SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Binayı da Alırsak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:07:48
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, başta kentleşme ve imar konuları olmak üzere belediyecilik hizmetlerinde yeşili ve suyu koruyan bir yaklaşımı esas alacaklarını söyledi. Polat "Yeşilyurt'un yeşil olarak kalması zaten bir mecburiyet ve sorumluluk. İlave olarak ne yapılacak ona bakmamız lazım. Yeşilyurt'un yeşil dokusunun korunması ve daha ileri gitmesi görevimiz olacak ve çalışmalarımız bu çerçevede olacak" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, beraberinde Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Çınar, imar-ruhsat ve emlak işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Meltem Kavuk, insan kaynakları ve bilgi işlemden sorumlu Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, mali hizmetler ve  basın işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, Kültür ve sosyal işler ile temizlik hizmetlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Güner ile birlikte Öğretmenevi'nde ilk basın toplantısını yaptı.

"469 personelle hizmet vereceğiz"

İlk olarak seçimlerdin ardından belediyedeki yapılanmaya ilişkin bilgi veren  Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya'nın ilk kez büyükşehir olduğunu ve geçiş sürecinde bir şaşkınlığın yaşandığını belirtti.   Buna rağmen Yeşilyurt Belediyesi olarak bu karmaşayı en kısa sürede aşıp yapılanmayı tamamladıklarını söyleyen Polat,  7 başkan yardımcısı kadrosundan 5'ine atama yaptıklarını kaydetti. Hacı Uğur Polat  " 7 belde belediyesinin yanı sıra İl Özel İdaresi'ni de sayarsak 8 ayrı kurumdan gelen çalışanlar, Yeşilyurt Belediyesi'nin kadrosunu oluşturdu. Bütün gelen arkadaşlarımızı ve Malatya Belediyesi'nden aldığımız destekle hepsini bir havuz içerisinde topladık ve yapılanmayı kurduk.  140'ı kadrolu olmak üzere toplam 351 işçi ve 118 memur ile hizmet vereceğiz. Henüz yapılanmamız tamamlanmış değil. Süreç içerisinde çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Seçimlerin hemen ardından Yeşilyurt Belediyesi veya Malatya Belediyesi sınırları ayrımı yapmaksızın işe koyulduklarını aktaran Başkan Polat, özellikle kırsal alanlar ve mahalle olan köylerde düzenli bir temizlik işine girdiklerini, seçimlerden önce planlanan ancak yarım kalan Samanlı, Abdulgaffar ve Özalper Mahallelerindeki asfaltlama çalışmalarını bitirdiklerini belirtti. Polat ayrıca, Destek Hizmetleri Birimini oluşturduklarını ve yakın tarihde kilit taş, parke ve benzeri ihaleleri gerçekleştirieceklerini ifade etti.

Bina sıkıntısı nedeniyle belediye hizmetlerini Yakınca'daki belediye binasında sürdürdüklerini söyleyen Başkan Polat, "Hali hazırda hazır bir hizmet binamız olmadığı için var olan yapılanma üzerine çalışma yaptık ve Fen İşleri Müdürlüğü'müzü Yeşilyurt Belediye binasına, Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüğü'nü Bostanbaşı hizmet binasına, Temizlik Müdürlüğü'nü Topsöğüt Belediyemizdeki binamıza yerleştirdik. Halkımızın bire bir yakın temas ettiği imar gibi işleri de  Başkanlığın da bulunduğu Yakınca Hizmet binamızda konumlandırdık" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye binası için MAŞTİ karşısında girişin sol tarafında kalan İl Özel İdaresi alanında bir binayı aldıklarını  ve yakında taşınacaklarını aktaran Polat, "Sayın Valimizle görüştük ve vatandaşın ulaşım sıkıntısını aktardık. Sayın Valimizin uygun görmesi nedeniyle şu an oradaki binanın bir kısmını teslim aldık. Diğer büyük binayı da süreç içerisinde teslim alırsak şimdilik ulaşımın daha kolay olacağı İl Özel İdare binasında hizmet vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Hacı Uğur Polat, TOKİ'ye devredilen ve imar planı yoğunluğu da arttırılarak ticaret +konut alanı olarak değiştirilen  Beydağı Devlet Hastanesi kampusünün TOKİ'den alınarak Yeşilyut Belediye Hizmet binası yapılması önerisine ilişkin olarak da "Bir kaç alternatif var. Bu alternatifleri netleştireceğiz. Mülkiyet sorunlarını çözersek ve alanları netleştirirsek Yeşilyurtluların görüşlerini alıp halkın da isteğine göre karar vereceğiz" şeklinde yanıt verdi.

"Kiraz Şenliği 21-22 Haziran'da "

Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği'nin ortaklaşa organizasyonuyla gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Kiraz Festivali'ni devam ettirme kararı aldıklarını belirten Hacı Uğur Polat "Zirai don nedeniyle bütün meyvelerde olduğu gibi kiraz da olumsuz etkilendi. Çiftçilerimiz büyük sıkıntı yaşadı. Ancak yine de fesitvali devam ettirme kararı aldık. Soma’daki maden kazası nedeniyle  konser kısmını yapmayacağız. Nikah, sünnet, futbol turnuvası ve güreş şenlikleri gibi etkinliklerle festivali  21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirieceğiz" dedi.

"Yeşili koruyacağız, yatay eksenli yapılaşmaya gideceğiz"

Hacı Uğur Polat, imar, yapılaşma ve yeşil alanların korunmasına yönelik projelerin sorulması üzerine de seçimlerden önce Yeşilyurt'un yeşilini ve suyunu koruyacaklarını ve yeşil dokuyu daha arttıracakları sözünü verdiklerini hatırlatarak bu sözü tutacaklarını söyledi.

Yüksek binaların yapılacağı alanları belirleyecklerini ancak yatay eksenli büyümeyi plandıklarını ifade eden Hacı Uğur Polat şunları söyledi: "Sadece Beylerderesi değil, Gündüzbey, Yeşilyurt, Yakınca ve Şahnahan da dahil olmak üzere bu alanlar Malatya'nın akciğeri olarak kabul edilen yerler. Seçimlerden önce de ifade ettik. Biz Yeşilyurt'un yeşilini korumaktan ziyade Yeşilyurt'un yeşilini arttırmanın görevimiz olduğunu söyledik. Yeşilyurt'un yeşil olarak kalması zaten bir mecburiyet ve sorumluluk. İlave olarak ne yapılacak ona bakmamız lazım. Yeşilyurt'umuzun yeşil dokusunun korunması ve daha ileri gitmesi görevimiz olacak ve çalışmalarımız bu çerçevede olacak. Tecde, Yakınca, Barguzu bölgelerindeki kayısılık alanların zaten imarları yapılmış ve bitmiş. Bizim bu noktada geriye dönük bir çalışma yapmamız mümkün değil. Kazanılmış bir takım haklar var. Ama yeni yapılanma sürecinde kesinlikle yeşili ve suyu önemle koruyan çalışmalarımız olacak. Öncelikle  dikey binalarla ilgili yerleri belirleyeceğiz ama yatay büyümeyi kendimize eksen alacağız."

HABER-FOTO: Levent BARIŞ- Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız