SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Acılar Yaşıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:31:31
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Herkes her koşulda her zaman barışı savunmalıdır. Kimse kandan beslenerek, oyunu artırmak için uğraşmamalı. Hayatını kaybeden tek bir kişi bile tüm siyasi partilerin alacağı oydan değerlidir.”dedi.

Ağbaba, beraberinde belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri ile birlikte Koyunoğlu Mahallesi Muhtarı Kazım Zengin, Çilesiz Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz Büker, Turgut Özal Mahallesi Muhtarı Cebrail Yılmaz ile Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit’i ziyaret ederek, muhtarlardan mahallerin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit ziyaret esnasında yaptığı konuşmada “Siyasetin öznesi millettir. Milletinde en ücra köşesindeki temsilcileri ise  muhtarlar. Biz isteriz ki iktidarıyla muhalefetiyle muhtarlar dikkate alınsın. Muhtarların önerdiği çözüm önerileri devletin üst mercilerine ulaştırılsın. Bizleri ziyaret ettiği için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’ya teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

MALATYA’NIN SESİ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Bizim yaptığımız şey, Malatyalıların sesi olmak. Siz ne düşünüyorsanız onu mecliste dile getirmek.”ifadeleriyle konuşmasına başlayan CHP Milletvekili Ağbaba, “7 Haziran’da millet ‘koalisyon yapacaksınız’ dedi. Biz MHP ile koalisyon yapmak istedik. Ama Sayın Devlet Bahçeli bunun önünü kesti. ‘AKP’li bir koalisyon olsun’ dedi. Türkiye’nin geleceği için, halkın beklentileri göz önünde bulundurarak, AKP’li bir koalisyon için çalıştık. Uzun bir süre görüştük. AKP tabanının, vatandaşların istemesine  rağmen, saray sakini istemediği için bu koalisyon olmadı. Saray kararı ile erken seçime gidiyoruz. Biz bu süreç içerisinde üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalıştık.Hem seçim döneminde hem sonrasında üzerimize düşen her şeyi yaptık. Önce Türkiye dedik. Sayısal pazarlıklar yerine ilkeler üzerinden hareket ettik. 5 temel sorunun çözümü için çaba gösterdik. Ama o birlikteliği sağlayamadık.”şeklinde konuştu. 

GELDİĞİMİZ NOKTA ÇOK ÜRKÜTÜCÜ

Seçime giderken Türkiye’nin daha önce yaşamadığı bir ortamla karşı karşıya kaldığını, kaydeden Ağbaba, “ Suruç’ta 33 gencin katledilmesinin ardından Türkiye bir ateş çemberine döndü.  Iğdır’da13 Polis , Dağlıca’da 16 asker şehit edildi. Maalesef 90 larda yaşamadığımız şeyleri yaşamaya başladık. Siyasi partilere, kitle örgütlerine saldırılar yaşanmaya başladı. İnsanlar dilinden dolayı, sadece Kürt olduğundan dolayı, esmer olduğu için saldırıya uğruyorsa geldiğimiz nokta çok ürkütücüdür. Tehlikelidir. Herkese bu konuda görev düşüyor. Muhtara da, siyasi partilere de, STK’lara da görev düşüyor.Biz herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Herkes her koşulda her zaman barışı savunmalıdır. Kimse kandan beslenmemeli. Kimse kandan oyunu artırmak için uğraşmamalı. Hayatını kaybeden tek kişi bile tüm siyasi partilerin alacağı oydan değerlidir.”dedi.

KİMSE KİMLİĞİNDEN DOLAYI SALDIRIYA UĞRAMAMALI

“Bütün Türkiye’ye çağrıda bulunuyorum. Sonuna kadar barışı savunmalıyız.”ifadeleriyle konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “ Hiç kimse konuştuğu dilden, etnik kimliğinden, mezhebinden, siyasi görüşünden dolayı saldırıya uğramamalıdır. Malatya otobüsleri  de saldırıya uğruyor. Bunu 90’larda bile yaşamadık. Sadece Malatya plakalı olduğu için araçlara saldırılıyorsa bu çok tehlikeli bir durum. Hiç kimse ateşin üzerine benzin dökmemeli. Ateşe suyla gidilmeli. Zorla Atatürk büstlerinin öpüldüğü bir dönemle karşı karşıyayız. Atatürk, Türk Bayrağı bizim ortak değerimiz. Türk’ün de, Kürdün de, Alevi’nin de Sünni’nin de ortak değeri.Türk bayrağını kimse değersizleştirmemeli. O bizim, hepimizin ortak değeri.Kimse zorla bayrak astırmak zorunda bırakılmamalı. Büyük acılar yaşıyoruz. Bu acıların sorumlusu o kentlerde yaşayan insanlar değil. Bu acıların sorumlularını başka yerde aramak lazım. Umarım 1 Kasım’dan sonra sorunları gündeme getiren değil, çözen milletvekili oluruz.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız