SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Hizmetler Vermiştir'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın vefat etmesi nedeniyle, partinin Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk bir açıklama yaptı.

Asiltürk açıklamasında, "Allah'dan geldik ve Allah'a döneceğiz sözüne tabi olmuş insanlarınız. Yaklaşık 1969'dan bugüne kadar ülkenin bağımsızlığı birliği ve toplumun düzelmesi için çalışan, Türkiye'de cemaat nedir, siyasi partilerde İslami davranış nedir diye konuşulmazken, milli görüş lideri Türkiye'ye büyük hizmetler vermiştir" dedi.

Asiltürk sözlerine şöyle devam etti, "Önümüzdeki yıllar onun değeri daha çok ölçülecektir" diyen Asiltürk, şöyle konuştu: "Bazı çevrelerce dışlanan, bunu hiçbir zaman sorun etmeyen Erbakan hocamız, 84 yaşında genel başkan olduğunda 'bu yaşta da genel başkan olunur mu?' diye söylendiğinde 'malıyla ve canıyla bu yolda çalışıyor' densin diye genel başkan olduğunu söyleyen hocamıza Allah rahmet eylesin. Biz inanıyoruz ve şehadet ediyoruz ki, bu yolda canı ve malıyla son nefesine kadar çalıştı."

MESAJLAR..
Bu arada AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz bir başsağlığı mesajı yayınladı ve şöyle dedi:

"Eski Başbakanlarımızdan Saadet Partisi Genel Baskanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Hakkın Rahmetine irtihalini büyük bir üzüntü ile öğrenmis bulunmaktayım. Saygıdeğer Hocamıza Allah'tan gani gani Rahmet ve mağfiret, kederli ailesi başta olmak üzere Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

AKP Milletvekili Öznur Çalık da mesajında, "Hayatını vatanına ve milletine adamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin 54'üncü Hükümetinin Başbakanı, Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr Necmettin Erbakan'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz. Sayın Erbakan’ı bir ekol haline getiren yalnızca bilim ve siyaset dünyasında imza attığı başarılar değil; zulmü ve adaletsizliği her daim karşısına almış; bedel ödemekten kaçınmayan güçlü ve mücadeleci kişiliğiydi. Türk milleti, Sayın Erbakan’ın Türkiye’ye bulunduğu hizmetleri, her zaman saygı ve minnetle anacaktır. Merhum devlet adamı Necmettin Erbakan’a Allahtan rahmet; başta ailesi olmak üzere; tüm milletimize, Saadet Partisi camiasına, gönüldaşlarına ve talebelerine başsağlığı diliyorum."dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Erbakan'ın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayınladı. Çakır'ın mesajı şöyle:

"Hayatını vatanına ve milletine adamış, hizmetleriyle halkımızın gönlünde müstesna bir yer edinmiş, mücadeleci kişiliği ile hafızalarımıza kazınmış, Hak bildiği doğrular uğruna bedel ödemekten hiç bir zaman imtina etmemiş, büyük bir devlet, siyasi ve ilim adamı olan Eski Başbakanlarımızdan, Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan gani gani rahmet ve mağfiret, başta ailesi olmak üzere Saadet Partisi camiasına, gönüldaşlarına, talebelerine ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum."

AKP İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi'nin başsağlığı mesajı şöyle:

"Siyasi tarihimize farklı bir üslup ve yaklaşım biçimi getirmiş,yıllar boyu yaptığı çalışmalarla milyonlarca insana ilham kaynağı olmuş Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Prof Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Şevket Keskin de, yayınladığı başsağlığı mesajında "Eski başbakanlarımızdan, değerli siyaset ve bilim adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatı esnaf ve sanatkar camiasını da derinden üzmüştür. Ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Necmettin Erbakan’ı halkımız unutmayacaktır. Esnaf ve sanatkar camiası olarak kendisine Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, milletimize, sevenlerine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız