SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Fedakârlık Yapıyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:07:49
'Büyük Fedakârlık Yapıyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ve Özel Harekat polislerine toplu iftar yemeği verildi. 

Yeşiltepe Kampusunda düzenlenen iftar yemeğine Vali Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karlı, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube Müdürleri ve çevik Kuvvet ile Özel harekat Şubelerinde görevli polisler katıldılar.

İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal yaptığı konuşmasında, “Kuruluş amacı itibariyle toplu kuvvet olarak değerlendirilen ve toplumsal olaylarda birlikte hareket etme özelliğini kendine amaç edinen Çevik Kuvvet adından da anlaşılacağı üzere teşkilatımızın en dinamik birimlerinden birisidir. Çevik Kuvvet polisimizi bilgi ve donanım açısından en üst düzeye ulaştırmak, görevleri esnasında olaylara en hızlı şekilde müdahale edebilmesini sağlamak, mevcut bilgilerini tazelemek ve geliştirmek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu hizmet içi eğitim programı kapsamında yerinde ve sürekli eğitimler vermek suretiyle personelimizi göreve hazır halde tutmaktayız. Ayrıca görev yoğunluğunun az olduğu zamanlarda personelin motivasyonunun arttırılması, kişisel ihtiyaçlarını en kolay şekilde karşılayabilmesi, dinlenme saatlerinde istirahat edebilmesi, göreve esas malzemeleri ve kişisel eşyaları düzenli şekilde muhafaza edebilmesi, spor yapabilmesi ve stresten uzaklaşabilmesi için kamelyalar, lokaller, okuma odası, koşu ve yürüyüş alanları ve bahçe düzenlemesi yapılmıştır. Çevik Kuvvet hizmet binası sürekli geliştirilerek bir çok aktivite alanlarının oluşturulması devam etmektedir. Bu konuda sayın valimize ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. İlimizdeki toplumsal olaylar, yasa dışı gösteriler, sokak eylemleri ve diğer takviye kuvvet görevleri esnasında dikkat ve özen hükümlülüğünü en üst düzeyde tutan çevik kuvvet polisimiz uzun mesai saatlerine rağmen görevlerinde profesyonel yaklaşım ve demokratik tavır içerisinde gerekli fedakarlığı her zaman göstermiş ve göstermeye de devam edecektir” dedi.

Vali Vasip Şahin ise, “Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve Trafik Denetim polisleri arkadaşlarımız gerçekten ilimizin hem düzeni, hem nizamı ve hem de trafik düzeni açısında olmazsa olmaz görev ifa ediyorlar. Bu görevlerini de büyük bir fedakarlıkla yapıyorlar. Biliyorum, bizim en fazla yüklendiğimiz, özellikle de toplumsal olaylarda en fazla yüklendiğimiz, kendisinden görev beklediğimiz Çevik Kuvvet oluyor. Yine Özel Harekatımız Allah muhafaza, çok önemli ve çok ağır operasyonlarda başarıyla, fedakarlıkla görev yapıyorlar. Trafik Denetleme Şubemiz de aynı şekilde şehir içi trafiğinde özellikle çok zorlandıklarını fark ediyoruz. Şunu bilin ki, sizin görevinizi ifa sırasında Malatyalılar da size ellerinden gelen desteği vermeye çalışıyorlar. Zaman zaman bir takım sıkıntılar hadiseler yaşıyor olabilirsiniz, ama o belki o anlık sıkıntıdır. İnanın o anda size karşı çıkan insanlar bile sonradan sizin yerine kendisini koyuyor, ‘Ben orada biraz belki direnişte bulundum, sert bulundum ama orada bende polis olsaydım, benimde yapacağım pek fazla bir şey yoktu, aynı hareketi, aynı kuralı bende uygulamak durumunda kalabilirdim’ diyorlar. Bunu bir defa böyle bilin. Malatya bizim çalışma ortamımız açısında şanslı olduğumuz illerden birisi. Polisi seviyor, askeri seviyor, kamu görevlisini, hele yabancıları oldukça fazla ilgiyle karşılıyor. Burada güzel bir görev ortamımız var” diye konuştu.

Yapılan tolu duanın ardından iftar açıldı. Vali Şahin, Emniyet mensupları ile bir süre sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız