SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Ölçüde Tamam'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:11:59
'Büyük Ölçüde Tamam'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ü ziyaret ederek, ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Çakır, programın sonunda Yazıhanlılar ile iftar yaptı.

Yazıhan İlçe gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, daire başkanları, şube müdürleri ile Büyükşehir Belediyesine bağlı bazı şirketlerin genel müdürleri katıldı.

Yazıhan’a hizmet etmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, yeni yapılanmayla birlikte Yazıhan’ın hak ettiği hizmetleri alacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Öztürk, “Çözemediğimiz sorunlarımız var. Bu sorunlarımızın çözümü için Büyükşehir belediyemizden yardım bekliyoruz. Yazıhan ilçemizin en büyük sorunu sulama suyudur. Büyükşehir Belediyemizin Karasu ile ilgili yaptığı çalışmalar sonunda ovamıza içme suyu geliyor. Bu çalışmaları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz” dedi.

İçme ve sulama suyu sıkıntısı çeken Yazıhan İlçesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla bu sorundan kurtarıldı.

Yazıhan’a 40 km uzaklıkta bulunan Karasu bölgesindeki su kaynağı, Yazıhan’a getirilerek içme ve sulama suyu olarak kullanılmaya başlandı.

30 Mart seçimlerinden önce kurulan birlik tarafından şebekesi döşenen ancak çalışmayan tesisler, seçimlerden sonra birliğin lağvedilmesiyle birlikte MASKİ Genel Müdürlüğüne devredildi. İçme ve sulama suyu tesislerinin bütün rehabilitasyonu yapılarak, tam kapasite çalıştırılmaya başlandı. 144 km şebekesi bulunan Yazıhan ilçe merkezi ile birlikte 40 ünite, Karasu’dan gelen 120 sn/lt su ile besleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uyumlarının çok önemli olduğuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir yapılanmasının büyük ölçüde tamamlandığını, ancak yapılanmadan ve planlamalardan dolayı saha hâkimiyetinin uzadığını söyledi.

Saha ihtiyaçlarının büyük bir bölümünün belirlendiğini ifade eden Başkan Çakır, “İlçe ve mahalle gezilerindeki amacımız sorunları yerinde görmektir. Bu gezileri uzun süredir yapıyoruz. Teknik ekiplerimiz sağlıklı bir planlama için yol haritası çiziyorlar. Sorunları aciliyet sırasına göre çözmeye gayret ediyoruz. 

Uzun vadede yapılacak çalışmalar için de hazırlıklarımız sürüyor. Gerekli araç, gereçlerimizin birçoğunun siparişini verdik. Yeni ilaçlama makinelerimiz ile ekipmanları geldi. İlçelerimizde ilaçlama çalışmalarının startını verdik. 

Öte yandan, Türkiye kurak ve yağışsız bir yıl geçiriyor. Bu olumsuz durumdan en çok etkilenen kentlerden biri de Malatya. Hemşerilerimizin bu durumdan daha fazla etkilenmemeleri için yeni çalışmalar ve projeler üretiyoruz. Biz bu çalışmaları ne kadar yapsak da, vatandaşlarımız su konusunda daha duyarlı davranmalı, özellikle kaçak su kullanımına engel olmalılar. Biz de bu konuya özel gayret gösteriyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yazıhan’a bağlı 33 mahallenin muhtarı, mahallelerinin sorunlarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bilgiler verdiler.

Yazıhan Belediye Binası önünde verilen iftar yemeğine ise Yazıhan Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, daire başkanları, şube müdürleri, bazı şirket genel müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda Yazıhanlı katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız