SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Hizmet Hamlesi Başlattık"

0
Güncellendi - 2020-08-30 07:27:14
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AKP İl Başkanı İhsan Koca ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Bostanbaşı- Çiftlik Caddesinde devam eden çalışmaları yerinde incelediler.

Bostanbaşı Mahalle Muhtarı Faik Özbay, Büyükşehir Belediyesinin Çiftlik Caddesinde 2000 metrenin üzerinde alt yapı çalışmasını tamamladıktan sonra üst yapı çalışmalarına başladığını belirterek, “Ayrıca birinci kat asfalt çalışmaları da tamamlandı. Şu anda ikinci kat asfalt serimi yapılıyor. Buradan mahallem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yol Asfalt Dairesi Başkanı Mehmet Mert ise gidiş geliş toplam 5 kilometre civarındaki Çiftlik Caddesinde alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra, bisiklet yolları, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları ile sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Mert, Çiftlik Caddesi ile birlikte bu yol ile bağlantısı olan Filistin ve Bosna Caddelerinin de olduğunu belirterek, “Toplamda bu bölgede 10 bin metrenin üzerinde yeni bir asfalt çalışmasını tamamlamış olacağız. Çünkü bu bölgede çok ciddi bir yoğunluk var artık. Bu nedenle Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmaları bitirmek üzereyiz” şeklinde konuştu.

"Malatya’nın hemen her köşesinde, her noktasındayız"

Çiftlik Caddesinde devam eden çalışmaları AKP MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte yerinde incelediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı personellerimizin buradaki çalışmalarını takdir ettiğimizi belirtmek istiyorum. Hakikaten Çiftlik Caddesinin zemini oldukça kötü durumdaydı ve burada ikamet eden vatandaşlarımız da bundan muzdarip olmuş durumdaydılar. Bu nedenle bu cadde ile ilgili planlamalar doğrultusunda yolun biran önce standartlara uygun bir hale getirilmesi için ilgili arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdim. Çok kısa bir zaman içerisinde de başlanıp bitirme aşamasına getirildi. Müştemilatları ile birlikte toplamda 5 kilometrelik bir alan içerisinde çalışma yapılacak. Şu anda 2 kilometrelik kısımda çalışmalar bitmiş diğer kısımlarda çalışmalarımız devam etmektedir.

Dikkat ederseniz; Malatya’nın hemen her köşesinde, her noktasında Büyükşehir Belediyemizin bir çalışmasını görüyoruz. Dün Pütürge’deydik, bugün buradayız. Bütün ilçelerimizde, bütün mahallelerimizde büyük bir hizmet hamlesi başlattık. Bu çalışmalarımız gerek alt yapı, gerekse üst yapı çalışmaları olarak devam edecektir. Çalışmaların mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

"Çiftlik Caddesi gibi çok güzel bir çalışmaya daha imza atıldığını görüyoruz"

AKP MKYK üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de, Büyükşehir Belediye Başkanı nezdinde Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi çalışanlarına teşekkür ettiğini belirterek, “Dün Pütürge’deydik. Gerçekten kimsenin ulaşamayacağı yollarda 25 km’lik asfalt çalışmalarının yapılması ki biz sadece gördüğümüz kısmı söylüyorum bir o kadar da diğer taraflarda yapılan çalışmalar var, devam eden çalışmalar var, ihale aşamasında olanlar var. Sayın Başkandan aldığımız bilgiye göre şu anda Malatya’nın 83 noktasında Büyükşehir Belediyesinin şantiyelerinin kurulduğu ve adeta yeniden bir çalışma hamlesinin başlatıldığını görüyoruz. Bunları da Malatya’nın gelişmesi ve kalkınması noktasında çok önemli görüyoruz. Tabi şehir merkezinde de bu çalışmalar devam ediyor. İşte Anayurt Bulvarı bitirildi, yerinde incelemekte olduğumuz Çiftlik Caddesi gibi çok güzel bir çalışmaya daha imza atıldığını görüyoruz. Bunun için de kendilerine teşekkür ediyoruz. Bir de edindiğim bilgilere göre yine Çevre Yoluna alternatif yeni bir yol çalışması daha var. Tarım’dan alınan 35 metrelik yolun da Altın Kayısı’ya bağlanmasıyla beraber alternatif bir yol daha oluşmuş olacaktır. Bu çalışmalar şehir trafiğini de rahatlatması bakımından da gerçekten önemli. Bu nedenle bir kez daha Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

"Büyükşehir Belediyesinin imzasını her yerde görüyoruz"

AKP İl Başkanı İhsan Koca’da burada yaptığı konuşmada, “Sayın Bakanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalardan birinde daha incelemelerde bulunuyoruz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibi Malatya’nın her noktasında çalıştığı gibi bugün de Çiftlik Caddesinde çalışıyor ki bunun için de Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Dün Sayın Başkanımız Pütürge’de idi, şimdi burada ve birazdan Porga’da incelemelerde bulunacağız. Malatya’nın hemen her noktasında Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarını görmemiz mümkün. Kimi yerde alt yapı çalışmaları, kimi yerde yol çalışmaları, kimi yerde üst yapı çalışmaları gibi Büyükşehir Belediyesinin imzasını her yerde görüyoruz.

Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor, bu başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Dikilen ağaçlar bir çoğu ilimize uygun değil büyümüyorlar kısa sürede kuruyorlar ve bir çoğu da akla gelmez paralarla yurt dışından ithal getirilmiş çarşıdan minibüsle ozalpere giderken AVM nin karşısına demirden bir saat yapmışlar kovalar asmışlar ben calistigini hiç görmedim bu saat ve benzeri ucube yapılar bir çok yerde var bu saati kim kaça yaptırdı neden çalışmıyor hiç olmazsa birde sökmek için ihale yapınca görüntü kirliliği son bulsun bu tür yerlere harcanan paralarla Malatya'nın parası israf ediliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    bakırcılar çarşısına gidinde tatlı üreten bazı esnaflar tatlıyı cadde ortasında imal ediyor bu sizi rahatsız etmiyormu göz göre göre insanları hasta ediyorsunuz,esnaf adeta kaldırımları işgal etmiş adam gibi ceza kesseniz bunların hiç biri olmaz malatya olmuş afrikanın geri kalmış ülkeleri gibi ilkel ve pislik içinde.esnafı ancak ceza keserek baş edersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Mehmet bey az bile yazmışsınız hep oy kaygısı aman ha esnaf üzülmesin mantığı tabi bu arada işini düzgün yapan esnaflarimiza teşekkür ederim ama Malatya'da denetim diye bir şey maalesef yoktur buna rahmen esnafı tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    işiniz gücünüz fahri kayahan bulvarı,bostanbaşı mahalleleri .gelinde bide çarmuzunun içinden geçen ve çok kötü koku yayan atık suların ıslahını yapın o suları bir güzel kanal içine alın .yeni açılan kuzey kuşak çevre yolunun kenarları çar çöp dolu bunu kim temizleyecek.belediyecilik sadece çöp bidonlarındaki çöpleri almakmıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    en basit olayı görmeyen bir büyükşehir belediyesi var. önceki başkanlar döneminde sabah evimzde çıkarken tertemiz ve pırıl pırıl malatya vardı. şimdi çöplük malatya var ve kokan bir malatya var. kaldırımlarda yürüken ağaç gölgesi olmayan bir malatya var ve sıcakta vatandaş kavrularak kaldırımda yürüyor. havuzların ve fıskıyelerin kapalı olup pis kokuların yayıldığı bir ortam var ne olur ya o havuzların ve fıskıkeyer 24 saat aksa ne olur ya belediyeye ne maddi yük olacak allah aşkına. şu logar kapaklarına bir türlü ayar verilmedi şu memleketteya çukurda ya yüksektte kaldırımla aynı seviyeye getirme kabiliyetniz yokmu sizin.. ve kuruyan ağçların yerine yenisini dikmeyen bir belediye. çimlerden çok beton yığının çok olduğu bir malatya. ağaçlandırmaya ve yeşilliğe önem vermeye bir belediye var. selahattin gürkan senden çılgın proje beklemiyoruz hiç olmazsa basit işleri tamamla
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (3 yıl önce)
    Maalesef ak partinin gururla sunduğu fakat Malatya da hiç bir hizmetin gitmediği yerdir toki ALLAH aşkına gidin yollarına bakın Malatya belediyesi kaç adet ağaç dikmiş kaç metre kare yeşil alan yapmış kaç tane aydınlatma direği dikmiş kaç tane sosyal alan yapılmış kaç tane park yapmış kaç tane spor merkezi yapmış kaç tane gençlik merkezi yapmış kaç tane pazar alanı yapmış insan utanır kaldırımlarda adam boyu kurumuş otların pislik içinde mahalleri olan yerdir toki tabi adam lar ne yapsın Malatya belli bölgelerle var diğeri unutulmuş maski kazı yapar kaldırım yollar darmadağın öyle bırakır gider arar sın muhatap yok sular sorunlu ilgilen yok nasıl halen bu kadar rahatca kaldırım yol yaptık diye basının önüne cıkarsınız anlam veremiyorum bu ne rahatlık bu ne vurdum duymazlık 50 kişiyle değil bir çıkın tek başınıza bu şehri dolaşın sorunları yerinde görün 50 tane şakşakcıyla denetleme kontrol olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen selim bey sana katılıyorum hep şov başka icrat yok cakıra mumla arıyoruz haciyide adamlar hiç olmasa calışıyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (3 yıl önce)
    bostanbaşından mıhlıdut cad.(çilesiz m.) 300 m, ama biz uuu çizerek 3 km gidiyoruz.artık bağlansın sevgili yetkililerr
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    Eskimalatya herhalde memleketin köşesi değil Bir gelin görün alacakapı meydanını Namaz kılacak cami yok Eski cami ne yıkıldı ne yapıldı Yapılan dükkanlar ile tam suriyeli kampa döndü E ne diyelim kime derdimzi anlatalım başkan bizim buralı ya o yeter
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismail (3 yıl önce)
    Birde bostanbasinin girisinde kaldirum yok arzu atanin orasi insanlar yururken hep ezilme tehlikesi atlatiyor.ama orayi bir turlu gormrzler hep goz boyama
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Vallaha 9ylr deyil yillardir temelli den bostanbaşina çocuğu okula götürüyom yollardan aanamiz agliyo arabalarda hal kalmadı yamali yüksek çökük yollardan anca Çilesiz yol ayrımından sonra ışıktan inince düzeliyor yalan söylemeyin yeterrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf BİLGİÇ (3 yıl önce)
    Esnafların kaldırım işgalini önlemek Malatya'ya yapılacak en büyük hizmet olacak. Esnafa kaldırımları belediye mı kiralıyor! yoksa belediye göz mü yumuyor. Kaldırınlar esnaf işgalinde,sokaklar caddeler park eden araç işgalinde. Yaya nereden yürüyecek,uçacak mı? Trafik ve kaldırım işgali çözülürse Malatya'nın çok büyük problemi kalmaz. Ben misafirim ,iki senedir burada ikâmet etmekteyim. Biz gelip geçiciyiz. Malatya bu iki problemi çözerse Malatya'ya en büyük hizmet bu olur. Kaldırım işgaline son vermenin maliyeti de yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Bașkan inșallah bu hizmetleri melekbaba taștepe kiltepe sehit fevzi içinde yaparsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Yıllardır çözülmeyen imar sorunundan dolayı Cemal Gürsel mahallesi okul park sosyal alan yol kaldırım gibi hizmetleri alamıyor. Ve bu imar sorunu yıllarca çözülmeyecek gibi duruyor. bu imar meselesini bahane edip bu sorunları görmezden mi geleceksiniz? Yoksa burdaki insanları da hatırlayıp hak ettiği yatırımı yapacak mısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (3 yıl önce)
    Hizmet yaparken Cemal Gürsel mahallesini de unutmazsanız seviniriz!! Yıllardır hizmet alamıyoruz. Koca mahallede hayırsever bir adamın yaptığı sağlık ocağı ufak bir park ve anaokuldan başka bir halt yok. Doğru düzgün belediye otobüsü bile uğramıyor zaten.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın Başkanım elinize sağlık, bizim Çilesiz mah. Nikah sarayı çevre düzenlemesi ayrıca Abdurrahman Gazi sk kaldırımları esnafının ağır tonajlı kamyonlar çıkartmaları nedeniyle taşları tahrip edilmiş, yürünemez halde,.İlginize ve bilginize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (3 yıl önce)
    Sn Gürkan başkanın, Malatya 'nın ulaşımının rahatlaması için büyük gayretlerini görüyoruz. Malatya'mızın her alanda kalkınması için, göstereceği çalışmalarda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Bostanbasi metro hatti icin ilk kazmayi vurma NOKTASİNDA bu gun yuklenici firmadan birifing aldik her ne kadar da Akcadag akp ye oy vermese de metroou Akcadaga da getirecegiz dunya bizi kiskanmaya devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • Payitaht (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi temizlik konusunda sanki bir yıldır zayıf çalışma yürüten bir belediye oldu Yenibahar caddesi yağmur yağmazsa yıkanmıyor geçen yıllarda en az hafta bir kez yıkanıyordu bu yaz bir yada iki kez sadece su serpme dışında bir uygulama yok bunun sebebi nedir bilmiyorum ama bu kadar araç trafiğine maruz kalan bir cadde neden yıkanmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    10 yıldan fazla olacak Yavuz Selim Mah. (TOKİ)'nde yaptığınız bir asfaltlama başkada bir şey yok...Bir çok yere yeni yeni kaldırımlar ışıklandırmalar yaptınız hem siz hemde öncekiler yahu buradaki insanlar İNSAN değilmi....nedir bu ayrımcılığınız...sizde hiç hakkaniyet yokmu....yazık yazık... Meyveli Mah 5-6 ay önce bir konteynır kurdunuz ekmek satılması için öylece atıl bıraktınız en çürümeye başladı gelip geri götürdünüz bunlarımı reva görüyorsunuz?... İş merkezinde bir Esenlik şubesi vardı 1 sene önce kapattınız oysaki her yeri esenlik markete boğdunuz yazık günah değilmi bu adaletsizlikleriniz... Hani nerede halka eşit hizmet anlayışınız... Sayın başkan farzet şuan bunları siz yazıyorsunuz lütfen bir empati kurun haksız mı buradaki bölge halkı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ökkeş44 (3 yıl önce)
    Başkan maşallah bu aralar sanki seçim varmış gibi Çalışıyorsun hiç yerinde durmuyon valla iyi koşturuyon
    0
    0
    Yanıtla