SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bir Organizasyon İle Açacağız"

0
Güncellendi - 2016-02-16 20:51:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, Şeker Fabrikası içerisinde yapılan yeni spor salonunu basın mensuplarıyla birlikte gezerek, bilgiler verdi. Fındıklı, 5 bin kişinin faydalanacağı yeni spor salonunu büyük bir organizasyonla hizmete açacaklarını ifade etti.

Şeker Fabrikası alanında bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait arsaya inşa edilen Yeni Spor Salonu, yaklaşık iki yıl gibi kısa bir süre içersinde tamamlandı. 23 milyonu bulan maliyetiyle Malatya’ya uzun yıllar hizmet vermeye hazırlanan spor salonunun yapım işi koltukların ve parkelerin yerleştirilmesiyle bitirildi.

"ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEĞİZ"

Spor salonunu gazetecilerle birlikte inceleyen Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı çalışmalar hakkında bilgi vererek, salonun teknik özelliklerini kamuoyu ile paylaştı.

f214f842-40d0-4249-807b-36387d6ff691Son derece modern ve estetik ruhlu bir spor kompleksini Malatya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Fındıklı, “Mevcut Atatürk Spor Salonu artık günümüz Malatya'sına ihtiyaç veremez duruma gelmişti. Şehrimizin gelişme sürecini göz önünde bulundurarak, Şeker arsasındaki alanımıza 3000 koltuklu, özel geceler için 5 bin kişilik kapasiteye çıkarılabilen bir salon inşa ettik. FİBA standartlarına uygun olduğu için her türlü uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz" dedi.

"SALONDA HER ŞEY İNCE DETAYINA KADAR DÜŞÜNÜLDÜ"

Fındıklı, spor salonunda bütün ince detayların düşünüldüğünü kaydederek, "Engelliler için asansörden açılır kapanır koltuklara, dev LED ekranlardan basın localarına, kafeteryalardan VİP ve basın salonlarına kadar bir çok modern özellikleri barındırıyor. Bunun yanında işlevsel ve sürekli canlı olsun diye 2 adet mini antrenman salonu ve 1 adet nizami basketbol sahasını da içinde barındırıyor. Salonumuzun ana bölümünde her türlü basketbol, voleybol, hentbol, futsal ve diğer ferdi branşlar 3 bin kişi önünde sergilenebilecek. Özel gece ve konser, kongre etkinliklerinde 5 bin kişi bu kapalı alandan faydalanabilecek. Isıtma ve soğutma sistemleri tamamen ergonomik. Aydınlatma sistemimiz en az enerji sarfiyatıyla çalışacak. Salonumuzu inşallah büyük bir organizasyon ile açacağız. Çevre düzenlemesinin ardından Haziran gibi olabilir" ifadelerini kullandı.

"MALATYA, DEVASA SPOR TESİSLERİNE SAHİP OLDU"

Malatya’nın son yıllarda devasa spor tesislerine sahip olduğunu dile getiren Fındıklı, “Yapımı devam eden yeni stadımız, biten yeni spor salonumuz, yine inşası süren olimpik havuzumuz ve çok katlı antrenman salonlarımız Malatya’nın en az 40-50 yıl yükünü çekecek durumda. Bu süreçten sonra artık devasa tesislere ihtiyacımız yok. Belediyelerimizle istişare içinde olup, semtlere mahallelere bir şeyler katmak istiyoruz. Halkın ve sporcunun doğrudan yararlandığı, kendi evi gibi kullanacağı spor alanlarını semtlere götürebilirsek Malatyalılara en büyük hizmeti yapmış olabiliriz" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Salih (8 yıl önce)
    Allah Razı olsun güzel gelişmeler bunlar inşallah hızlıca tamamlanır İlimizin hizmetine sunulur .
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet aspuzu (8 yıl önce)
    malatyamıza yine vizyonsuz bir proje yapılmış kayseri sakarya gibi şehirlerin spor salonlarını görünce malatyanın ne kadar vizyonsuz olduğunu görüyoruz yazık eskisinden tek fakı yeni ve kapasitesini yükesk olması ALLAH bizlere sabırversin.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilip bilmeden (8 yıl önce)mehmet aspuzu isimli kullanıcı yorumuna
    arkadaş malatyada her alanda olduğu gibi spor tesisi alanında yetişmiş bir çok değer varmışta haberimiz yokmuş. salonu görmeden başka illerle kıyas yapanlar. daha tartan pist yok iken gidip ölçen ve projesi yanlış diyen. ya malatya da bu kadar yetişmiş değer varmış da haberimiz yokmuş. stadın etrafında bir tur koşamayan futbola yorum yapar. saha ölçülerini bilmeyen yeni stad küçük der. spor salonuna kapalı spor salonu derler yorum yaparlar. ağzı olan konuşuyordu. şimdi neti olan yazıyor. memlekete yatırım yapan Devlete, hükümete, sebep olan siyasetçilere ve görevlilere teşekkür edileceğine yatırımı ucuzlatmaya çalışmayın. muhalefet yapacaksanız onu da hakkıyla yapın. çamur atarak değil
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH (8 yıl önce)
    KAYAK PİSTİ YAPILACAKTI SON DURUM NEDİR ACABA. YOKSA ÖLÜ YATIRIM MI?
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut karakaplan (8 yıl önce)
    Malatyamıza hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hilmi YUMRUTEPE (8 yıl önce)
    Kapalı alanı görmek nasip olmadı açık alan da yapılan 400 M2 lik tartan pist olmamış başlangıç ters ve dönüş köşeleri kesik şekilde çevre düzenlemesi yapılmadan yetkililer bir an önce ilgilenmeliler selamlar ve saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • G.H.S.İl Müdürlüğü (8 yıl önce)Hilmi YUMRUTEPE isimli kullanıcı yorumuna
    Sn.Yumrutepe, İlginize teşekkürler.Ancak, hangi tesise yorum yaptığınız anlaşılamamıştır.Zira haber konusu Spor Salonu inşa alanında yapılmış 1m2 bile tartan pist bulunmamaktadır. Bilginize....GHSİ Müdürlüğü..
    0
    0
    Yanıtla