SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Destandır"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:48
A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da coşku ile kutlandı.

Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Burada polis ekiplerince çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, Özel Harekat Polisleri, yüksek binaların çatı katlarında emniyet görevi aldılar. 

Atatürk Anıtı önündeki törene Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7.Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral  Emin Ayık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Baro Başkanı Av. Enver Han,  askeri erkan,  Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Albay  Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri katıldılar.

Törende sırasıyla Valilik, Garnizon ve büyükşehir Belediyesi çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu ve ardından2. Ordu Bölge Bandosu’nun eşliğinde  saygı duru yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

“MUKADDES VATAN TOPRAKLARINI NE PAHASINA OLURSA OLSUN KORUYACAĞIZ”

Törende Anıt Özel Defterini imzalayan vali Süleyman Kamçı,  şu ifadeleri kaydetti, “Aziz Atatürk! 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’ncü yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü münasebetiyle, Türk Milleti olarak manevi huzurlarınızda bulunmaktayız. Necip milletimizin tek bir vatan üzerinde, tek bir bayrak altında, birlik ve beraberlik içerisinde hür yaşamasını sağlamak amacıyla başlattığınız Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanması için gösterdiğiniz azim, cesaret ve destansı kahramanlık, her türlü övgünün üzerindedir. Bizlere miras bıraktığınız mukaddes vatan topraklarını ve bu topraklar üzerinde şerefle dalgalanan şanlı al bayrağımızı, her ne pahasına olursa olsun korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu huzurlarınızda belirtmeyi görev biliyoruz. Türk Milleti’nin bu gurur gününde, mücadele ve bağımsızlık ruhumuzun esin kaynağı olan başta Zat-ı Alileri ve silah arkadaşlarınız olmak üzere, ülkemizin varlığı ve bütünlüğü için bedenlerini ve kanlarını Aziz Vatan topraklarına katık eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden şanlı gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Ruhlarınız şad olsun!..”

TEBRİK TÖRENİ VALİLİK MAKAMINDA YAPILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı nedeniyle Tebrik Töreni ise Valilik makamında gerçekleştirildi. Törende Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, makamda 30 Ağustos Zafer bayramı tebriklerini kabul ettiler. Protokol sırasıyla askeri erkan,  kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini ilettiler.  

GEÇİT TÖRENİ SÜMERPARK ÖNÜNDE YAPILDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı kutlamaları kapsamında Geçit Töreni ve kutlama programı ise Sümerpark önünde gerçekleştirildi. Törenin başında Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tören aracına binerek, programa katılanların ve askeri birliklerin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladılar. 

“30 AĞUSTOS BİR DÖNÜM NOKTASIDIR”

2. Ordu Bölge Bandosu’nun eşliğinde saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşı okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 2. Ordu Komutanlığında görevli Binbaşı Sabit Keahraman yaptı. Binbaşı Kahraman, “Bugün, ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletimizle el ele gerçekleştirdiği en büyük zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yıl dönümünüdür. Bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içinde kutlarken; sizleri, Türk Silahlı Kuvvetleri adına saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs 1919’da, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan milli mücadele, Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak, ordusuna verdiği destekle devam etmiş ve Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. Büyük taarruzun son safhası olan ve 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise; milli mücadele tarihimizde, bağımsızlığın kazanılması, Türkiye’nin ulu önder Atatürk’ün önderliğinde çağdaşlaşmaya yönelmesi ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetinin yaratılmasında bir dönüm noktasıdır.

Türk Kurtuluş Savaşı, en zor koşullarda, her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun insanüstü gayreti ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara hizmet edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir. Bu zafer; Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve bağımsızlığımızı yok etmek isteyen düşmanın dize getirilişinin destanıdır. 30 Ağustos 1922 sabahı, Türk’ün gücü tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirilmiş, ‘kimsenin önünde baş eğmeyiz’ diyenlere baş eğdirilmiştir. Bu büyük zaferle Türk milleti, tarih sahnesinde yeniden doğmuş ve devletimiz cumhuriyetin ilanıyla da; bağımsızlığına kavuşmuştur” dedi.

“BÜYÜK BİR DESTANDIR”

Binbaşı Sabit Kahraman şunları söyledi: 

“Ebedi başkomutanımız Atatürk ve arkadaşları tarafından, her aşaması eşsiz bir deha ile planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış olan bu zafer; Türk milletinin, özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren, Türk ordusunun gücünü, komutan ve askerlerinin yiğitlik ve cesaretini, halkının feragat ve fedakârlığını bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur. Tarihimizin en görkemli zaferlerinden birisi olan 30 Ağustos Zaferi;  ‘bağımsızlık’ hedefine odaklanmış bir milletin, yokluk içinde olmasına rağmen, şanlı tarihinden kaynaklanan azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük güçleri mağlup ederek millet ve ordu dayanışmasının sonucu askerî açıdan da anlamlı bir hedefe ulaşmasının ifadesidir. Ulusumuz; 20’nci yüzyılın başında uğradığı saldırı karşısında, atasının etrafında birleşerek; özgürlük uğruna, kanının son damlasına kadar mücadele etmeyi vatan ve namus borcu bilmiş; kadın, erkek, yaşlı, genç demeden bütünleşmiş ve bağrından çıkardığı ordusuyla bu eşsiz zafere ulaşmıştır. Türk milletinin bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olan bu zafer, Türk ordusunun kahramanlığının, yüksek kudret ve kabiliyetinin bir göstergesi olmakla kalmamış, milli birlik ve beraberliğin zaferlerin kazanılmasında ne kadar büyük bir güç olduğunu da ortaya koymuştur. Türk ulusunun ‘hasta adam’ olarak nitelendirildiği bir dönemde kazanılan bu zafer, milli değerlerimizin ne derece sağlam ve sarsılmaz olduğunun da en açık ve anlamlı bir ifadesidir. Bin bir yokluk ve yoksulluğun hâkim olduğu milli mücadele döneminde, büyük bir cesaret ve kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta duran şanlı Türk ordusu; bugün de aynı inanç ve kararlılıkla, ebedi başkomutanımız Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde, vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir. Durum ve şartlar ne olursa olsun; Türk silahlı kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, yüce Türk milletinden aldığı güç ve destekle, Türkiye cumhuriyetinin bekasını sağlama görevini sürdürecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramının 93’üncü yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde, Türk milletinin bugünkü varlığını ve modern cumhuriyetimizi, bizlere emanet eden başta ulu önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı, hepimize kutlu olsun.”

Lise öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Resmi Geçit töreni yapıldı. 2. Ordu Bölge Bandosu’nun eşliğindeki törende Malatya’daki askeri birlikler tarafından yürüyüş yapılırken, askeri araçlarda geçitte yer aldı. Geçit töreninde Malatya’daki Muharip Gazilerde yer aldı ve katılımcıların ilgisini çekti. Geçit töreni esnasında Malatya’da bulunan kara Havacılık Alay Komutanlığı’ndan kalkan askeri helikopterlerde gösteri uçuşu yaptılar.

Bu arada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı kutlamalarına vatandaşların ilgisinin geçmiş yıllara göre daha az olduğu gözlemlendi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılı kutlamaları kapsamındaki resepsiyon ve diğer etkinlikler yaşanan son terör olayları nedeniyle iptal edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız