SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Gayretler Sarfedildi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:13
A- A+ PAYLAŞ
 
10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Malatya il etkinliğinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocuklar; Türkçe şiir, türkü ve halk oyunlarıyla Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Malatya İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirilen etkinliği Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve çok sayıda vatandaş izledi.
 
Türkçe Olimpiyatları Malatya il etkinliğine katılan 18 ülkeden 70 çocuk, okudukları şiir, türkünün yanı sıra sahneledikleri skeç ve halk oyunları gösterileriyle Malatyalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
 
Gece sonunda çocuklara çeşitli hediyeler veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yaptığı konuşmada, "Malatya’da güzel bir gün geçirdik. Güzel günün finalini, Türkçe Olimpiyatları'nda dünyanın onlarca ülkesinden gelip, sevgi diliyle Anadolu’ya seslenen genç kardeşlerimizle ve sizlerle yaşamış olduk. Emek veren çok, senelerdir büyük emekler ortaya konuldu. Büyük çileler, büyük çabalar, büyük gayretler sarf edildi. Ama bütün bu emeklerin en büyüğünü, en fazlasını, çilenin en ziyadesini çekenler genç öğretmen kardeşlerimiz oldu. Annelerinden babalarından uzakta, kendi memleketlerinden, coğrafyalarından uzakta onlarca farklı ülkenin genç kızlarına, delikanlılarına sadece Türkçe'yi değil; sevmeyi, sevginin dilini, gönül dilini öğreten öğretmen kardeşlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.
 
AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çocukları kutlayarak, “Ne iyi ettiniz de dünyayı buraya getirdiniz” diye konuştu.
 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, “Tüm dünyaya Türkçe'yi konuşturan yüreklere çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Dünyanın barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Çocuklarımız bu ateşi dünyanın dört bir tarafında yaktılar" şeklinde konuştu.
 
Etkinlik, “Yeni Bir Dünya” şarkısının hep bir ağızdan söylenmesi ile sona erdi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız