SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Çapta Köylüler Yapacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" kapsamında törenle fidan ve tohum dikimi gerçekleştirildi.

Savaklı Köyü’nde yapılan törene, Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, Belediye Başkanı Hanifi Bayram, Garnizon Komutanı Tolga Baş, Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Yitik ve Yusuf Önçırak, daire amirleri ve Savaklı köylüleri ile Doğanşehir'den kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Cevdet Atay, vatandaşların gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, "Doğanşehir'e bağlı Savaklı Köyü'ne ait olan 800 dönüm araziye bu yıl ağaçlandırma çalışmaları yapılacak" dedi.

Bu çalışmaların büyük çapta köylüler tarafından yapılacağını belirten Kaymakam Atay, yapılan çalışmaların, eğitimli yapılmasını önerdi ve bu konuda Halk Eğitim Müdürü'nden köylülere kurs açılması ve fidanların bilinçli dikilmesinin gerekliliği üzerinde durdu. Atay, bu yıl sadece Savaklı mevkiinde 10 bin yapraklı, 2 bin adet tüplü çam fidanı dikileceğini söyledi.

Savaklı Köyü Muhtarı Şerif Çetin Taş ise, köylerine dikilen fidanlar nedeniyle ormanlık alan oluşacağına dikkat çekerek, "Köylümüz hem köyünü güzelleştiriyor hem de para kazanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Törende, 12 bin fidan, 3 ton meşe ve 1.5 ton badem tohumu dikildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız