SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bütünlüğü de Bozuyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:03
A- A+ PAYLAŞ

Özellikle imarla ilgili konularda verdiği kararlarıyla tepki toplayan Malatya Belediye Meclisi'nin bazı üyelerinin bu kararlardan yararlandıklarına yönelik iddialara bir örnek de Özalper Mahallesi'nde bulunuyor. 

Sahipleri arasında AKP'li Belediye Meclis Üyesi H.O.'nun da bulunduğu belirtilen bir inşaat şirketi tarafından, normal yapılaşma izni 5 ve 5+1 kat iken daha sonra yoğunluk kullanımı nedeniyle kat sayısı 10'a çıkarılan Özalper Mahallesi'nde 10 katlı bina yapıldı. Özalper Mahallesi 2293 Ada ve 3 parselde bulunan 10 katlı binanın tamamlandığı belirtilirken, mahalle sakinleri "Mahallemizin bu bölgesinde 5 ve 5+1 kat yapılaşma izni ile bir bütünlük oluşmuş. Hissedarları arasında Malatya Belediye Meclisi'nin bir üyesinin de bulunduğu şirket,  10 katlı binayı dikti. Malatya Belediyesi'nde bu durumun sıradan bir uygulama haline gelmekte olduğunu görüyoruz. Bunlara dur diyecek bir makam ya da merci yok mu?" diye tepki gösterdiler.

Bazı teknik uzmanlar ise, "Bu tür uygulamalar imar bütünlüğünü bozuyor ve bölgenin geleceğini tehlike altına sokuyor. Bölgedeki mevcut binaların emsal teşkili nedeniyle kat artışına gitmeleri halinde bölge yaşanmaz hale gelecek. Malatya Belediyesi'nin bazı yetkililerinin 'Yasa dışı bir durum yok, 5 katlı 2 blok yerine 10 katlı tek blok yapılıyor' yaklaşımı çok anlamsız." diyerek, AKP'li bazı meclis üyelerinin ortağı oldukları firmalarının yararlandığı özel kararlarla bölgelerin imar silueti ve bütünlüğünün bozulduğunu, ayrıca bölgede keyfi yapılan bu düzenlemelerle alt yapı yetersizliğinin ortaya çıkmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler.

Geçtiğimiz günlerde de,  vatandaş için 4+1 kat imar izni verilen Zaviye Mahallesi'nde, bölgenin yapılaşması yüzde 90 oranında tamamlanmışken, 8+1 kata izin veren imar düzenlemesi yapıldığı, AKP'li Belediye Meclis Üyelerinden C.G.'nin de ortağı olduğu bir firmanın bu doğrultuda yaptığı binayı tamamlama aşamasına getirdiği yerel basında haber konusu olmuş, ancak ilgili makamlardan herhangi bir ses çıkmadığı gibi, Belediye Meclisi'nin 14 Ağustos'ta cadde ve sokakların isim değişikliği ile ilgili sorunları görüşmek üzere yaptığı olağanüstü toplantıda, gündeme çok sayıda imar konusunun alındığı gözlenmişti.

FOTO: Yaşar KARAASLAN (Malatya Hakimiyet Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız