SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Hizmetleri Oldu'

A- A+ PAYLAŞ

Amasya'daki görevine başlamak üzere 1 Temmuz'da Malatya'dan ayrılacak olan Vali Halil İbrahim Daşöz'e, Belediye Başkanı Ahmet Çakır da bir veda yemeği verdi. Çakır, yemekte yaptığı konuşmada, Daşöz'ün Malatya'ya büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Veda yemeğiyle ilgili Belediye Basın Bülteni şöyle:

"Valiler Kararnamesi ile Amasya’ya atanan Vali Halil İbrahim Daşöz’e Belediye Başkanı Ahmet Çakır bir veda yemeği verdi.

Gündüzbey İçmesuyu Kaptajı’nda verilen akşam yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile Esenlik Şirketi Genel Müdürü Hacı Uğur Polat katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz’ün tayinin çıktığı günden beri Malatya’da bir burukluk olduğunu gördüklerini ve bunun da Vali Daşöz’ün Malatya’da ne kadar çok sevildiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı konuşmada Daşöz’ün Malatya’ya büyük hizmetleri olduğunu belirtti.

Özellikle eğitim noktasında Vali Halil İbrahim Daşöz’ün Malatya’ya büyük hizmetleri olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Şehre bir vizyon çizilmesi noktasında, kurumlar arası ilişkilerde ve özellikle de eğitim noktasında Valimizin çok önemli hizmetleri olmuştur. Eğitimi hep vurgulamamız gerekiyor. Çünkü her şeyin temeli eğitimdir. Bu noktada valimizin ilimize kattığı hizmetler sadece Malatyamız için değil, ülkemiz için de çok büyük projeler ve örneklerdir. Dayanışmayla gerçekleştirilen bu eğitim yatırımlarından dolayı valimize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Halil İbrahim Daşöz’e yeni görev yerinde de başarılar diledi.

Düzenlenen yemekten dolayı teşekkürlerini ileten Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmada, Malatya’ya hizmet etmenin kendileri için bir onur olduğunu, çünkü Malatya’nın özelliği olan bir şehir olduğunu söyledi.

Malatya’nın iki tane Cumhurbaşkanı çıkaran, bunun dışında sayılamayacak kadar takdir edilecek özelliklerinin bulunduğunu kaydeden Daşöz, “Vali olarak her yerde görev yapmak onurdur ama Malatya’da ayrıca bir de sorumluluğunuzun arttığını hissediyorsunuz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Belediye Başkanlığı görevinden çok, önceki görevi olan İl Başkanlığı görevinde, süre olarak daha fazla çalıştıklarını ve bu süre içerisinde Başkan Çakır’dan daima zerafet ve incelik gördüğünü belirten Vali Daşöz, “Karşılıklı olarak bir defa bile bizi üzecek tutumu olmamıştır. Aynı inceliği Belediye Başkanlığı döneminde de görüyorum.

Kısa bir süre de olsa Belediye Başkanı olarak birlikte çalışma imkanımız oldu. İnanıyorum ki bu birlik ve beraberlik anlayışı, empati uygulama alışkanlığı, kıskançlığın olmadığı, bunun yerine işbirliği ve dayanışmanın olduğu bir anlayış, hem halkımız arasındaki birlik ve beraberliğin sağlanması, hem de hizmetlerin daha hızlı yürütülmesi bakımından büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Malatya’dan gideceği için çok üzgün olduğunu ancak buradan güzel hatıralarla ayrılacağını söyleyen Daşöz, “Burada çok sayıda dostlarımızın olduğunu bilerek ayrılacağız. Malatya’nın bir gönül hemşerisi, fahri hemşerisi olduğumuzu unutmayacağız. Burayla ilgili ne zaman bize bir görev düşerse her zaman bu şehrin ve insanların yanında yer alacağımızı belirtmek istiyorum. Bu vesile ile Belediye Başkanımıza ve katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yemek sırasında Vali Halil İbrahim Daşöz’e porselen ibrik takımı ile kristal kayısı maketi hediye etti."

ÖZEL İDAREYE VEDA..
Bu arada Vali Daşöz, İl Özel İdaresi'ne giderek genel sekreter ve çalışanlarla vedalaştı.

Vali Daşöz, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata’nın da hazır bulunduğu ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İl Encümen üyeleri ve Özel İdare müdürleri ile vedalaştı. Vali Halil İbrahim Daşöz, veda ziyaretinde yaptığı konuşmada, Özel İdare’nin ismi ile müsemma bir yer tuttuğunu belirterek şöyle konuştu:

“Değerli arkadaşlarım 3.5 yıldır birlikte çalıştığımız, pek çok olayı hatırayı birlikte yaşadığımız acı tatlı pek çok günlerimizin olduğu Malatya’dan bir başka ile tayinimin çıkması nedeniyle 2-3 gün içinde ayrılacağım. Tabi valilik deyince onun ayrılmaz bir parçası olan özel idare gerçekten ismi ile müsemma bir şekilde özel bir yer tutuyor. Pek çok hizmeti özel idare marifetiyle yapabiliyorsunuz ve aslında son yıllardaki reform hareketinden sonra da özel idarelerimiz toplumun gönlünde hak ettiği yere her geçen gün geleceğine inanıyorum.”

Özel İdare personelini bir aile mensubu gibi gördüğünü kaydeden Daşöz, şöyle devam etti:

“Tabi buradaki arkadaşlarımızın hepsi bizim de mesai arkadaşımız olmasının ötesinde aynı zamanda bir aile mensubumuzdur. Ben sizlerin her birini ayrı ayrı öyle gördüm. Pek çok güzellikleri meydana getirdiniz, bunlardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. İyi kötü çok güzel günlerimiz oldu. Bunların hepsi bizler için çok değerli bir hatıra olacaktır. Ben size haklarınızı helal etmenizi özellikle rica edeceğim. Ayrıca bundan sonraki süreçte sizlere başarılı hizmetler yapmanızı dileyeceğim. Buradan çok güzel dostlarımızın dostluklarımızın olduğunu biliyorum. Hiç Unutamayacağımız günlerimizin olduğunu biliyorum. Nereye gidersek gidelim bir gönül dostu olduğumuzu ve gönlümüzde hep sizler için özel bir yerin olduğunu unutmamanızı rica ediyorum. Çok çok teşekkür ediyorum.”

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı i Şavata da konuşmasında Vali Daşöz’ün emeğinin çok büyük olduğunu vurgulayarak, “Sayın valim sizinle 3 aya yakındır beraber yeni meclisle çalışıyoruz, sizin daha önce de çalışmalarınızı biliyoruz. Özellikle yerinden yönetim olarak il özel idare kanununda sizin gibi valilerimizin çalışmalarımızda rahatlatması, diyalogun sağlanması hakikaten memleketimiz için bir kazanç oldu. Sizlerin emeği çok büyük. Emeğinizden dolayı Malatya adına çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Önünüz aydınlık olsun” şeklinde konuştu.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise yaklaşık 10 ay önce göreve başladığını anımsatarak, şunları ifade etti:

“Ben de malumunuz aşağı yukarı 10 ay oldu buraya atanalı. 10 ay oldu Sayın Valimizle çalışıyoruz. Gerçekten Sayın Valimiz Malatyamız için büyük bir kazançtı. Çünkü Sayın Valimiz genel müdürlük yapmış mahalli idarelerde. Tecrübeli devlet adamlığının çok faydasını gördük. Yani bizim yanlış olabilecek bir yerde bize her zaman için bu yanlıştan, prosedür hatasından veya maddi bir hatadan Sayın Valimiz bizi uyarmış ve doğru olanı bize göstermiştir. 10 ay zarfında gerçekten çok rahat bir çalışma yürüttük. Çok iyi bir idareci. Çünkü Sayın Valimiz oldukça bizi kendi yeteneklerimizle baş başa bırakmıştı. Sayın Valimize bize katkılarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. “

Yapılan konuşmalardan sonra Özel İdare yöneticileriyle tek tek vedalaşan Vali Daşöz, toplu fotoğraf da çektirdi. Daşöz, daha sonra Özel İdare’den ayrıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız