SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Başkan (!)' Faturası..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un eski başkanının “Halı sahada top oynatıyorum” diye övündüğü Celil’in alacağı Malatyaspor’u gerdi. Bu futbolcuya verilen ve faiziyle 300 milyara ulaşan çeki tahsil için avukatı hacze geldi.

Malatyaspor’un eski başkanı Haşim Karadağ’ın, geçtiğimiz sezon başında transfer ettiği, 7 maçta ilk 11’de sonraki 4 maçta da sonradan oyuna girmek üzere toplam 11 maçta Malatyaspor forması giyen, Karadağ’ın “Büyük başkanlık işte bu diye” övünerek bahsettiği bir kararla süresiz kadro dışı bırakılan Celil’in Malatyaspor’a maliyeti giderek yükseliyor.

Bugüne kadar 655 milyar liralık ödeme yapıldığı bildirilen Celil’e verilen 266 milyarlık çekin, Samsunspor kulübünde uzun süre yöneticilik yapan Yusuf Ziya Bayraktar’a ciro edildiği, bu kişinin de para ödenmediği için icra takibi başlattığı biliniyordu. Karadağ yönetiminin son günlerinde Samsun’dan gelen avukat Suat Uzun, icra işlemi başlatmış, daha sonra Orduzu Pınarbaşı’ndaki tesislerde bulunan bazı demirbaşları haczedip, yediemin olarak kulüp müdürüne bırakmıştı. O dönem ödenen 75 milyarla Malatya’dan ayrılan avukatın, bugün faiziyle 300 milyara ulaşan çek için yeniden hacze geldiği, öğleden sonra Orduzu Pınarbaşı tesislerindeki oturma grubu, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon ve bilgisayar gibi cihazları haczedip depoya kaldırdığı bildirildi.

Avukatın, Salı günü de Sivas Caddesi’ndeki kulüp idari tesislerinde haciz işlemi yapacağı belirtiliyor.

Kapanma noktasına gelen ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında İlhan Kavuk başkanlığında oluşturulan yönetimle, kapanmaktan ve küme düşmekten kurtarılan Malatyaspor'da yeni yönetim, elindeki olanaklarla günü kurtarmaya çalışırken, eski borçlardan kaynaklanan faturalarla karşılaşmaya başladı.

Celil'in trilyonluk faturasının yanı sıra, geçtiğimiz sezon Karadağ yönetimi tarafından Nevşehir'deki kampa "denemek" için getirilen, buradan geri gönderilen ve Malatya'yı hiç görmeyen Hakan Korkmaz adlı futbolcuya da 150 milyarlık çek verildiği, bunun için de ayrı bir icra işlemi başlatıldığı öğrenildi.

Malatyaspor Basın Sözcüsü Ali Cengiz, Celil'in yanı sıra Hakan Korkmaz ve teknik direktör Metin Yıldız'ın da icra işlemi yaptırdıklarını, Malatyaspor'un faydalanamadığı isimlere astronomik bedelli borçlar ödemeye zorlandığını, ter döken ve hala kulüpte alacakları olan kadrodaki futbolculara para ödemeye çalışırken, bu "haksız alacaklılarla" uğraşmak zorunda kalmalarının kendilerini üzdüğünü söyledi.

Cengiz, Celil'e verilen çeki elinde bulunduran Samsunlu eski yöneticilerden Yusuf Ziya Bayraktar'a da sitem ederek, "Yusuf bey uzun süre yöneticilik yapmış bir büyüğümüz. Kulüplerde bu tür sıkıntıları ve olayları yakından bilen birisi. Özellikle bizim Malatyaspor kulübünü hangi şartlarda devraldığımızı yakınan bildiğine inanıyorum. Biz öncelikle mevcut kadrodaki futbolculara olan taahhütlerimizi yerine getirmeyi düşündük. Ve sonraki dönemlerde de Malatyaspor kulübünün bu tür ödemekle mükellef bırakıldığı borçları da durumlarını netleştirdikten sonra ödemeyi düşünüyorduk. Kendi açılarından hakları olabilir. Bir de Bayraktar'ın kendisini bizim yerimize koyup düşünmesini diliyorum. Kadroda yeralmayan ve haketmeyen biri için bunun sorumlusu olmayan bir yönetime kesilmek istenen fatura adil değil."dedi.

Bu sezon başında da, sıkıştırdığı transfer takvimi nedeniyle, Malatyaspor'u futbolcularla çok yüksek transfer bedelleriyle anlaşma yapmak zorunda bırakan kulüp başkanı Haşim Karadağ'ın yolaçtığı faturanın çok daha ağırlaşacağı ifade ediliyor. Bilindiği gibi, yüksek bedelli anlaşma yapılan futbolculardan 7'si daha önce Malatya'yı terketmiş, bunlar'dan 1'i daha sonra dönmüş, geçtiğimiz hafta da Atilla ve Engin alacaklarını gerekçe göstererek şehirden ayrılmışlardı. Malatyaspor'un Celil dışında, Karadağ yönetiminin anlaştığı 8 futbolcusu ve 1 eski hocasına olan borcu katlanarak büyüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız