SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Etkinlik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:31:52
A- A+ PAYLAŞ
250 yayınevininin katılacağı Malatya 1. Ulusal Kitap Fuarı için Vali Ulvi Saran ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır birlikte basın toplantısı düzenledi. 
 
"Pek Çok Faaliyetlere İmza Attık"
 
Malatya'daki kültürel faaliyetlere yenisini eklediklerini söyleyen Vali Saran, " 3 yıldan bu yana sayın başkanımızla birlikte kültür ve sanat yönünde pek çok faaliyete imza attık. Özellikle Malatya, kültür ve sanat yönüyle büyük bir potansiyele sahip. Yetiştirdiği insanların sosyal alanda, ekonomik alanda, Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olduğu gibi kültür ve sanat alanında da aslında büyük bir birikimi var. Ama bunu ortaya koymamız icap ediyor. 'Malatya Okuyor Kampanyası', Türkiye'de hem kapsamı ile hem içeriği ile hem sistematiği ile çok başarılı bir kampanya. Yüz binlerce öğrencimiz ve halkımızın değişik kesiminde ki insanımız, yoğun bir kitap okuma sürecine girdi. Rekorlar kırdık. Belediyemiz, Kültür Belediyeciliği alanında çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Ödüllere layık görülüyor. Bütün bu faaliyetler Malatya'nın geleceğine yön verme ve Malatya halkının bu alandaki ağırlığını ortaya koyması açısından çok önemli. Malatya Kitap Fuarı, kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerin tamamlanması mahiyetinde, özellikle okuma kampanyasının bir son basamağı niteliğini taşıyor" ifadelerini kullandı. 
 
30'a Yakın Konferans Düzenlenecek 
 
Vali Saran, konuşmasının devamında,  " Fuar 250 yayınevini ağırlayacak. 5 bin 200 metrekarelik bir çadır kurduk. Bu çadırda yayınevlerimizi misafir edeceğiz, bunun yanında 100'ün üzerinde gazeteci ve yazarı Malatya'da okuyucuları ile buluşturacağız. Bu, Malatya açısından çok büyük bir kültürel açılım hamlesi. Çünkü bu kadar yoğun, bu kadar entelektüel insanın bir araya geldiği dönem kolay kolay gerçekleşmez. Bu süre zarfında kitap okurları yayınevleri ile tanışacak, binlerce kitabı görme imkanı bulacak, yazarlarla bir araya gelecek, kitapları imzalatacak. 6 gün boyunca burada canlanacak olan kitap piyasası, bu süre bittikten sonra kitapevlerinin satış hamlesi ile kendisini gösterecek. Fuarların böyle bir yararı var. Kitap fuarının Malatya'da önemli bir boşluğu dolduracağına ve kültür anlamında ciddi bir canlanma göstereceğine inanıyoruz. Malatya Kitap Fuarı, sadece Malatya'ya değil, çevresindeki illere de hitap ediyor. Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Sivas ve Erzincan'da ki üniversitelerden öğrenci ve öğretim üyelerini kurduğumuz temaslarla buraya davet ettik. Bu illerin belediyeleri ile işbirliği yaptık. Belediyeler Malatya'ya otobüs kaldıracaklar. Çocuklara kitap alışverişi kültürünü de aşılarsak, hayatları boyunca bu alışkanlığı sürdürme yönünde önemli bir kazanım elde etmiş olacaklar. Gelen yazarlarımız, kitaplarını imzalamanın yanında çeşitli noktalarda okurları ile söyleşi yapacaklar. 30'a yakın konferans düzenlenecek. Malatya için önemli bir fırsat. Çünkü Anadolu'da şimdiye kadar bu büyüklükte bir kitap fuarı açılmadı. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Biz sadece kitapevlerine, yayınevlerine yer verdik. Belki yer olsaydı 50-60 yayınevine daha yer verecektik. Malatya, marka imajını, gücünü ve prestijini geliştirme ve ilerletme yönünde önemli bir adımı daha atmış oluyor. Bizlere yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
 
"Büyük Bir Etkinlik"
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise "Sayın valimizin öncülüğünde Valilik ve Belediye olarak düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin, belki bugüne kadar Malatya ve bölge illeri açısından da baktığımız zaman, en büyük etkinlik olduğunu görüyoruz. Burada bunu sadece Malatya'da görmemek lazım. İstanbul dışında bu kadar yayınevinin katıldığı böyle büyük bir organizasyon gerçekleştirilmemiş. Biz bölge olarak bir ilki de gerçekleştirmiş olacağız. Şehirlerin markalaşması, şehirlerin bir adım öne çıkması için bu tür etkinliklerin sağlandığı da bir gerçek. Şehrimiz sanayileşmede çok iyi noktalara geldi ama, bunların ötesinde önemli olan şehrin sosyal ve kültürel boyutunun da gelişmesidir. Kitap fuarının buna çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu projeyi de bundan dolayı başlattık. Malatya geçmişten beri her zaman yazarlarıyla, bilim adamlarıyla, devlet adamlarıyla öne çıkmış. Türkiye'de hem siyasi anlamda, hem kültürel anlamda etkili bir yere sahip. Bu anlamda Malatya'nın bu özelliğini, bu dinamiğini gün yüzüne çıkartmayı, bunu daha ileri noktalara taşımayı görevimiz olarak görüyoruz. Bu vesileyle bu fuarı sayın valimizle birlikte organize ediyoruz" ifadelerinde bulundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız