SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Bölümünü Tüm Zorluklara Rağmen Açtık"

0
Güncellendi - 2017-09-28 01:24:38
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya için büyük önem arz eden, kent merkezi ve çevre yolunun ulaşım yükünü azaltacak Kuzey Kuşak Yolu projesinin 3 kilometrelik Kaynarca-Şehir Mezarlığı hattında asfalt öncesi son çalışmalarını yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleriyle birlikte Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulundu. Geziye Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz’da katıldı.

Başkan Çakır: Hizmet Gruplarına ulaşım daha rahat sağlanacak

13.3 kilometre uzunluğundaki kuşak yolunun bugüne kadar 12 kilometrelik bölümünün tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kuşak yoluna bağlanan ve 50 metre genişliğinde açılan bağlantı yolunun da yakın zamanda kuşak yoluyla birleşeceğini söyledi.

Kuşak yollarının Malatya kent içi trafiğini rahatlatacağını vurgulayan Başkan Çakır, “Kuzey Kuşak Yolumuzun büyük bölümünü tüm zorluklara rağmen açtık. Yolun Kaynarca-Şehir Mezarlığı hattı olan 3 kilometrelik bölümünü trafiğe açmaya hazırlanıyoruz. Bu bölgemizde tren yolu geçidine yapılması gereken köprünün projesini biz hazırladık. TCDD ise köprüyü yaptı. Çarmuzu bölgemizi Şehir Mezarlığı ile birleştirdik. Bu bölgemizin batısında bulunan Şehir Mezarlığı, Yaş ve Sebze Meyve hali, Galericiler Sitesi, Mahrukatçılar Sitesi başta olmak üzere birçok hizmet grubuna ulaşım bu yoldan daha rahat sağlanacak.

Çakır: 50 metrelik bağlantı yolumuz da kuşak yoluna bağlanacak

Malatyalıların şehir içi trafiğine girmeden bu yolu kullanarak rahat bir şekilde gidip-gelebileceklerini belirten Başkan Çakır, “Çarmuzu’da açtığımız 50 metre genişliğindeki bağlantı yolumuzda ise birkaç evimiz kaldı. Kuşak yolumuzda 1 milyon 100 bin m3 toprak çalışması,108 bin m3 alt temel malzemesi, 32 bin m3 taş duvar çalışması yapıldı. Rakamlara baktığımız da burada ciddi bir emek söz konusu. Malatya’mızın trafiğini ciddi manada rahatlatacak. Yolumuz aynı zamanda geçtiği bölgelerin değerlenmesine, gelişmesine katkı sağlayacaktır” dedi.

Muhtar Korkmaz: Büyükşehir Belediyemiz Malatya’nın dörtbir yanında yollar açıyor

Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz’da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Muhtar Korkmaz, “Büyükşehir Belediyemiz sadece Çarmuzu’da değil, Malatya’nın dört bir yanında büyük yollar açtı. Mahallemizde bulunan Kuzey Kuşak Yolunda çalışmalar 2010 yılında başladı. Tüm zorluklara rağmen yolun büyük kısmı açıldı. Demiryolu köprüsü çok zahmetli olmasına rağmen bugün bittiğini görüyoruz. 50 metrelik bağlantı yolu da bu yolla birleşecek. Bu yol çalışması bölge halkına çok önemli bir hizmettir. Büyükşehir Belediyesi ekipleri geceleri de burada çalıştı ve ortaya bu başarı tablosu çıktı. Emeklerinize, ellerinize sağlık” şeklinde konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Eco (6 yıl önce)
    Sayın yetkililer şimdi bu yolun altına 1,5 2 metrelik beton kapalı bir kanal yapsanız Yani rusların 150 yıl önce yaptıkları gibi ve şu an yapılan tüm yollara bu kanalı yapsanız, daha sonra daha sonra yapılan su, elek, d gaz internet, hatta kanalizasyon gibi bu kanalın içine koysanız parasıyla tabi yollar onlarca kez katılmasa nasıl olur hatta bunu bir proje haline getirip ödül bile alabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazlı (6 yıl önce)
    fahrikayahana bostanbaşı kanalına ve güzelim tarihi kanal boyuna okadar tirilyonları harcamayıpta bu kanayan yaraya faydalı olacak bu yolu açsaydık başkanım keşke yazık şehri açın daraltmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • kazim inceoğlu (6 yıl önce)
    hizmetleriniz için çok tşk.ler ançak;... kuzey ve güney çevre yolarını bağlayaçak en az 3 bulvar yolu açılmasi... sanayi, çarmuzu,akpınar, çevre yolu bağlantısı trafiği nin çok acil çözümünün bulunması (özellikle akşam saatleri) B.Ş.Belediye Bşk nıma teşeküler
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIYIM (6 yıl önce)
    YİNE ADAM KAYIRMA.FOTOYA GÖRE YOL ZİK ZAK ÇİZİYOR HİÇMİ DÜZGÜN BİR ŞEY YAPILMAYACAK BU MEMLEKETE.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ya allah aşkına fotoğraflarsa nerde zig zag var :))) nizamı bakmak lazım fotoya dümdüz göremiyor musunuz lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIYIM (6 yıl önce)Recep Nazif isimli kullanıcı yorumuna
    Biterse görürsün. Hiç o yola gittinmi
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALIYIM (6 yıl önce)MALATYALIYIM isimli kullanıcı yorumuna
    3 nolu fotodaki evleri nasıl geçeceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (6 yıl önce)
    mevcut çevre yolu yoğun değilki siz sanayi ışıkların trafiğini görün öğle zamanı bile yoğun burayı bir türlü çözemediniz gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • mesut (6 yıl önce)
    Sekiz senedir fahri Kayahan dan toki ye bağlantı yolunu açamayan basiretsiz adamlar çıkıp iş yapıyoruz die şov yapıolar bir otogar a gidecek olsan otobüsle çarşıyı dolan hastaneye gideceksin yine aynı neden buralara toki den bir otobüs olmasın ey başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet demir (6 yıl önce)
    mahalle yolu gibi çevre yolu yaparız kesin arkadaş şehir içi yolları rezil ettiniz bari bırakın çevre yollarını karayolları yapsın ileriye dönük projeler yapın bugün yapıp yarın kazmayın
    0
    0
    Yanıtla