SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyüğü Müdürlüğe, Diğerleri İse..

A- A+ PAYLAŞ

Bir süre önce 1.5 milyon YTL'lik harcama ile restore edilen Beşkonaklar'ın bir bölümü önümüzdeki aylardan itibaren çeşitli hizmetler için kullanılacak.

Sinema Caddesi'nde bulunan ve yan yana olmaları nedeniyle bu semte de adını veren Beşkonaklar, daha önce sahiplerinden alınarak kamulaştırılmış, 1 yıl süren restorasyon çalışmaları ise geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, konakları gezdikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada,” Bu yapılan çalışma tarihe, kültüre sahip çıkmadır. Bu önemli kültürel eserler bakımsızlıktan adeta yıkılmış haldelerdi” demişti.

Daşöz, Malatya’da göreve başladıktan kısa bir süre sonra düzenlenen bir sergide Malatya’nın eski görüntülerinin yer aldığı fotoğrafları görünce o binaların nerede olduğunu sorduğunda birçoğunun yıkılarak beton bina yapıldığını bazılarının ise adeta yıkılma aşamasına geldiğinin söylendiğini belirterek, “ Beşkonaklar Malatya kültürünü yansıtan önemli eserlerden biriydi. Buranın restora edilerek korunması amacıyla çalışmalar başlatıldı. Biz gerek bundan önceki, gerekse şu andaki Kültür Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Gerekli desteği verdiler ve buradaki kültürel değerlerimiz kurtarıldı. Buradaki 5 konaktan biri Kültür İl Müdürlüğü hizmet binası olacak. Diğer bir konak Malatya Mutfağı , biri Sanat Evi, diğer iki konak ise Etnoğrafya Müzesi olacak. “ diye konuşmuştu.

Beşkonaklar'dan, büyüğü olan ve Gazi İlköğretim Okulu tarafında başta bulunan konağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılacağı, taşınma için bakanlığa yazılan yazının yanıtının beklendiği kaydedildi. Bakanlık onayı geldikten sonra halen Valilik binasında bulunan müdürlük buraya taşınacak.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün kullanacağı bu konağın yanındaki konağın "Malatya Mutfağı" adıyla yerel yemek hizmeti verecek olan bir işletmeciye ihaleyle kiralanacağı, onun yanındaki konağın sergiler, kurslar, diğer sanatsal etkinlikler için "Malatya Sanatevi" olarak kullanılacağı, son iki konağın ise Malatya Etnoğrafya Müzesi olarak değerlendirileceği kaydedildi.

Beşkonakların karşısında bulunan 6 eski konaktan 2'sinin restorasyon projesinin yapıldığı, 4'ünün şahıslara ait olduğu ve kullanıldığı belirtilirken, Beşkonaklar'ın sırasında ve köşede yeralan, konaklardan en yıpranmışı, yıkılmak üzere olanı ise Malatya Belediyesi'nce restore edileceği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız