SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Büyük Önem Taşıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye başkanı Ahmet Çakır, TRT 5'de katıldığı canlı yayında Malatya ve kayısının tanıtımı için fuar ve festivalin büyük önem taşıdığını söyledi.

Konuya ilişki Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"13 Temmuz Pazartesi günü Samanyolu Televizyonu canlı yayın programına telefonla katılan ve Malatya ile Malatya Fuarı ve Kayısı hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 15 Temmuz Çarşamba günü de TRT 5 Anadolu Televizyonu canlı yayın programına katıldı.

TRT 5 Anadolu Televizyonu “Anadolu’da Gündem” isimli programa canlı yayında katılan Belediye Başkanı Ahmet Çakır Malatya ER Televizyonu Haber Editörü Serhat Peker’in sorularını yanıtladı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır Mişmişpark Fuar alanından canlı yayınlanan program sırasında, Malatya ve Malatya Kayısının tanıtımı noktasında Fuar ve Festivalin büyük önem taşıdığını belirterek, bugün dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 75-85 oranında Malatya tarafından karşılandığını söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Böylesine bir ürün maalesef yurt içi piyasada besin ve vitamin değerleri açısından yeterince tanınmıyor. Kayısının yurt içinde tanıtımını yapmak amacıyla 11 Temmuz tarihinde İstanbul’da düzenlediğimiz Kayısı Tanıtım Yürüyüşü ile ilk adımı attık. Malatya’da da dün Festivalimiz başladı, bugün de Fuarımız başlıyor. 17. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı bölgemizin en büyük karma fuarı niteliğinde. 3200 metrekarelik alanda 120 firmanın katılımıyla fuarımız gerçekleştiriliyor.

Buradaki asıl amacımız Malatya ekonomisinin sadece kayısıya bağlı olmadığını aynı zamanda sanayi alanında da ciddi gelişmeler gösterdiğini ortaya koymaktır. Bunun için yoğun bir çalışma içerisine girdik.

Şu anda kayısımızın iç tüketim oranı iki, üç yıl öncesine oranla bir miktar artış göstererek yüzde 12-13’ler seviyesine gelmiştir. Ancak bunun yeterli olduğunu söylememiz mümkün değil. Bu oranı yüzde 20-25’lere getirmek için gayret gösteriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, etkinliklere ülkemizin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen Malatyalıların yanı sıra komşu illerden de misafirlerinin geldiğini, ayrıca Japonya Büyükelçisi, ABD Büyükelçiliği Tarım Ataşesi ve Almanya Büyükelçiliği Erzurum Fahri Konsolosunun da açılışa katıldıklarını ve kendilerini kayısı ile ilgili tanıtıcı kitap, dergi ve broşürler verdiklerini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız