SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Destan Olmuştur"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:49:12
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 90’ıncı yıldönümü, Malatya’da da düzenlenen törenlerle kutlandı. İlk tören Atatürk Anıtı’nda yapılırken, buradaki anıta çelenk konuldu. Valilik binasında da Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Burhanettin Aktı, bayram tebriklerini kabul etti. 
 
Kutlama törenleri İnönü Caddesi Abdullah Gül Parkı (Sümerpark) önünde gerçekleştirildi. Buradaki törene Vali Ulvi Saran, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral  Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu , 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Halil Erkek, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, askeri ve mülki erkan,  Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut, MHP İl Başkanı Av.Arif Yıldız ile kalabalık bir topluluk katıldı.
 
Tören, Vali Ulvi Saran, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral  Burhanettin Aktı, Belediye Başkanı  Ahmet Çakır’ın törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı söylendi ve günün önemini belirten konuşmayı 2.Ordu Komutanlığı’ndan İstihkam Üsteğmen Bahadır Turşucu yaptı. Turşucu konuşmasında, “ Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve arkadaşları tarafından her aşaması eşsiz bir deha ile planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış olan bu zafer Türk ulusunun özgürlük, bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren Türk ordusunun gücünü komutan ve askerlerinin yiğitlik ve cesaretini, halkının feragat ve fedakarlığını bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur.” dedi. Kutlamalar geçiş töreni ile sona erdi.
 
Arapgir'deki Kutlama
 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü, Malatya’nın Arapgir ilçesinde de törenlerle kutlandı. 
 
Arapgir’de Zafer Bayramı kutlamaları, Hükümet Konağı önünde yapıldı. Törene; Kaymakam Ercan Turan, Garnizon Komutanı Özgür Gümüşay, Belediye Başkan Vekili Metin Gümüş, rütbeli askerler, bazı sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Atatürk büstüne çelenklerin konulmasının ardından tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla bayrağımız göndere çekilirken, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Başçavuş Mehmet Metin, "90’ıncı yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos zaferi ile Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğindeki yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur" ifadelerini kullandı.
 
Buradaki törenin ardından resmi kabul ve tebrikler belediye çay bahçesinde kabul edilirken, katılanlara ikramlarda bulunuldu.
 
Darende'deki Kutlama
 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90. yıldönümü Malatya’nın Darende ilçesinde de törenlerle kutlandı. 
 
Darende de Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne konan çelenk sunumu ardından saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe jandarma komutanlığından jandarma üs Çavuş Şenol Yıldırım yaptı.
 
Törenlere Kuluncak Kaymakamı Şenol Konak, Darende Belediye başkanı İsa Özkan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hacı Güneşli, Cumhuriyet Savcısı Murat Çınar, Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu Müdür yardımcısı Engin Çam ve daire müdürleri katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız