SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Kulüplere Gidiyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

27 yıldır Tekvando İl Temsilciliği görevini yürüten Murat Turgut, tekvando sporunda büyük gelişmeler olduğunu belirtti. Malatya'da bugüne kadar 45 bin sporcunun yetiştiğini sözlerine ekleyen Turgut, "Şuanda yetişen sporcu ve antrenörlerimiz çok şanslılar. Çünkü biz çok kısıtlı imkanlarla spor yaptık." dedi.

Tekvandoya ilk başladığı dönemde özel salonların olmadığı hatırlatan Turgut, bütün branşlardaki sporcuların Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan antrenman saatlerini salon dışında kışın soğuk havalarda beklediklerini söyledi.

"Her zaman bir ekip olarak çalışmasaydık tekvando sporu da Malatya'da bu seviyelere gelemezdi" diyen Turgut sözlerine şöyle devam etti; "Tekvando sporcularına ağabeylik yaptık. Hem Malatya hem de Türkiye'ye sporcu yetiştirmek için çalıştık. Kahve köşelerinde boş gezen gençlerimizi salonlara çektik. Bu bizim için büyük bir mutluluktu. Bu parayla ölçülecek bir şey değil. Avrupa düzeyinde başarılar elde etmiş sporcular ile uluslar arası düzeyde hakemlik ve antrenörlük yapan arkadaşlarımız var. Tekvando sporuna olan bakış açımız sayesinde Malatya'da tekvando sporunda büyük gelişmeler oldu. 2008 yılından bu yana büyük başarılarımız yoktur. Büyük sporcularımız, üniversiteye girdiler. Bu nedenle de ister istemez duraklama dönemine girdik. Onun dışında Malatya'da yetişen sporcularımızı il dışındaki büyük kulüpler aldı. Bizim en büyük sıkıntımız ise burada. Malatya'da büyük bir kulübümüz yok. Bu nedenle de il dışındaki büyük kulüpler Malatyalı sporcularımızı kendi bünyelerine katıyorlar. Malatyalı sporcularımız Malatya'ya gelerek antrenman yapıyorlar ama farklı kulüp ismiyle de bizim karşımıza çıkıyorlar. Bu bizim için dezavantaj. Bu sporcular, büyük kulüplerden para alıp, geçimlerini sağlıyorlar. Sporcuları tutma imkanımız yoktur" diye konuştu.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız