SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Görev Düşüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:25:40
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Diyanet Sen Malatya Şubesi’nin kahvaltılı toplantısına katıldı. Beraberinde, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkan Yardımcıları Murat Turgut, Eyüp Sağlam ve İdris Boztaş ve bazı partililerle Diyanet Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret eden Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, talepleri dinledi. Öz, gençlerin vatanına ve milletine, dinine bağlı insanlar olarak yetiştirmenin önemine temas ederek, bu konuda din görevlilerine büyük görevler düştüğünü dile getirdi.

Diyanet Sen Malatya Şubesi Başkanı Refik Metin ise, Malatya’nın büyük camiye ihtiyacı bulunduğunu belirterek,”Bayram namazlarının da topluca kılındığı Selatin Cami (*) denilen büyük cami ihtiyacı biran önce karşılanmalıdır” dedi.

Barış ve çözüm sürecine destek verdiklerini bildiren Metin, “Genel merkezimizin de düşüncesi, vereceğiniz kadro ve maaş artışlarından ve sosyal haklardan ziyade kardeşlik projesi ve barış sürecinin biran önce hayat bulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Esnaf Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Faruk Öz, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Faruk Öz, beraberinde partinin il başkan vekili Hakan Kahtalı, il başkan yardımcıları Murat Turgut ve İdris Boztaş, il genel meclisi üyesi Rıza Sinanoğlu ve diğer partililerle birlikte Pamukhan, Ayakkabıcı ve Yeni Cami civarındaki esnafı ziyaret etti. Milletvekili Faruk Öz, yaptığı açıklamada, “Malatya’ya gelince esnafımızı ziyaret etmeyi ihmal etmiyoruz” diyerek, seçimden seçime değil her zaman vatandaşın içinde olduklarını vurguladı.

(*)Selatin Camileri: Selatin camileri, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sultanların yaptırdıkları camilere verilen addır. Saray geleneğinde selatin camilerinin yaptırılabilmesi için birtakım koşullar vardır. Öncelikle bir padişahın selatin camisi yaptırması için önemli bir askerî zafer kazanması ve bu zaferle birlikte önemli bir savaş ganimeti ele geçirmesi gerekirdi. Selatin camilerinin yapımına devlet kasasından takviye olmaz, yalnızca padişahın kişisel serveti kullanılırdı. Önceleri sefere gitmeyen ve ganimet kazanmayan padişahlar selatin camisi inşa ettirmezlerdi. Ancak bu gelenek, I. Ahmet'in Sultanahmet Camii'ni inşa ettirmesiyle bozulmuş ve ganimet kazanma geleneği 18. yüzyılda tümüyle terk edilmiştir.

Özellikleri:Hünkâr mahfili vardır.

Birden fazla minareye sahiptirler.

Ramazan aylarında minareler arasına mahya asılır.

Büyük camilerdir.

24 saat açık olmalıdırlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız