SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Camiye İhtiyacımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:07:34
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya selatin cami yapma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 
 
Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlimizin simgesi olabilecek büyük bir camiye ihtiyacımız olduğunu Malatya'ya geldiğimiz günden beri dile getiriyoruz. Benden önce de bu konu gündeme gelmiş. Cuma günleri özellikle merkezdeki camilerimiz tıklım tıklım doluyor. vatandaş bazen namaz kılacak yer bulamıyor. Yağmurda yaşta ve sıcakta vatandaşlarımız dışarıda kalıp mağdur oluyor. Merkezde büyük bir camiye ihtiyaç olduğunu hep söyledik ve söylüyoruz. Proje aşamasında olan yeni Selatin Cami çalışması var. Belediye başkanımızın da gündeminde. Yeşilyurt belediye başkanımız Mehmet Kavuk bey de bu konuda söz verdi. 2-3 cami üzerinde çalışma yapıldı. Şu olsun diye henüz karar verilmedi. Karar aşamasındayız. En kısa zamanda bu caminin temelini atmayı planlıyoruz"dedi.
 
Merkezdeki Söğütlü Camii'nin Vakıflar Bölge Müğürlüğü tarafından onarımının sürdüğünü hatırlatan Müfü Gül, "Özellikle Cuma günleri merkezde vatandaşlar namaz kılmada yer sıkıntısı çekilmesi bizlere iletiliyor. Tadilat ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü ilgilendiği için bizim müdühale etme durumumuz yok. Ramazan ayına bitirileceğini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu. 

 
Selatin camileri 
 
Selatin camileri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sultanların yaptırdıkları camilere verilen addır. Saray geleneğinde selatin camilerinin yaptırılabilmesi için birtakım koşullar vardır. Öncelikle bir padişahın selatin camisi yaptırması için önemli bir askerî zafer kazanması ve bu zaferle birlikte önemli bir savaş ganimeti ele geçirmesi gerekirdi. Selatin camilerinin yapımına devlet kasasından takviye olmaz, yalnızca padişahın kişisel serveti kullanılırdı. Önceleri sefere gitmeyen ve ganimet kazanmayan padişahlar selatin camisi inşa ettirmezlerdi. Ancak bu gelenek, I. Ahmet'in Sultanahmet Camii'ni inşa ettirmesiyle bozulmuş ve ganimet kazanma geleneği 18. yüzyılda tümüyle terk edilmiştir.
 
Özellikleri
 
Hünkâr mahfili vardır.
Birden fazla minareye sahiptirler.
Ramazan aylarında minareler arasına mahya asılır.
Büyük camilerdir.
24 saat açık olmalıdırlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız