SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bütünlüğümüzü Koruduk'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Merkez ilçe başkanı Celal Ekici, partinin diğer yöneticileri İlyas ve Kiltepe Mahallesi temsilcilerini evinde ziyaret ettiler.

AKP İlyas Mahallesi Temsilcisi Fahrettin Tayıs ve Kiltepe Mahallesi Temsilcisi Hakan Genç'in evlerinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan AKP Malatya İl başkanı Mustafa Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Anayasa paketi maddeleri görüşülerini değerlendirdi.

Şahin, "Anayasa maddeleri konusunda AK Parti olarak bütünlüğümüzü koruduk ve paket konusunda önemli bir yol kat ettik. İnşallah Anayasa paketinin referanduma gitmesiyle birlikte paket kabul edilecektir. Halkın da iradesiyle bir sorun yaşanmadan bu süreci atlatacağımıza inancımız tamdır" dedi.

Hükümetin Anayasa değişikliğindeki amacının insan hak ve özgürlüklerini daha da geliştirmek olduğunu belirten Şahin, taslakta yer alan emeklilerin toplu sözleşmelerden yararlanması, özel hayatın gizliği ve yurt dışına çıkma yasağına ilişkin değişikliklerden bahsetti. Türkiye`nin siyasi partileri kapatmada dünyada birinci sırayı aldığını ifade eden Mustafa Şahin, yeni düzenlemede siyasi partilerin kapatılmasının zorlaştırıldığını hatırlattı.

"Bir parti ancak terör örgütlerinin odağı haline gelmişse kapatılabilecek. Türkiye`nin önünü tıkayan bazı engeller var. Özellikle de insan haklarıyla ilgili. Dünyada hak ihlallerinden dolayı en fazla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) başvuran ülkelerden biri Türkiye'dir. AİHM deki davaların yaklaşık yüzde 10 ülkemize aittir. Türkiye aleyhine yüksek miktarda cezalar veriliyor. Bu cezalar ülkenin prestiji ve maddi kayıpları bakımından çok önemlidir. Siyasi partiler ve hak ve özgürlükler yönünden
getirilen öneriler ülkenin önünü açmak içindir"diyen Şahin, "1982 Anayasası ile ilgili olarak bugüne kadar birçok değişiklik yapılmış ama yargı ile ilgili elle tutulur bir değişiklik yapılmamıştır. Her alanda Türkiye'de ciddi bir demokratikleşme faaliyet ve gayreti sürerken yargının bunun dışında kalması söz konusu olamaz. Anayasa Mahkemesi'nden başlayarak yargının demokratikleşmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Türkiye'nin normalleşmesi, medeni ülkeler içerisindeki saygın yerini alması için bu paketle halkımızın hakemliğine başvurmak gerekli hale gelmiştir"ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız