SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük İş" Dışarıya!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:50:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 6 milyon 100 bin lira bedelle belediye şirketi olan Esenlik İmar İnşaat ve Ticaret Şirketi'ne satılan İnönü Mahallesi'ndeki 14 bin 328 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan 184 adet konut ve işyeri inşaatının ihalesi dün yapıldı. Yaklaşık maliyeti 28.7 milyon lira olarak hesaplanan ihaleye 6 teklif sunulurken, en düşük teklifin 22 milyon 423 bin lira ile Batman merkezli Özpol Mühendislik ve Ankara merkezli Agel İnşaat firmalarının ortaklığının sunduğu teklif olduğu bildirildi.

İHALE BİLGİLERİ..

İnönü Mahallesi'ndeki alana yaptırılacak olan konut ve işyerleriyle ilgili dün yapılan ihalenin bilgileri şöyle:

İşin Adı 184 Adet Konut Ve İşyeri İnşaatı Yapım İşi

Yaklaşık Maliyet 28.711.155,81 TL

Sınır Değer 21.038.965,37 TL

En Uygun Teklif ÖZPOL MÜHENDİSLİK MÜŞ. İNŞ. TAAH. NAK. SAN. VE TİC. LTD. STİ. + AGEL İNŞAAT MÜŞ. MÜH. GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Teklif Miktarı 22.423.000,00 TL

İHALEYE KATILAN FİRMALAR VE TEKLİFLERİ-TL

ÖZPOL MÜHENDİSLİK + AGEL İNŞAAT 22.423.000,00

GELİŞİM MÜHENDİSLİK - ORHAN GÜNERİGÖK 22.595.000,00

YILDIZLAR İNŞAAT 23.082.000,00

ÇETİN İNŞAAT 23.123.000,00

SERHAT ÖZBEK 24.412.000,00

YUSUF ÖZBEK 24.760.000,00

BELEDİYE ESENLİK'E SATMIŞTI..

Kentte kamuya ait olan ve sosyal tesisler başta olmak üzere birçok ihtiyaç için kullanılabilecek arsalar, ilgili kurumlar tarafından gelecekteki ihtiyaçlar düşünülmeden, gelir elde etmek amaçlı olarak satılmakta iken Malatya Belediyesi de, aynı doğrultuda birçok gayrimenkulunu satışa çıkarıyor. 

Malatya Belediyesi, daha önce İstinaf Mahkemeleri yapımı için düşünülen İnönü Mahallesi'ndeki 14 bin 328 metrekare arsayı, İstinaf Mahkemelerinin kurulacağı iller arasında Malatya'nın bulunmaması nedeniyle, bir başka ihtiyaç için kullanılabileceğine ilişkin bir planlama yapma gereği duymadan geçtiğimiz yıl satışa çıkarmıştı. Belediyenin 5 milyon 731 bin lira değer biçtiği arsanın satış ihalesine sadece Esenlik Şirketi katılmış ve 6.1 milyon lira bedelle satın almıştı.

Bu arada, kendisi de bir inşaat şirketi olan Esenlik Şirketi'nin, önemli bir inşaat projesini ihaleye çıkarıp başka şirketlere yaptırma tercihi de tartışma konusu oldu. Geçtiğimiz günlerde Şire Pazarı'nın onarım ve restorasyon projesini "müteahhit" olarak üstlendiğini ve 1.5 milyon lira karşılığında yapmakta olduğunu, Şire Pazarı esnaflarından olan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza'nın açıkladığı Esenlik Şirketi'nin, dışarıya inşaat işi yaparken sahibi olduğu arsada inşa edilecek konut ve işyerlerinin yapımı işini ihale etmesi "ilginç" karşılandı.

ARŞİV FOTO: Belediyenin Esenlik Şirketi'ne sattığı 14.3 dönümlük eski Kömür Tevzi alanı. (Öndeki binaların arkasındaki alan, bir kısmında lunapark bulunuyordu)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız