, verimliliği, insicamı ve kurumlar arasındaki gerek kurumun kendi içerisinde gerekse kurumlar arasında diyalog ve işbirliği iyi gerçekleştirilebiliyor mu ve bu anlamda hakikaten daha da önemlisi özellikle, 15 Temmuz'da Devletimize, Milletimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Milli İradeye yönelen ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizi asla temsil etmeyen, ama onun içerisine sızmış, yapışmış kenelerin asla kabul edilemeyecek, akla hayale gelmeyecek, Savaş Hukuku içerisindeki ülkelerin düşman kuvvetlerinin bile Savaş ortamında dahi birbirine gerçekleştiremeyeceği ihaneti, terörist faaliyetleri maalesef ülkemiz yaşadı ama ülkemizin büyüklüğü insanlarımızın hakikaten birbiri arasındaki birliği, kardeşliği, bütünleşmesi bu tehlikeyi bertaraf etti.

Tüm devlet büyüklerimizin ve halkımızın iradesinin güç birliğinin karşısında bunlar da yok olup gittiler, acaba bu gibi hadiselerin bundan sonra yaşanmaması adına dini hayat içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığımızın görev, yetki ve sorumluluğuna verilen, insanlarımızın dini inanış ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında görevleri tam olarak yapabiliyor muyuz? Yapamadığımız da acaba bu eksiklikleri birileri çıkıp doldurup ve hakikaten devletimiz adına milletimiz adına hangi ihaneti sonrasında ülkemize ve vatandaşlarımıza maliyet olarak gönderiyor. Ona da çok dikkat etmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Bunun en önemli sacayaklarından ve ihanet şebekelerinin örneklerinden biri de FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasıdır.

Bu anlamda bunları da bir kez daha gözden geçireceğiz. İnsanlarımızı mutlu ve mesut etme, hayata tutunma ve toplumun tüm olumsuzluklardan, arızalardan arınması adına gençlerimizi, toplumumuzu ihtiyaçları doğrultusunda biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İl Müftülüklerimiz olarak bu noktada bize verilen yetki ve sorumluluğu iyi bir şekilde yerine getirebiliyor muyuz? Bunlarıda gözden geçirme fırsatı bulacağız.”dedi.

Gündemdeki konuların görüşülmesinin ve istişarelerde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

müftü1

müftü2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız