SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Büyük Market Küçük Esnafı Yoketti..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Sümerbank yerine yapılması planlanan Malatya Yaşam Merkezi projesini değerlendirerek, "Büyük marketler esnafımızı yok etti" dedi. Bu arada, ESOB Genel Kurulu'nun 20 Aralık'ta yapılacağı ve şimdilik Keskin dışında aday olmadığı öğrenildi.

 

İçerisinde market, otel, konut ve hastane gibi bölümlerin yer alacağı Malatya Yaşam Merkezi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Malatya'ya yatırım yapan herkesi sevgi ve saygıyla kucaklarız. Büyük önder Atatürk'ün kurdurduğu, hemşerimiz İnönü'nün de devam ettirdiği, her Malatyalının gönlünde ve gözünde ayrı bir yeri olan Sümerbank Fabrikası'nın alanını neden tercih ediyorlar. Çünkü burada büyük rant var. Şu da iyi bilinmeli ki Sümerbank Fabrikası 100 yıllığına fabrika alanı olarak verilmiş. Bu yatırım için merkez dışında istediğiniz yerde yer verelim. Ama Atatürk'ün kurdurttuğu Sümerbank Fabrikası alanından vazgeçilmeli" şeklinde konuştu.

 

Kanun gereği, büyük market ve alış veriş merkezlerinin merkezden en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerektiğini ifade eden Keskin, Malatya Yaşam Merkezi'nin Sümerbank yerine yapılması halinde, zaten sıkışmış olan şehir trafiğinin iyice karmaşaya dönüşeceğine de dikkat çekti.

 

Keskin, "Şehrin trafik yoğunluğunu arttıracağı gibi, zaten ölmüş olan esnaflarımızı iyice sıkıntıya sokacak" diye konuştu.

 

Malatya merkeze yakın, üniversite, Topsöğüt ve Karakavak mevkilerinde Malatya Yaşam Merkezi kompleksinin yapılabileceğini öneren Keskin, belediyeyi de Sümerbank yeri imar değişikliği konusunda uyarıp, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

ESOB GENEL KURULU

Bu arada, ESOB Genel Kurulunun, 20 Aralık Salı günü Esnaf Sarayı'nda yapılacağı bildirildi. Genel kurulun, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 23 Aralık'a erteleneceği belirtilirken, halen birlik başkanlığı görevini sürdüren Şevket Keskin dışında henüz başka bir aday çıkmadığı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız