SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Bir Öneme Sahip'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:55:36
'Büyük Bir Öneme Sahip'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kervansaray Buluşması'nın Malatya ve Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. 

Gürkan, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında Battalgazi Kaymakamlığı ile Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 'Melita'dan Battalgazi'ye tarih, arkeoloji, kültür ve sanat günleri' etkinliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Double Tree by Hilton Malatya Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Gürkan, 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında bu yılki etkinliklerde birçok ilkin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Gürkan, 'Melita'dan Battalgazi'ye tarih, arkeoloji, kültür ve sanat günleri' etkinliğinin sosyal anlamının yanı sıra bir tanıtım çalışması özelliği taşıdığını da dile getirdi.

Malatya'nın kurtuluş günü olan Eylül ayında Uluslararası Kervansaray Buluşması etkinliğini düzenlediklerini dile getiren Gürkan, "Kervansaray Buluşması etkinliğini düzenlememizin temel 3 amacı var. Birincisi, vatandaşlarımıza tarihi ve kültürel mirasımızın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması noktasında üzerimize düşen görevleri yapmak, bu bilinç düzeyini vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza vermektir. İkinci amacımız; kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerini tarihi ve kültürel mirasımızın korunması konusunda bilinçlendirmektir. Ve bu bilinçlendirmenin akabinde de tarihi mirasımızın ayağa kaldırılması noktasında icraat safhasında çalışmalarını sağlamaktır. Bütün bunlar yapıldıktan sonra üçüncü temel amacımız da, bu tarihi ve kültürel mirasımızın ayağa kalkmış olduğu, Battalgazi'mizin mazisine layık istikbale hazırlama olgusunu Malatya halkı için gelire dönüşmesini sağlamaktır" şeklinde konuştu.

"2004 YILINDA BAŞLADIĞIMIZ BU SERÜVENDE BÜYÜK MESAFELER KAT ETTİK"

Gürkan, Kervansaray Buluşması'nın gerek Malatya gerekse de Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Malatya'da 2004 yılında başladığımız bu serüvende büyük mesafeler kat ettik. Bugün o Kervansaray Buluşması'nın Türkiye çapında örnek, temel hizmetlerden olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Bir kere tarih ve kültür bilincinin gerek diğer alanlara yansımasında gerek Malatya'mıza yansımasında gerekse de Türkiye'ye teşmil olacak hizmetler noktasında önemli görevler ifa etmektedir. Türkiye'ye teşmil eden önemli görevlerin temel başında gelen kültür ve tarih envanteridir. Kültür ve tarih envanterinin Battalgazi Kervansaray Buluşması'ndan sonra Türkiye'ye teşmil edilmiş ve bundan böyle Kültür Bakanlığımızın ve diğer illerimizin kültür envanterleri, Battalgazi Belediyemizin yapmış olduğu standart ve formatta yapılmaktadır. Diğer taraftan kültürel eserlerimize ilgi uyandırma noktasında hem Malatya'mızda hem de ülkemizde büyük hizmetlere topluma aktarılmaktadır. Malatya'nın kurtuluşu olan 1101 Eylül ayı her yıl geleneksel olarak Kervansaray Buluşması adı altında kutlanacaktır. Bu etkinlik kapsamında temel amaçlarda gerçekleştirilecektir. Bu amaçların gerçekleştirilebilmesinde basın mensuplarımızın da önemli bir fonksiyonu vardır."

KERVANSARAY BULUŞMASI KAPSAMINDA DÜZENLENECEK OLAN ETKİNLİKLER

6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliği 27 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 500 kişinin katılacağı “Hadi Gel Sen de Resim Yap” etkinliği ise, Türkiye’de bir ilk olacak.

27 Eylül Cumartesi günü açılış konuşmaları ile başlayacak olan “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” kapsamında 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması Sergisi açılacak. 27 Eylül Cumartesi günü saat 12.00’da açılacak olan sergide, yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık 40 üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi akademisyenlerinin seçkin eserleri yer alacak. Yine aynı gün saat 14.00’da moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Karagöz’ün yapacağı “Geçmişten Geleceğe Kültürün Yansıması” başlıklı panele konuşmacı olarak Roma Lasepianza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Çobanlı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Eres katılacak.

Bir dönem kervanları ağırlayan ve yeni dönemde sanat merkezi haline gelen Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda açılan kurslarda yapılan el emeği göz nuru çalışmalar ise, saat 15.30’da Kernek Meydanı’nda sergilenecek. 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında Battalgazi Belediyesi ve Malatya Ressamlar Derneği’nin ortak organizasyonu ile “Hadi Gel Sen de Resim Yap” etkinliği gerçekleştirilecek.

İnönü Kapalı Çarşı üzerinde saat 16.00’da yapılacak olan etkinlikte 500 kişi aynı anda resim yapacak ve bu etkinlik Türkiye’de bir ilk olacak. Saat 16.30’da PTT Caddesi’nde Şemsiye Sokak uygulamasının açılışı yapılacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ilk olacak olan Şemsiye Sokak’ta müzikal etkinlikler de düzenlenecek. Soykan Meydanı’nda saat 17.00’da “Battalgazi’nin Uçan Kanatları” adlı serginin açılışı gerçekleştirilecek ve sergide, Battalgazi ilçesindeki kuş türlerinin fotoğrafları yer alacak. Saat 18.00’da “52. Yılında Arslantepe Höyüğü Fotoğraflarla Kazı Sergisi” açılışı yapılacak. Malatya Park AVM’de gerçekleştirilecek olan sergide, 52 yıl boyunca yapılan kazı çalışmalarında çıkan eserlerin fotoğrafları sergilenecek. Saat 19.00’da ise, Malatya Mişmiş Park Fuar Alanı’nda Rafet El Roman, Selahattin Alpay ve Özlem Büyük konseri gerçekleştirilecek. 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinliğinin ikinci günü de dolu dolu geçecek. Saat 13.00’da “Kul Vahap Salt Anısına Şiir Dinletisi” etkinliği gerçekleştirilecek. 15.30’da ise, Orduzu Pınarbaşı Mişmiş Park Fuar Alanı’nda “Uçurtma Şenliği” düzenlenecek. Rengarenk uçurtmaların gökyüzünü renklendireceği “Uçurtma Şenliği”, günün son etkinliği olacak. 6. Uluslararası Kervansaray Buluşması kapsamında “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih-Arkeoloji-Kültür-Sanat Günleri” etkinlikleri çerçevesinde Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda açılan sergi 5 Ekim 2014 tarihine kadar açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız