SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6,8'lik Büyük Deprem.. Doğanyol'da Can Kaybı Var

0
Güncellendi - 2020-01-26 04:25:35
6,8'lik Büyük Deprem.. Doğanyol'da Can Kaybı Var
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DA 4 ÖLÜ, 250 CİVARINDA YARALI.. YENİ CAMİ KUBBESİ KISMEN ÇÖKTÜ.. Malatya il merkezi ve ilçelerde Cuma akşam saat 20.55'de büyük çapta hissedilen deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Elazığ- Sivrice. Malatya merkezde çok sayıda binada hasar meydana geldi. Deprem merkezine komşu olan Doğanyol ilçesinde sıkıntının büyük olduğu, ilk belirlemelere göre 4 vatandaşın öldüğü bildiriliyor.

Vali Aydın Baruş, Doğanyol'da 40, Pütürge'de de 50 vatandaşın yaralandığını söyledi. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne toplam 51 yaralı intikal etti. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de 100 dolayında yaralının geldiği öğrenildi. Ayrıca, Yeni Cami'nin kubbesinin bir bölümü de cami içine doğru çöktü. Kent merkezinde trafik kilitlenirken, polis ekipleri sık sık vatandaşları sükunete ve ana yolları açık bırakmaya çağırdı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, depremden ciddi şekilde etkilenen Doğanyol ilçesine gittiler.

Gece boyunca artçıları süren deprem nedeniyle çok sayıda vatandaş, evlerini terkederek açık alanlarda konaklamaya başladı.

 

GÖKÇE'DE ENKAZDAN 2 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

AFAD ekipleri, Doğanyol Gökçe Mahallesi'nde yıkılan iki katlı kerpiç evin enkazından 2 kişiyi çıkardı. Enkaz altında 1 kişinin daha olduğunu değerlendiren ekipler, arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Enkazın bulunduğu alanda 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri de hazır bekliyor.

VALİNİN AÇIKLAMASI..

Bu arada Malatya Valisi Aydın Baruş, saat 23.30 sıralarında şu açıklamayı yaptı:

"Elazığ Sivrice merkezde 6.8 büyüklüğündeki depremde yakın olan bölgemizde bulunan 2 ilçemizde bazı binalarda çökükler oluştu, bazı binalarda da hasarlar var. Şuanda maalesef Doğanyol ilçemizde 5 vatandaşımızı kaybettik. Doğanyol'da 3'ü ağır olmak üzere 40 yaralımız var. Pütürge İlçemiz'de şu anda kaybımız yok, bazı bölgelerde göçükler var. Pütürge'de 50 yaralımız var, bir de Kale İlçemizde 1 yaralı var. Kurtarma ekiplerimiz olay yerine intikal ettiler. Kızılay ve AFAD'dan çadır talebinde bulunduk. AFAD'ın bölge depolarında buraya çadır sevkiyatı başladı. Özellikle Doğanyol ve Pütürge ilçemizde bütün köylerimizle irtibat kurduk. Şu anda köylerimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımız yok, özellikle bazı kerpiç binalarda göçükler oluştu. Şu anda Malatya merkez, Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizde sağlam durumda olan okullarımızı geçici barınma merkezi ilan ettik. Pütürge İlçemiz'de 400 kapasiteli yurdumuzu vatandaşlarımızın acil barınması için açıyoruz. İl merkezimizde vatandaşlarımızı barındırmak amacıyla misafirhaneler ve otellerimizde yeteri derecede yerimiz var. Konteyner kentte 5 bin kişilik barınma yerimiz var. Sosyal medya sitelerinde daha şiddetli deprem olacağı, vatandaşlarımızı endişeye sevk eden yönde başka açıklamalar var. Bunlara lütfen vatandaşlarımız itibar etmesinler."

EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NE 100, TÖTM'YE 51 BAŞVURU

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Erdal Aktürk, deprem sonrası hastaneye 100 civarında hasta başvurduğunu bildirdi ve şöyle dedi:

"Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, acil servisine deprem ile ilgili yaklaşık olarak 100 civarında hasta başvurdu. Bunlardan çoğu depremde korkan kişilerde oluşmaktadır ve basit yaralanmalardır. Şu an ciddi veya hayati tehlikesi olan hasta başvurusu olmamıştır. Acil servis tüm durumlara karşı boşaltıldı, tüm uzmanlar ve hastane personeli göreve hazır beklemektedir. Ayrıca, Yoğun bakım ve ameliyathaneler hazır bekletilmektedir."

Deprem nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi Acil Servisi'ne de 51 hasta başvurdu. 16 hasta taburcu edildi, 5 hasta yatırıldı (ikisi Göğüs Cerrahisi yoğun bakımda, biri Koroner yoğun bakımda, ikisi Ortopedi servisinde). Diğer hastaların müşahade altında olduğu, bunlar arasında durumu ağır olanın bulunmadığı bildirildi.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI: 300'E YAKIN İHBAR GELDİ..

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın yaptığı açıklama da şöyle:

"Merkez üssü Elazığ Sivrice şiddeti 6.8,  meydana gelen depremde ilimiz genelinde de şiddetli bir şekilde hissedilmiştir. İtfaiye Daire başkanlığımıza 300'e yakın ihbar gelmiş bu ihbarlardan Doğanyol ilçemizde 5 vatandaşımız enkaz altında sıkışarak hayatını kaybetmiştir. bu vatandaşlarımızdan 3 tanesi ekiplerimizin yoğun çalışması ile sıkıştığı yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edilmiştir. Enkaz altındaki 2 vatandaşımıza ulaşma çalışmaları İtfaiye Daire başkanlığı'na bağlı 8 araç 35 personel ile devam etmektedir. Malatya il merkezinde asansörde mahsur kalma, binada yüksekte mahsur kalma gibi 25 farklı ihbara merkezde muadahale edildi. ayrıca  Doğanyol bölgesine İtfaiye Daire başkanlığı ekipleri tarafından Sahra çadırları gönderilmiştir. İtfaiye Daire başkanlığında oluşturulan kriz masası ile büyükşehir belediyemize ait itfaiye yol asfalt, zabıta, imar daire başkanlıkları ve maski ekipleri ikinci bir Emir gelene kadar gelen ihbarlara cevap vermeye devam edecektir."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- Görüş Gazetesi- AA- iha

FOTO: Doğanyol'dan ilk görüntüler

İL MERKEZİNDEN FOTOĞRAFLAR: Depremde Yeni Cami'nin kubbesinin bir bölümü içeriye doğru yıkıldı, camide kimse olmaması faciayı önledi. Polis caminin giriş kapılarına emniyet şeridi çekerek girişi engellerken, caminin  ibadete kapatıldığı bildirildi. Ayrıca, depremden etkilenen binalardan düşen parçalar park halindeki araçlara zarar verdi, işyerlerinin raflarındaki ürünler yerlere saçıldı, vatandaşlar geceyi dışarıda geçirmeye başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Arama kurtarma çalışmaları ne kadar zor çalışma yapılan yerlerde insanlar var dikkatli olmak lazım Allah korusun beş bina değilde bir çok binada yıkıntı olsa arama kurtarma da ne yapacaktık düşünmek istemiyorum ülkemizin acil yapması gereken 1.derece deprem bölgelerinde binaları incelemek güçlendirme yapılması gerekenleri güçlendirmek çürük binaları derhal yıkarak kentsel dönüşüm yapılmalıdır inşaat alanında dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olan ülkemizin bu sorunu kısa sürede cozeceginden eminim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekipmanları araçları da personelide güçlendirmek lazım bu tür olaylar için çoğu malzeme kaliteli araçlar Malatya itfaiyesinde yoktur yeterli sayıda personel ve yeterli istasyon yoktur inşallah bu olaydan ders çıkarılır Rabbim inşallah bidaha böyle afet vermez
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (4 yıl önce)
    Rabbim esirgesin inşallah... Malatya'da herkes sokaklarda hayat felç olmasına rağmen organize sanayide gece vardiyasında çalışan işçiler çocuklarını sokaklarda bırakıp mecbur işe gitmek zorunda kalıyor Allah bu fab. Sahiplerini nasil biliyorsa öyle yapsın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Bir bilim adamını dinliyorum Japonya'da 30 katlı bir otelin 20.katinda kalıyorum 8 şiddetinde bir deprem oldu hayat normal seyrinde akıyor sabah oldu depremi konuşan yok ülkede çünkü ona göre binalarını yapmışlar tedbirlerini almışlar bizde ise maalesef demirden çal kalitesiz kum kullan cimantoyu az kat gostermelikte denetim yap sonucu bu olur arama kurtarma konusunda ülkemizde güzel çalışmalar var onlara teşekkür ediyorum keşke deprem olduktan sonraki gösterdiğimiz güzel gayret ve cabamizi binalar yapılırken sıkı denetim yaparak ve yanlış yapanlara gerekli yaptırımları uyguluyarak gosterebilsek diyorum.ilimizde kısa bir süre önce Kandilli müdürúnün katıldığı bir toplantıya katıldım çok donanımlı bir bilim adamı bir sansimizda gerçekten bu konuda ve inşaat alanında çok değerli bilim adamlarımız var önemli olan bilimi rehber edinmek diyorum.diger bir konuda kara gün dostu kizilayi güçlendirmemiz gerektiğini görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avsin (4 yıl önce)
    Toplanma yellerinde çadır yok ödün yok ateş yakmak için. Diyarbakır otel sahipleri açıklama yaptı halkımız gelsin ücretsiz misafir ederiz diyorlar imkanı olmayan dışarda kalanlar evinde hasar oluşanlar için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Afad ne ise yarıyor diyenler bi zahmet birgün ziyaret edin öğrenin.tüm kurum,kuruluş,apartman siteleri dahil verdikleri eğitimlerden birine katılın.Afad ile birebir sizin nasıl iletisime geçeceğini öğrenin ki,bu tür sorularla cehaletinizi ele vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Allah'ım büyüklüğü nú kudretini tefekkür ediyorum bizlere aklımızı kullanmamizi düşünmemizi kaanittaki yaratilisa gökyüzündeki intizama bakmamızı bir konuda bizim cüzi irademizle bütün tedbirleri aldıktan sonra Allah'a tevekkül etmemizi istiyorsun senin bu isteklerine uyan bizden önceki müslümanların yaptıkları camiler köprüler kervansaraylar dimdik ayakta teknolojinin bu kadar geliştiği günümüzde ise özellikle 2000 den önceki binaları kalitesiz yaptığımız için bu tür sonuclarla karşılaşıyoruz Yüce Allah'ım bütün müslümanlara aklı düşünmeyi ve doğru kararlar almayı nasip eyle diyerek aziz milletimize geçmiş olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şuna kısaca bırakalım hurafeleri japonlar gibi yapalım desene...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan Doğan (4 yıl önce)
    Ülkemize geçmiş olsun kaybettiğimiz kardeşlerime rahmet yaralılara acil şifa diliyorum ülkemizde 2000 yılından önce yapılan binalar kontrollerden geçirilmeli ve acil olarak çürük binalarda kentsel dönüşüm yapılmalıdır ama biz ne yaptık imar barışı yaparak kaçak yapılmış mühendis ve belediye kontrolü olmayan on beş milyona yakın yapıya af getirdik çok üzülüyorum yıkılmış binalarda betonun ne kadar kalitesiz olduğu televizyondan görünüyor afeti yaşıyoruz bir hafta konuşuyoruz diğer bir afete kadar bildiğimizi yapmaya devam ediyoruz lütfen bilim ve teknoloji doğrultusunda evlerimizi yapalım Elaziga bakıyorum deprem toplanma alanlarımızın depreme hazırlıklı olmanın eksik olduğunu görüyorum acımız büyük millitimize geçmiş olsun Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasmalatyalı (4 yıl önce)
    Evlere girebilirmiyiz hasar yoksa keşke bi devlet kurumu anons yapsa yada sitesinde yayınlasa ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (4 yıl önce)
    Öncelikle geçmiş olsun. .20:55 te deprem meydana geldi..Saat şu anda 23..AFAD kurumunu 2 saattir arıyoruz ama nedendir bilinmez ulaşamıyoruz..Belki evim yıkıldı belki acil yardıma ihtiyacımız var belki dakikalar çok önemli..Allah aşkına bu AFAT neye yarıyor??umarım valilik gereğini yapar..
    0
    0
    Yanıtla
  • geçmiş olsun (4 yıl önce)Bayram isimli kullanıcı yorumuna
    senin gibi acil durum yoksa aranırsa böyle olur bizim bilince ihtiyacımız var böyle bir durumda bile işi siyasete döküyoruz yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)Bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Habere nasıl yorum yapacam diyemi afadı aramaya çalışıyorsun. Adamları meşgul etme be adam millet işini yapıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram efendi aynen mezar soyguncusu gibisin. Millet can derdinde, sen fırsat bu fırsat diyerek artık ne sancın varsa kurumu kötüleme derdindesin. Ayıptır, bari böylesi günde yapma. Buraya bu yorumu yaptığına göre, demekki depremle ilgili sıkıntın yokmuş, ne diye arıyorsun kurumu. Utan utan. insanlar can derdine düşerken sen başka işlerin derdine düşmüşsün. Azıcık ahlak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazmayam dedim duramadım.Bayram efendi, AFAD 110 itfaiye mi, 112 acil mi, 155 polis mi, 156 jandarma mı.Acil durumda arayacağın yerler buralar.Ama belli senin derdin var, fırsat bu fırsat demiş AFAD'a sallamışsın.Ben sana söyleyem, depremin ardından hemen arama kurtarma ve yardım için yola çıkmışlardır.Senin gibi boş beleş bir adam da 2 saat kurumu aramış durmuş.AFAD yöneticileri her ne yapmışsa sana bilmiyorum ama iyi yapmışlar.Memleketin 6.8 depremle sallandığı bir zamanda diğer bütün acil servis aramalarının yerine AFAD'ı arayan adama kafayı yedirmişler.Ne güzel yapmışlar.Bence sen aramaya devam et, döndüklerinde cevap verirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • nasıl bir insanısnız.99 deprem,nde akut vardı sivil toplum olarak oda .devletin eğitimli kurtarma ekibi yoktu. şimdi binlerce eğitimli ,teccizatlı yetişmiş insan gücü ile destek veriyorlar.99 depreminde ceset torbası ,yiyecek barınacak çadır sıkıntısı vardı ne zorluklar. şimdi devlet 1 kaç saat içinde seferber oldu yemek ,barınma,kurtarma. nankör olmayın. siyasette yapmayın böyle konularda bu durumda . yuh olsun bayram efendi senin gibilere. güvenilir kurumlara destek verin arkadaşlar.birlik beraberlik. devletimiz güçlü ama yükü paylaşmak lazım. ALLAH HERKESİN YARDIMCISI OLSUN
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaizin Oğlu (4 yıl önce)Bayram isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Yetkilileri göreve davet ediyor ve bu Bayram gibi art niyetli leş kargalarını ihbar ediyorum! Lütfen böyle fırsat düşkünleri hakkında adli işlem yapılsın ve gereken cezalar verilsin! İnsanların acıları varken bu şahıs ortaya çıkıp talandan mal kaçırma derdine düşmüş! Malatya Haberde herkesin olduğu gibi bu şahsında IP Numarası mevcuttur bulunması işten bile değil! Yetkılileri lütfen göreve davet ediyorum...
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Çok geçmiş olsun . Allah beterinden saklasın. Ülkemize ve şehrimize geçmiş olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Depremden zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Allahtan vefat edenlere rahmet yaralanlara şifa dilerim. Giden canlar geri gelmesede inşaallah devlet millet işbirliğiyle bu yarayı kısa zamanda sararız.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (4 yıl önce)
    Kuzey Anadolu fay hattı van gölünde başlar Saroz körfezine kadar uzanır 1100 km uzunlukta hatta üzerinde meydana gelen depremler 1939 Erzincan 7,8 1942 Niksar–Erbaa 7,0 1943 Tosya–Ladik 7,2 1944 Bolu–Gerede 7,2 1949 Karlıova 6,7 1951 Kurşunlu 6,9 1957 Abant 7,1 1966 Varto 6,9 1967 Mudurnu 7,1 1992 Erzincan 6,7 1999 Düzce 7,2 inşallah can kaybı yaşanmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kırık,kuzey anadolu kırığı değil.Doğu anadolu kırığıdır.Epey zamandır suskundu ve bundan sonra daha sık aralıklarla 7 ya da 7'ye yakın depremler üretecek.Tıpkı kuzey anadolu kırığı gibi.
    0
    0
    Yanıtla